Teraz jest poniedziałek, 13 kwietnia 2026, 01:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2009, 19:15 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Dobrze to opisał PREM. Maszyny do pisania nikt wysyłał nie będzie. Mówimy, a raczej piszemy o boratynkach. Na złomie nikt ich nie znalazł, ale na polu wykrywaczem. Oby to tylko nie obróciło sie przeciwko nam. Są miejsca gdzie jest cicho i swobodnie mozna chodzić. W naszym rejonie zapomnij. Jak zobaczą samochód w lesie, to zaraz masz towarzystwo. Jeszcze jak jest nr rej. nie z tej gminy, to na 100% za 15 min masz :cop . Ludzie boja sie wychodzic w teren. Jeśli akcja nie wyjdzie, dadzą znać do :cop , to mamy pozamiatane.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2009, 19:50 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Rusłan napisał(a):
Mówimy, a raczej piszemy o boratynkach. Na złomie nikt ich nie znalazł, ale na polu wykrywaczem. Oby to tylko nie obróciło sie przeciwko nam.

Heloł, Rusłan...
Czytałeś wszystko dokładnie? Wnioskuję,że niestety nie.
Temat Boratynek został dokładnie przeanalizowany. Poczytaj, bo warto.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2009, 20:01 
Złosliwy Nieludzki Doktor

[quote="FDJ"]Chodzi o wykazanie bezsensu jakim jest definicja zabytku w tym kraju.[/quote]

Jacku rozumiem, ale nie wiem czy ktoś w WKZ ach zrozumie. Myślałem, że chodzi o akcję przekazywania masowo wykopywanych mało wartościowych znalezisk, by zmienić pogląd WKZ ów na temat poszukujących hobbystów. Nie wiem naprawdę czy wysyłanie starych żelazek wpłynie na zmianę definicji zabytku, a jeśli wpłynie to co dalej? Czy wpłynie na opinie o poszukiwaniach zabytków(nie zabytków)??? Czy wzbogaci wiedzę organów ścigania na temat co jest zabytkiem a co nie jest?? Nie, w dalszym ciągu akcje policyjno-prewencyjne dotkną najdotkliwiej zwykłych hobbystów, bo zmiana definicji nie wpływa na zasadność wydania decyzji o ewentualnym przeszukaniu. Będzie tak samo. Tylko mocna struktura organizacji centralnej jakiegoś stowarzyszenia czy czegoś takiego zmienić może wizerunek i wpłynąć na zmiany odnośnie poszukiwań z wyrywką. Jacek!, jesteś medialny gość, masz szansę na serio wziąć to w ręce i przynajmniej na początku pokierować czymś takim. Teraz musimy reprezentować zwarte środowisko mówiące jednym głosem, a teraz rozsypani jesteśmy jak te liście za oknem ......

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 10 listopada 2009, 22:06 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

czytajac posty niektorych forumowiczow mam nieotparte wrazenie jakby do dyskusji wlaczyli sie sami pracownicy WKZ-ow FDJ napisał"Prem stara zardzewiała maszyna do szycia czy pisania może leżec na skupie złomu.
Chodzi o wykazanie bezsensu jakim jest definicja zabytku w tym kraju." a premowi ewidentnie na wykazaniu jak beznadziejna brzemienna w skutkach i bezcelowa jest ta akcja ,ta czy kazda inna nie wazne .... takie przynajmniej odnosze wrazenie .....pozdrawiam

Ostatnio edytowano środa, 11 listopada 2009, 16:02 przez kludi, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 00:14 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

FDJ napisał(a):
Co będzie jeśli .... ?
A co będzie jesli nic nie zrobimy ?
Powtórzę jeszcze raz złodzieje, rabusie, przestepcy i hieny cmentarne
Skoro mało jeszcze wam obelg i dowodów tego co sie wokół nas dzieje mogę jeszcze dorzucić cos ekstra !!!
Np Nabijacze statystyk policyjnych, frajerzy ...
Poczytajcie trochę jak to jest w Czechach /niedawno był zlot relacja na Odkrywcy/
Jak jest na Łotwie, Litwie, Ukrainie czy Słowacji.
Po co przytaczać Anglię ?
Jezeli uważacie, że lepiej byc stadem baranów idących na rzeź to wasza sprawa.
Osobiście nie mam problemów z uzyskiwaniem pozwoleń tylko inaczej sobie wyobrażałem naszą przyszłość w ramach współpracy.
Mi ochłapy nie wystarczają
A Wam konsumenci spod pańskiego stołu ?

No to koledze nerwy lekko puściły :(
,,,"A co będzie jesli nic nie zrobimy ?.".............. czasami niefortunne działanie przynosi więcej szkody niż pożytku
,,,"Skoro mało jeszcze wam obelg i dowodów tego co sie wokół nas dzieje mogę jeszcze dorzucić cos ekstra !!!" .......... proszę ... nie strasz...
,,,"Nabijacze statystyk policyjnych, frajerzy" ...hmmm... margines na którym policaje nabijają statystyki ..pijanych dziadków na rowerach im brakuje wiec szukają innych osłów...
,,,Poczytajcie trochę jak to jest w Czechach /niedawno był zlot relacja na Odkrywcy/
Jak jest na Łotwie, Litwie, Ukrainie czy Słowacji.
Po co przytaczać Anglię ?..................dla nas nieosiągalny pułap.. nie tylko w temacie eksploracji... w każdej innej dziedzinie jesteśmy 100 lat za nimi...i to się nie zmieni...
,,,Jezeli uważacie, że lepiej byc stadem baranów idących na rzeź to wasza sprawa......... :( bez przesady..
,,,,Osobiście nie mam problemów z uzyskiwaniem pozwoleń tylko inaczej sobie wyobrażałem naszą przyszłość w ramach współpracy.
Mi ochłapy nie wystarczają
A Wam konsumenci spod pańskiego stołu ? ............ :cop heh ....dziwna argumentacja ....... bardzo ......

PS.
wiem , że kolega mnie już nie lubi.... trudno... ale jako TYPOWY POLSKI MALKONTENT ...mam takie a nie inne zdanie
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 08:53 
Major
Major

Czy nie jest zastanawiające, że głos zdecydowanie przeciwny jakiejkolwiek akcji pochodzi od osób, które zarejestrowały się na forum bardzo niedawno i w innych tematach się nie udzielały?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 10:16 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Właśnie miałem o tym wspomnieć już jakiś czas temu śledząc ten wątek przemytnik rabarbaru.,, dla mnie też jest zastanawiające czemu wszystko na NIE (no może prawie wszystko ;) ) jest właśnie pisane przez nowych użytkowników???
Dla dobra sprawy i zbędnego podnoszenia ciśnienia wolałem się jednak wstrzymać z tą aluzją:) ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 14:21 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

przemytnik rabarbaru napisał(a):
Czy nie jest zastanawiające, że głos zdecydowanie przeciwny jakiejkolwiek akcji pochodzi od osób, które zarejestrowały się na forum bardzo niedawno i w innych tematach się nie udzielały?

:1
pudło kolego...
zarejstrowałem się ponad rok temu ....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 15:05 
Złosliwy Nieludzki Doktor

[quote="kludi"]a premowi ewidentnie na wykazaniu jak beznadziejna brzemienna w skutkach i bescolowa jest ta akcja ,ta czy kazda inna nie wazne .... takie przynajmniej odnosze wrazenie .....pozdrawiam[/quote]

Premowi zależy na wszelkich akcjach które umożliwią legalne poszukiwania ale ma prawo do swoich przemyśleń odnośnie akcji i widzi inne rozwiązania. Kludiemu zaś powinno zależeć na opanowaniu sztuki rozumienia słowa pisanego takie odnoszę wrażenie. Czytać coś a przeczytać ze zrozumieniem to nie to samo....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 15:47 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

nie mam zamiaru wdawac sie w zadna pyskowke.... jedno jest pewne kilku osobom bardzo zalezy zeby to wszystko wzielo w leb i osoby te w wiekszosci pojawily sie nagle by sac zamet widac maja w tym jakis biznes pewnie pilnowanie
wlasnej du...y ... jesli nie mam nic sensownego do powiedzenia w zwiasku z tematem staram sie nie wtracac w przeciwienstwie do niektorych (czytaj 6 postow wyzej)

firedancer napisał "pudło kolego...
zarejstrowałem się ponad rok temu ...." - woooooooow robi wrazenie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 16:22 
Moderator
Moderator

firedancer napisał(a):
przemytnik rabarbaru napisał(a):

:1
pudło kolego...
zarejstrowałem się ponad rok temu ....

Taa..i na dziesięć postów siedem w tym temacie :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 18:25 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

kludi napisał(a):
jesli nie mam nic sensownego do powiedzenia w zwiasku z tematem staram sie nie wtracac w przeciwienstwie do niektorych

czepiasz się ,przecież mają cos do powiedzenia ,ciągle są w opozycji i to wyrażaja:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 19:44 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

Kolego hajtman -
To gdzie i ile postów piszę nie ma związku z meritum sprawy !!!
Wyraziłem jasno swoją opinie na temat akcji a raczej co do sposobu jej przeprowadzenia - co do słuszności działań nie mam obiekcji - a tyko i wyłącznie do formy.
Jeśli ktoś się nie zgadza z moimi argumentami to powinien raczej napisać dlaczego a nie snuć "smieszne" domysły ...
Nadal twierdzę , że akcja z boratynkami przyniesie więcej szkody niż się spodziewacie. Dajecie tylko argumenty p.Mercie :cop !!!

Ps.
Udzielam się na innym forum a tutaj włączyłem się tylko do dyskusji i ton ani treść moich wypowiedzi nikogo nie obraziła , nikogo nie starałem się wyszydzić ( jak kolega klaudi to zrobił )

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 21:36 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

w zaden sposob z Ciebie nie szydze, tylko wyrazilem swoj stosunek do tego co piszesz -w sposob jaki ty wraziles swoj do tego co wczesniej napisal FDJ ........ to jest przyklad szydzenia firedancer napisal "Udzielam się na innym forum a tutaj włączyłem się tylko do dyskusji "....... tak ?? ciekawe na jakim chyba www.betonarcheo.com jesli obrazilem Cie wczesniejszym postem to pszepraszam(za ten nie ,ten jest tylko przykladem jak juz wczesniej pisalem)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 11 listopada 2009, 21:44 
Starszy Szeregowy
Starszy Szeregowy

kludi napisał(a):
nie mam zamiaru wdawac sie w zadna pyskowke.... jedno jest pewne kilku osobom bardzo zalezy zeby to wszystko wzielo w leb i osoby te w wiekszosci pojawily sie nagle by sac zamet widac maja w tym jakis biznes pewnie pilnowanie
wlasnej du...y ... jesli nie mam nic sensownego do powiedzenia w zwiasku z tematem staram sie nie wtracac w przeciwienstwie do niektorych (czytaj 6 postow wyzej)

firedancer napisał "pudło kolego...
zarejstrowałem się ponad rok temu ...." - woooooooow robi wrazenie

Hm......pisząc to kolega chyba nie bardzo zrozumiał o czym pisałem te 6 postów wyżej.....
kolegi FDJ w żaden sposób nie obraziłem....
... kolega napisał """jesli nie mam nic sensownego do powiedzenia w zwiasku z tematem staram sie nie wtracac"" - I TEGO kolega powinien się trzymać

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]