canabis.dw napisał(a):
A co do Zdzicha to w tym wątku nawypisywał takich idiotyzmów jak:
- sądzenie ludzi zależnie od pory roku
- sądzenie ludzi zależnie od wyznawanej religii
A frank teraz rozróżnia różne konteksty wobec krzyża bo tak mu pasuje
Wiec w niczym mnie nie wypunktowali tylko po prostu nie potraficie przyznać się do błędu panowie i tyle
Nieładnie tak kłamać. No chyba, że nic do twej głowy nie trafiło z tego co napisałem.
- sądzenie ludzi zależnie od pory roku :?
Tyle zrozumiałeś? zdzicho napisał, że wieszanie lalki- co i tak jest idiotyzmem- należy rozpatrywać w kontekście czasu i miejsca. Ze swoją lalką możesz robić co chcesz i kiedy chcesz. Natomiast jeśli lalka umieszczona w szopce bożonarodzeniowej w kościele lub na zewnątrz jest symbolem Jezusa, to w czasie kiedy szopka bożonarodzeniowa funkcjonuje, jej kradzież jest profanacją. Nie ma to nic wspólnego z terminem decyzji prokuratora, czy rozpraw sądowej.
Dotarło? Prościej nie umiem.
- sądzenie ludzi w zależności od wyznawanej religii. :?
Tyle zrozumiałeś? Przecież jasno starałem się wyjaśnić, ze w Polsce i Europie ciężko doświadczonych przez faszyzm, którego symbolem jest swastyka uzasadnienie prokuratora, że to azjatycki symbol szczęścia jest totalną bzdurą i kompromitacją, bo w Europie ten symbol kojarzy się ze śmiercią, a nie ze szczęściem. Wydawało Ci się, że zadajesz podchwytliwe pytanie o Hindusa, który przyjedzie do Polski z azjatyckim symbolem szczęścia. odpowiedziałem, że nic nie będzie bo to Hindus i ma prawo taki symbol mieć podobnie jak prawosławny ma inny krzyż niż katolik. prokurator powinien brać pod uwagę kontekst, którego nie rozumiesz.
I jeszcze na koniec to twoje:
Cytuj:
A prawo musi mieć ściśle określone ramy
Wbij sobie do głowy, że nigdy nie powstanie takie prawo, które ściśle określi wszystkie aspekty życia.
Konstytucja USA- jedna jedyna uchwalona prawie 240 lat temu liczy tylko 15 stron i 7 rozdziałów i USA funkcjonują lepiej od nas, a mamy 243 rozdziały w naszej Konstytucji. Amerykanom wystarcza te 7 rozdziałów, bo opierają się wydając wyroki na kontekście, interpretacji, zdrowym rozsądku.
Tego właśnie zdrowego rozsądku, którego Tobie brakuje. Tyle