Teraz jest wtorek, 7 kwietnia 2026, 07:53

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 21:39 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

No sorry ale niech to WKZ i :cop wezma sie za inwestorow burzacych stare budynki (patrz watek o starej parowozowani) albo rownajcych z zmiemia stanowiska archeo a nie zajmoja sie wulgaryzm.
Podbnie jak z narkotykami latwiej zlapc dilera niz ubic szefa kartelu narkotykowego.

Ja nie wiem czy to panstwo juz jest tak wulgaryzm, ze juz tu nic nie wolno? juz mnie zaczyna coraz bardziej ponosic nerwowo. Moze w ogóle niech WKZ razem z betonem Archeo wprowadza zakaz obortu jakimi kolwiek zabytakmi. Niech spaltuja wszytskie desy, domy aukcyjne, targi staroci niech wszystko przejmie panstwo zeby te opasle magazyny muzealne pekly w szawach. Precz z prywatna walsnosci wszytsko panstwowe!!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 22:10 
Weteran
Weteran

i zbliżenie na jedną z monet z portalu wrocław24 :luv

http://wroclaw24.net/news.php?id=47174& ... 616fed3e42

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 22 czerwca 2010, 23:21 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Witam, pozdrawiam

Nie znam sie na Rymkach i w ogole na niczym sie juz nie znam ale osobiscie to ta moneta mi na Aztecka wyglada czy tez na srodek platniczy Inkow bardziej niz na Rzymka ... bo przeciez Polodniowo-Amerykanscy Indianie mieli takie "logo" ;) ;)

Pozdrawiam i boje sie wracac do ojczyzny ... :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 00:15 
Podporucznik
Podporucznik

Lokalizacja: Sanok, beskid niski zachodni zawsze, słowacja narazie krak
http://wroclaw24.net/news.php?id=47174&PHPSESSID=d9da56cb75b461123cbeb6616fed3e42

Czytaj również:

Hodował drzewka »
Z zemsty podpalił fotoradar »
Jak Bonnie & Clyde »

Typowi dziennikarze podparci (PR) itp.., może mają wiedzę na ten temat, lecz muszą wywołać sensację żeby czytelnik zwrócił uwagę, same tytuły mówią za siebie i pewnie treść...ale za słaby tytuł "Monety za monety" może by tak dać np. szabrownik Rzymu, policja zatrzymała złodzieja monet Amazonii, Polak przepłacony przez Himmlera walutą...

Ostatnio edytowano środa, 23 czerwca 2010, 00:42 przez mivanbazmeg, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 00:36 
Generał Broni
Generał Broni

A co jeden artykuł to głupszy, w tym o fotoradarze nazwano jazdę ze zbyt dużą prędkością zbrodnią. Zrozumiałbym, jakby tam był cudzysłów, ale go nie ma. Widocznie dziennikarz ma problemy w odróżnieniu wykroczenia od przestępstwa o charakterze zbrodni. W Bonnie & Clyde z kolei ... "Po kontroli pary okazało się, że ukradli pięć ubrań wartych 600 zł. Funkcjonariusze odzyskali trzy ze skradzionych rzeczy." Rozumiem zatem, że dwa ubrania Bonnie i Clyde zdążyli zjeść.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 00:45 
Generał Broni
Generał Broni

O ile się nie mylę to temu Panu muszą coś udowodnić , on nic nie musi udowadniać, wszelkie niejasności są na korzyść oskarżonego...jak kumaty wykaraska się i mu to oddadzą po jakimś czasie.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 01:02 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

spider10.5 napisał(a):
O ile się nie mylę to temu Panu muszą coś udowodnić , on nic nie musi udowadniać, wszelkie niejasności są na korzyść oskarżonego...jak kumaty wykaraska się i mu to oddadzą po jakimś czasie.

Optymiści żyją dłużej. ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 07:33 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

Voucur napisał(a):
A co jeden artykuł to głupszy, w tym o fotoradarze nazwano jazdę ze zbyt dużą prędkością zbrodnią. Zrozumiałbym, jakby tam był cudzysłów, ale go nie ma. Widocznie dziennikarz ma problemy w odróżnieniu wykroczenia od przestępstwa o charakterze zbrodni.

Taka ostatnio dziennikarska moda. Wspomniałeś o fotoradarze i tak mi się przypomniało - w TVN Turbo jest jakiś program o piratach drogowych. Po 5 minutach oglądania nie jestem w stanie tego ścierpieć. Takie moralizatorskie komentarze ze strony stacji, że szkoda gadać. Jakby żywcem wzięte z kroniki filmowej z PRL, identyczna propaganda. Nawet głos komentatora podobny (może ten sam?). Dla mnie to skrajna obłuda, bo w telewizji takie umoralnianie, a wystarczy wyjść sprzed domu na ulicę, przejechać się 2-3 km i zobaczyć, gdzie ludzie mają kodeks drogowy (zwłaszcza tam, gdzie nie ma fotoradarów). Zdarza mi się też spotykać samochody oklejone przez tą stację i te też niezbyt często jadą przepisowo :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 10:58 
Główny Administrator
Główny Administrator

W wieczornym Polsat Neews podawali, że sprzedawał te monety od kilku do kilkunastu tysięcy złotych :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 11:27 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Powinna wejść jakaś ustawa, która nakłada jakąkolwiek odpowiedzialność na media. Bo zaprawdę powiadam wam, plebs święcie wierzy w to co widzi i słyszy... Inna sprawa, jak oni wulgaryzm rekrutują tych pismaków debili?
Może jakiś list otwarty z prośba żeby opłacali konsultantów bo wstyd?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 11:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Robi napisał(a):
Voucur napisał(a):
A co jeden artykuł to głupszy, w tym o fotoradarze nazwano jazdę ze zbyt dużą prędkością zbrodnią. Zrozumiałbym, jakby tam był cudzysłów, ale go nie ma. Widocznie dziennikarz ma problemy w odróżnieniu wykroczenia od przestępstwa o charakterze zbrodni.

Taka ostatnio dziennikarska moda. Wspomniałeś o fotoradarze i tak mi się przypomniało - w TVN Turbo jest jakiś program o piratach drogowych. Po 5 minutach oglądania nie jestem w stanie tego ścierpieć. Takie moralizatorskie komentarze ze strony stacji, że szkoda gadać. Jakby żywcem wzięte z kroniki filmowej z PRL, identyczna propaganda. Nawet głos komentatora podobny (może ten sam?). Dla mnie to skrajna obłuda, bo w telewizji takie umoralnianie, a wystarczy wyjść sprzed domu na ulicę, przejechać się 2-3 km i zobaczyć, gdzie ludzie mają kodeks drogowy (zwłaszcza tam, gdzie nie ma fotoradarów). Zdarza mi się też spotykać samochody oklejone przez tą stację i te też niezbyt często jadą przepisowo :666

To prawda, te program to Uwaga Pirat. Mialem przyjemnosc ogladnia tego badzieiwa. Najbardziej co mnie w tym drazni, ze policja tak na prawde smama siebie pokazuje w dosc nie ciekawym swietle. Bo przeciez procz najczesciej padajacego zdania w tym programie "mandat karny w wysokisci xxx i x punktow karnych" istniej cos takiego jak wulgaryzm mac Pouczenie, a tu pokazuja sie jako mucho "Nie ustraszony" w nieoznakowanym radjowozie wypchanym super elektronika wlepijacych tylko mandaty. No ale coz PR i budowa wizerunku firmy to podstawa i jak statsyki rosana w gore.

Jacek_FDJ napisał(a):
W wieczornym Polsat Neews podawali, że sprzedawał te monety od kilku do kilkunastu tysięcy złotych :)

Jacku to mi humor porawiles az sie splulem jak to przeczytalem. To jak facet byl taki bogady to juz powinien miec dom na karaibach. No nic nastepna stacja poda, ze od kilku set tysiecy zlotych. Plotka rodzi bajke, bajka rodzi basn. Ide sie upic

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 23 czerwca 2010, 12:21 
Generał Brygady
Generał Brygady

Gościowi teraz życzyć wytrwałości w zmaganiach z piramidą absurdu i niewiedzy. Jedyny ratunek to dobry adwokat i odwołania do wyższych instancji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 24 czerwca 2010, 10:56 
Generał Brygady
Generał Brygady

Witcher napisał(a):
Inna sprawa, jak oni <i>wulgaryzm</i> rekrutują tych pismaków debili?

Wystarczy mieć "gadane", zapał do pracy i tupet. Kompetencje niekoniecznie.
Kiedyś przy towarzyskim piwku zapytałem koleżankę-pismaka o kompetencje dziennikarzy.
Odpowiedź uzyskałem następującą: "...dziennikarz musi się znać absolutnie na wszystkim...". Tak się uchachałem, że polałem się piwem :1
W efekcie straciłem koleżankę i miałem spodnie do prania :)

PS. Co wcale nie oznacza, że nie istnieją kompetentni dziennikarze :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 czerwca 2010, 11:15 
Specjalista
Specjalista

@: "Policjantka przypomniała również, że na prowadzenie wykopalisk trzeba mieć zgodę wojewódzkiego konserwatora zabytków. W przeciwnym razie prowadzenie prac archeologicznych jest nielegalne i zagrożone karą grzywny, aresztu lub ograniczenia wolności."

Policjantka zanim się zacznie wypowiadać, to powinna przeczytać art. 117 ustawy o zabytkach:

"Kto bez pozwolenia albo wbrew warunkom pozwolenia prowadzi prace konserwatorskie, restauratorskie, roboty budowlane, badania konserwatorskie
lub architektoniczne przy zabytku wpisanym do rejestru lub roboty budowlane w jego otoczeniu albo badania archeologiczne, podlega karze grzywny."

Skąd wzięła ten areszt i ograniczenie wolności? Pomijając już napastliwość i tanią sensacyjność artykułu, mianowanie archeologiem każdego posiadacza starych gratów to rewolucyjne podejście:)) Archeologia okazuje się nauką bardzo przystępną i niespecjalnie wymagającą...
Artur

PS. Artykuł w GW otworzył mi oczy i zdemaskowałem dwoje archeologów w bezpośrednim otoczeniu. Sąsiada wujek pochwalił mi się paroma rzymkami, które kupił podczas saksów w Anglii, a drugim kretem okazała się kelnerka z pewnym pubie, która z drobnych rzucanych do słoika na barze wyłowiła i wyesksponowała na półce feniga cesarskiego. Ostrzegłem ich przed odpowiedzialności karną, ale mnie wyśmiali.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 26 czerwca 2010, 12:04 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

NIE CZYTAM G(ówna) W(yborczego),NIE OGLĄDAM TVN - MYŚLĘ SAMODZIELNIE :1

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 37 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]