Teraz jest środa, 7 stycznia 2026, 23:33

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 137, 138, 139, 140, 141  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 16:14 
Kapitan
Kapitan

Ryjec napisał(a):
No Cannabis, rozwaliłeś mnie swoim oglądem sytuacji :D :lol: :D :lol:

Przecież ten lewacki dzban zaczyna już przebijać zdzicha
Ps
Szacun za mapki

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 16:51 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Ryjec napisał(a):
No Cannabis, rozwaliłeś mnie swoim oglądem sytuacji :D :lol: :D :lol:

Wziąłem mały urlop od polityki na tym forum, i medialnej też, bo ona jednak zatruwa umysł, ale nie wytrzymałem i dzisiaj zajrzałem do Was. A pierwsze do czego zajrzałem to ten wątek, w którym, jak widzę canabis.dw w dobrej formie swojego umysłu jest. :lol: :lol: :lol: No i od razu humor mi się poprawił. :lol: I to bardzo. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 17:27 
Starszy Sierżant Sztabowy

A może tak dla odmiany, któryś z szanownych oponetów wyraziłby swoje opinie w sposób jakolwiek merytoryczny?
Wiem moi mili, że jedyne co akceptujecie i do łbów swych dopuszczacie to potwierdzenia, a każda rzecz która takie mentalne "gładzenie się po brzuszkach" psuje jest traktowana jak atak, ale prosił bym jednak o nie atakowanie mnie, tylko o niszczenie kontr-argumentami moich opini, bo wyzywanie się z mentalnie ociężałymi osiołkami nie jest czymś co chciał bym robić

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 18:00 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

canabis.dw napisał(a):
A może tak dla odmiany, któryś z szanownych oponetów wyraziłby swoje opinie w sposób jakolwiek merytoryczny?
Wiem moi mili, że jedyne co akceptujecie i do łbów swych dopuszczacie to potwierdzenia, a każda rzecz która takie mentalne "gładzenie się po brzuszkach" psuje jest traktowana jak atak, ale prosił bym jednak o nie atakowanie mnie, tylko o niszczenie kontr-argumentami moich opini, bo wyzywanie się z mentalnie ociężałymi osiołkami nie jest czymś co chciał bym robić

Oj canabis.dw, coś Ty słaby z biologii w szkole byłeś:
Cytuj:
Osły od tysięcy lat towarzyszą ludziom jako pomocnicy. Były i w wielu krajach nadal są używane głównie jako środek transportu. Choć nie są duże, mają ogromną siłę fizyczną. Jako Zwierzę Mocy, osioł symbolizuje pracowitość, uczciwość, prostotę i spokój, ale także zdolność adaptacji oraz odpowiedzialność za siebie i innych.
- a także osiołki maja zdolności terapeutyczne:
Cytuj:
Osioł w relacji z człowiekiem odmraża uczucia, niweluje stres, obniża poziom napięcia nerwowego. Badania naukowe dowodzą, że w jego obecności poprawia się nasze samopoczucie, obniża ciśnienie krwi, spada poziom trójglicerydów i cholesterolu. Tym samym wzrastają nasze beta endorfiny. Wydziela się oksytocyna, dopamina a dodatkowo nawet obniża poziom kortyzolu. Czyli, same dobrodziejstwa!
- tak więc canabis.dw zostań z osiołkami to może doświadczysz tych dobrodziejstw, i do normalności wrócisz? Tego Ci serdecznie życzę. :lol: :lol:

A to:
Cytuj:
takie mentalne "gładzenie się po brzuszkach"
to chyba przedszkole:
Cytuj:
„Dzień pluszowego misia - podrecznikarnia.pl
Dzieci ustawione na obwodzie koła animują misia i naśladują jedną z wymienionych czynności, np. miś drapie się za uszkiem, miś gładzi się po brzuszku, miś tańczy, miś podskakuje,
Ci się przypomniało? :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 20:07 

Wybacz, ale posługujesz się zbyt wyszkanymi metaforami i żadne z tych zdań nie jest dla mnie zrozumiałe

Moze inaczej: nie rozumiem waszych prób obrażenia bądz ośmieszenia rozmówcy, jest to przede wszystkim totalnie nie skuteczne, bo żeby móc mnie obrazić, musiał bys mieć jakakiekolwiek znaczenie w moich oczach. Jesli nie podobają Ci się moje poglądy, uwazasz je za błędne, to spóbuj przekonać mnie do swoich - za pomocą dobrych argumentów lub wskazując na konkretne błędy/luki w moim rozumowaniu

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 21:00 
Pułkownik
Pułkownik

merytorycznie to przegapiles calkiem wazna informacje tego komunikatu, za to rozpisales sie oczywiscie celowo drazniac pewna grupe ludzi, ktorzy i tak maja na twoje wybryki intelektualno-moralne wywalone o formie wandalizmu. Infantylizm w butach na obcasie chlopie.. Ratuj sie poki jeszcze masz szanse.
Cytuj:
W Bolesławcu nieznani sprawcy, mający na sobie kaptury, wtargnęli do szopki bożonarodzeniowej. Z wnętrza żłóbka zabrali lalkę, którą następnie zawiesili na sznurze uformowanym na kształt pętli.

Ta lewacka forma happeningu, w obronie ktorej stanales, mowi wiecej o tobie niz o tych wandalach. W tych kilku zdaniach ktore nagryzmoliles o tym wandalizmie jest streszczeniem opowiesci kim jestes, jakim jestes, czym sie kierujesz i dokad mozna z toba zajsc.
Zalosne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 21:50 

nomennescio napisał(a):
merytorycznie to przegapiles calkiem wazna informacje tego komunikatu, za to rozpisales sie oczywiscie celowo drazniac pewna grupe ludzi, ktorzy i tak maja na twoje wybryki intelektualno-moralne wywalone o formie wandalizmu. Infantylizm w butach na obcasie chlopie.. Ratuj sie poki jeszcze masz szanse.
Cytuj:
W Bolesławcu nieznani sprawcy, mający na sobie kaptury, wtargnęli do szopki bożonarodzeniowej. Z wnętrza żłóbka zabrali lalkę, którą następnie zawiesili na sznurze uformowanym na kształt pętli.

Ta lewacka forma happeningu, w obronie ktorej stanales, mowi wiecej o tobie niz o tych wandalach. W tych kilku zdaniach ktore nagryzmoliles o tym wandalizmie jest streszczeniem opowiesci kim jestes, jakim jestes, czym sie kierujesz i dokad mozna z toba zajsc.
Zalosne.

No to moze wyjaśnij co wniosłeś tym cytatem i co takiego pominałem? przecież napisałem, że ktoś powiesił lalke na sznurku i tak to rozwazył prokurator, a że lalka nie ucierpiała i strat nie było, to umorzył. coś pominąłem?

Wskaz mi od razu w którym momencie stanąłem w obronie czyjejkolwiek?

Cała reszta Twojego bełkotu to ponowna próba pozamerytorycznego uderzania we mnie. Czy wy inaczej rozmawiać nie umiecie? Może warto by jakieś podstawy erystyki zgłębić, zasady budowania poprawnej argumentacji sa dawno określone i nie jest to wiedza tajemna

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 22:53 
Generał Broni
Generał Broni

Cannabis, ta lalka na stryczku dla wielu osób symbolizuje coś ważnego. Prokurator nie powinien rozważać zarzutów zepsucia jakiejś instalacji, ale obrazę uczuć religijnych. Tu nie chodzi o jakąś dekompozycję jakiegoś wytworu jakim jest ta szopka. :roll:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 23:30 
Pułkownik
Pułkownik

Pusty jestes chlopie, napisalbym prozny do tego stopnia, ze dialektyka pomylila ci sie z erystyka i tu obawa ze skoro prozny ma kilka znaczen to wole nie ryzykowac, ze i lingwistyka pomyli ci sie z lingua..

Cytuj:
Cała reszta Twojego bełkotu to ponowna próba pozamerytorycznego uderzania we mnie. Czy wy inaczej rozmawiać nie umiecie?

Cytuj:
Weź że sobie coś na uspokojenie wełniana boża istoto

Cytuj:
Masz Ty chociaż katoliku prawilny świadomość

(tutaj przy okazji)
nie jestem katolikiem, nie bylem nawet u bierzmowania a podejrzewam, ze ty - tak statystyki by wskazywaly byles, mniejsza zreszta o wiare..
bo ja aspektu wiary nie poruszylem nawet, odnosilem sie swoimi slusznym niedowierzaniem, ze mozna tak bez pardonu atakowac resztki wolnosci i praw (prawo do wiary to takze czesc wolnosci) jakie nam zostaly, atakowac czyli niszczyc dla wlasnej chucpy bo sam jestes niewierzacy albo po prostu glupi wiec bedziesz sycil sie atakowaniem wierzacych az nastapi rozstrzygniecie jak z anegtoty o Nietzsche'm.
wspomne, ze pomimo, ze nie jestem katolikiem mam doskonala wiedze biblija co juz tu kiedys na tym forum akcentowalem i najzwyczajniej w swiecie to o czym ty wspomniales nie ma nic wspolnego z katolicyzmem w ktory chciales w ten sposob uderzyc.. Najszybciej bedzie jak napisze, ze Prawo a wiec Biblia wlacznie z Apokryfami czy bez w katolicyzmie pelnia funkcje ornamentowa choc autorytarna.. z prostej przyczyny, Jezus jesli uznaje sie go za Mesjasza wypelnil prawo symbolicznie tudziez literalnie i o tego momentu licza sie Dekalog i jego wskazowki a nie "prawo". Kluczowe jest nasladowanie Jezusa w jego traktowaniu blizniego jako droga do zbawienia.
To w co uderzyles to tradycja, takze nieodlaczna czesc tej religi ale tradycja jest pochodna wiec nie ma znaczenia skad zostala zapozyczona i po co.

wiec zgodnie z erystyka mozesz mnie "zapisac"- czytaj zasypac swoimi bredniami pseudointelektualnymi bo wydaje ci sie, ze przesz szklo swojego smartfona dotknales "welnianej istoty" i masz szanse na wygrana.
Byc moze retoryka jest mi juz obca na tyle, ze trudno czyta sie moje wpisy, moze i budza smiech nawet, wiem jednak z niestety z doswiadczenia, ze do pyszalka nie warto mowic pieknymi slowy..

ale moze warto zaddzialac na niego muzyka - polecam chociaz wsluchac sie w slowa gdy jednak muzyka sie nie spodoba:

https://youtu.be/yXf5lNKpicQ?si=HRHd_4BXsvkTtggW

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 6 stycznia 2026, 23:40 
Kapitan
Kapitan

Ryjec napisał(a):
Cannabis, ta lalka na stryczku dla wielu osób symbolizuje coś ważnego. Prokurator nie powinien rozważać zarzutów zepsucia jakiejś instalacji, ale obrazę uczuć religijnych. Tu nie chodzi o jakąś dekompozycję jakiegoś wytworu jakim jest ta szopka. :roll:

Lewactwo to choroba psychiczna, i trzeba bardziej się litować niż współczuć .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 stycznia 2026, 00:03 

Ryjec napisał(a):

Lalka nie jest symbolem religijnym, a obraza uczuć religijnych jest subiektywna(i jako taka nigdy nie powinna być wtłoczona w system prawny) Prokurator po prostu miał świadomość że w przypadku braku realnych strat, to taki zarzut jest trudny do utrzymania w sądzie co próbował tłumaczyć Ponury na innym przykładzie. I to wy nie potraficie zrozumieć innej perspektywy. Z chrześcijańskiego punktu widzenia powinniście wybaczyć i nie mieszać państwa do tego

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 stycznia 2026, 00:13 

nomennescio napisał(a):
(tutaj przy okazji)
nie jestem katolikiem, nie bylem nawet u bierzmowania a podejrzewam, ze ty - tak statystyki by wskazywaly byles, mniejsza zreszta o wiare..
bo ja aspektu wiary nie poruszylem nawet, odnosilem sie swoimi slusznym niedowierzaniem, ze mozna tak bez pardonu atakowac resztki wolnosci i praw (prawo do wiary to takze czesc wolnosci) jakie nam zostaly, atakowac czyli niszczyc dla wlasnej chucpy bo sam jestes niewierzacy albo po prostu glupi wiec bedziesz sycil sie atakowaniem wierzacych az nastapi rozstrzygniecie jak z anegtoty o Nietzsche'm.
wspomne, ze pomimo, ze nie jestem katolikiem mam doskonala wiedze biblija co juz tu kiedys na tym forum akcentowalem i najzwyczajniej w swiecie to o czym ty wspomniales nie ma nic wspolnego z katolicyzmem w ktory chciales w ten sposob uderzyc.. Najszybciej bedzie jak napisze, ze Prawo a wiec Biblia wlacznie z Apokryfami czy bez w katolicyzmie pelnia funkcje ornamentowa choc autorytarna.. z prostej przyczyny, Jezus jesli uznaje sie go za Mesjasza wypelnil prawo symbolicznie tudziez literalnie i o tego momentu licza sie Dekalog i jego wskazowki a nie "prawo". Kluczowe jest nasladowanie Jezusa w jego traktowaniu blizniego jako droga do zbawienia.
To w co uderzyles to tradycja, takze nieodlaczna czesc tej religi ale tradycja jest pochodna wiec nie ma znaczenia skad zostala zapozyczona i po co.

wiec zgodnie z erystyka mozesz mnie "zapisac"- czytaj zasypac swoimi bredniami pseudointelektualnymi bo wydaje ci sie, ze przesz szklo swojego smartfona dotknales "welnianej istoty" i masz szanse na wygrana.
Byc moze retoryka jest mi juz obca na tyle, ze trudno czyta sie moje wpisy, moze i budza smiech nawet, wiem jednak z niestety z doswiadczenia, ze do pyszalka nie warto mowic pieknymi slowy..

Człowieku weź Ty odnoś się konkretnie do tego co pisałem bo Twoje urojenia, wnioski i jakieś bełkotliwe interpretacje są po prostu dla mnie nie zrozumiałe
Totalnie nie moge wyciągnąc jakiegokolwiek sensu z Twojej wypowiedzi - jak bym czytał zdania stworzone przez "generator" słów losowych

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 stycznia 2026, 00:18 

"Biblia w katolicyzmie pelnia funkcje ornamentowa" - :lol: :lol: jesteś pewny że katolicy o tym wiedzą?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 stycznia 2026, 00:32 
Pułkownik
Pułkownik

Cytuj:
Człowieku weź Ty odnoś się konkretnie do tego co pisałem bo Twoje urojenia, wnioski i jakieś bełkotliwe interpretacje

no przeciez sam mnie zaczepiles ale widze, ze szybko zapomniales

Cytuj:
Masz Ty chociaż katoliku prawilny świadomość, że cała ta tradycja szopki i jej symbolika jest wzięta tylko i wyłącznie z tekstów apokryficznych przez chrześcijan za "natchnione" nie uznawanych?

ja nie zapomnialem jaka dialektyka poslugujesz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 7 stycznia 2026, 00:47 

nomennescio napisał(a):
Cytuj:
Człowieku weź Ty odnoś się konkretnie do tego co pisałem bo Twoje urojenia, wnioski i jakieś bełkotliwe interpretacje

no przeciez sam mnie zaczepiles ale widze, ze szybko zapomniales

Cytuj:
Masz Ty chociaż katoliku prawilny świadomość, że cała ta tradycja szopki i jej symbolika jest wzięta tylko i wyłącznie z tekstów apokryficznych przez chrześcijan za "natchnione" nie uznawanych?

ja nie zapomnialem jaka dialektyka poslugujesz

Aż musiałem sprawdzić i przypomnieć sobie co to jest ta dialektyka i stwierdzam ze nijak sie to ma do bez sensu Twojej wypowiedzi
Ale też zrobiłem błąd wypominając Ci brak wiedzy na temat apokryficznej genezy "szopki" było to nie potrzebne i nijak sie ma do tematu sporu

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2107 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 137, 138, 139, 140, 141  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]