Robi napisał(a):
Voucur napisał(a):
A co jeden artykuł to głupszy, w tym o fotoradarze nazwano jazdę ze zbyt dużą prędkością zbrodnią. Zrozumiałbym, jakby tam był cudzysłów, ale go nie ma. Widocznie dziennikarz ma problemy w odróżnieniu wykroczenia od przestępstwa o charakterze zbrodni.
Taka ostatnio dziennikarska moda. Wspomniałeś o fotoradarze i tak mi się przypomniało - w TVN Turbo jest jakiś program o piratach drogowych. Po 5 minutach oglądania nie jestem w stanie tego ścierpieć. Takie moralizatorskie komentarze ze strony stacji, że szkoda gadać. Jakby żywcem wzięte z kroniki filmowej z PRL, identyczna propaganda. Nawet głos komentatora podobny (może ten sam?). Dla mnie to skrajna obłuda, bo w telewizji takie umoralnianie, a wystarczy wyjść sprzed domu na ulicę, przejechać się 2-3 km i zobaczyć, gdzie ludzie mają kodeks drogowy (zwłaszcza tam, gdzie nie ma fotoradarów). Zdarza mi się też spotykać samochody oklejone przez tą stację i te też niezbyt często jadą przepisowo :666
To prawda, te program to Uwaga Pirat. Mialem przyjemnosc ogladnia tego badzieiwa. Najbardziej co mnie w tym drazni, ze policja tak na prawde smama siebie pokazuje w dosc nie ciekawym swietle. Bo przeciez procz najczesciej padajacego zdania w tym programie "mandat karny w wysokisci xxx i x punktow karnych" istniej cos takiego jak
wulgaryzm mac Pouczenie, a tu pokazuja sie jako mucho "Nie ustraszony" w nieoznakowanym radjowozie wypchanym super elektronika wlepijacych tylko mandaty. No ale coz PR i budowa wizerunku firmy to podstawa i jak statsyki rosana w gore.
Jacek_FDJ napisał(a):
W wieczornym Polsat Neews podawali, że sprzedawał te monety od kilku do kilkunastu tysięcy złotych :)
Jacku to mi humor porawiles az sie splulem jak to przeczytalem. To jak facet byl taki bogady to juz powinien miec dom na karaibach. No nic nastepna stacja poda, ze od kilku set tysiecy zlotych. Plotka rodzi bajke, bajka rodzi basn. Ide sie upic