Teraz jest wtorek, 29 lipca 2025, 19:40

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Niemcy wrócili po depozyt :)
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 12:21 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ludzie, tu chodzi o debilizm naszej władzy, narodowość zakopującego i odkopującego nie ma znaczenia. Idąc tym tropem to jak moja córka zabrała żonie obrączkę ślubna i zakopała w piasku przed domem, dokonała przekazania tejże obrączki na rzecz Skarbu Państwa. Idąc dalej tym tropem, ja złamałem prawo odnajdując ją. (historia z tego lata - odnaleziona bez wykrywacza, bo piasek był przy metalowym ogrodzeniu - musiałem przesiewać - może to by mnie uchroniło przed sroga karą)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 12:33 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Filip napisał(a):
Ludzie, tu chodzi o debilizm naszej władzy, narodowość zakopującego i odkopującego nie ma znaczenia.

...sorry, ale w tym przypadku ma właśnie podstawowe znaczenie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 14:20 
Malkontent

Bzdury , bzdury i raz jeszcze bzdury.
To nie byli '' poszukiwacze '' w naszym rozumieniu . Nawet łopaty nie mieli .
Pewnie nie miał być to '' łup '' który ustawi ich do końca życia - a pamiątka po przodkach . Ktoś by dostał '' sikora '' , panie po biżuterii i tyle .

A Wy ? Wiedząc że gdzieś są jedyne materialne pamiątki dziadków - na pewno byście to olali .

Durne tłumaczenia - w TV - że znajdowały się tam rosyjskie monety i jest podejrzenie o pochodzeniu depozytu z grabieży ... rzuca na kolana.
Jeśli któryś ma ruski , stary samowar - niech drży ! Jest bowiem podejrzenie że został zrabowany za Napoleona .

Ludzie - opamiętajcie się . Wojna już się skończyła ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 14:33 
Malkontent

frank napisał(a):
Argo napisał(a):
jest to bezapelacyjnie wlasnosc spadkobiercow osoby zakopujacej ten depozyt,

...nie ma takiej opcji, Polska otrzymała te ziemie z „pełną zawartością”, z miastami, z zabytkami, fabrykami, bogactwami naturalnymi, zabytkami archeologicznymi i jest oczywiste, że też z depozytami.

Frank ... jak Twoja żona zgubi obrączkę podczas grilla u sąsiada - należy Ci się od niego taki właśnie tekst.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 15:10 
Plutonowy
Plutonowy

A ja zwrócę uwagę na jeszcze jedną bulwersującą sprawę. Czy czyszczenie złotych zabytków według WKZ można robić przy pomocy zwykłego scyzora?

I te wyczyszczenie srebrnej papierośnicy z ziemi poprzez tarcie. Po prostu pięknie, pięknie.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 15:27 
Malkontent

Zaraz Sulik znajdzie się ''mędrzec'' który napisze że jak niemieckie - to można , bo wojnę wywołali ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 15:37 
Specjalista
Specjalista

Kurna , to czyszczenie to pełny profesjonalizm . :gil Ale gumowe rękawiczki założył. :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 16:30 
Plutonowy
Plutonowy

Pewnie myślał że go ochronią jak mu się scyzor obśliźnie :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 16:37 
Moderator
Moderator

Filip napisał(a):
Ludzie, tu chodzi o debilizm naszej władzy, narodowość zakopującego i odkopującego nie ma znaczenia. Idąc tym tropem to jak moja córka zabrała żonie obrączkę ślubna i zakopała w piasku przed domem, dokonała przekazania tejże obrączki na rzecz Skarbu Państwa. Idąc dalej tym tropem, ja złamałem prawo odnajdując ją. (historia z tego lata - odnaleziona bez wykrywacza, bo piasek był przy metalowym ogrodzeniu - musiałem przesiewać - może to by mnie uchroniło przed sroga karą)

Filip widze ze Ty i pare osób łapie o co biega, reszta udarza niepotrzebnie w narodowa nute typu "szablą ( w tym wypadku szpadlem) odbijemy" :lol: .... Frank jesli pojedziesz wykopywac dobra dziadka kresowiaka na Ukraine czy Białorus, to tez bedziesz tak zachwycony sytuacją jak teraz, gdy miejscowi ograbia Cie z dziedzictwa Twoich przodkow, bo na mocy Jałty te ziemie przypadly im wraz ze wszystkim co bylo na nich i w nich ? nie łączmy slusznych pretensji za straty wojenne wobec prawnych spadkobierców III Rzeszy ze słoikiem jakiegos Fryca, który zakopał to, co wydawalo mu sie cenne, gdy wiał w cięzkim szoku przed Armia Czerwona, bo takie stawianie sprawy zakrawa na paranoje, podobnie jak robienie z tego słoika cennego znaleziska archeologicznego.

P.S do wiekszosci archeologoów straciłem szacunek już dawno temu, a takie akcje tylko utwierdzaja mnie w przekonaniu, ze słusznie

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 20:19 
Generał Broni
Generał Broni

Niemcy byli przekonani że są w kraju cywilizowanym który jest w unii europejskiej,nie chowali się ,a wręcz naiwnie poprosili jeszcze o łopatę.Ale sromotnie się zdziwili jak zrobiono nagonkę na "skarby"Jak by chcieli to z dobrym adwokatem odzyskali by swoje pamiątki,domy odzyskują a co dopiero parę świecidełek.Ale już pewnie się nie pojawią w naszym kraju bo się przekonali że chyba w tej Polsce jest dalej stary ustrój.Tak jak koledzy napisali wyżej debilizm władzy jest porażający,a te pamiątki raczej w żadnym muzeum się nie znajdą lecz gdy sprawa przycichnie znajdą nowych spadkobierców :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 20:35 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

sulik84 napisał(a):
A ja zwrócę uwagę na jeszcze jedną bulwersującą sprawę. Czy czyszczenie złotych zabytków według WKZ można robić przy pomocy zwykłego scyzora?
W Polsce wszystko można, Niemiec szpadelkiem szukał
[ img ] Czysta amatorka, za to polak ambitnie i ostrożnie żeby nic nie uszkodzić [ img ] [ img ] [ img ] Koparki chyba nie uszkodzili, a co z drzewem zrobili? http://www.gazetawroclawska.pl/dolny-sl ... ,10702372/

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 20:41 
Pułkownik
Pułkownik

a i drzewo mogą co niektórzy szybko ściąć
można - ano można
masz problem z wycięciem drzewa, rysuj mapkę, poproś o łopatę i za darmo wykonają.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 21:13 
Moderator
Moderator

Chciałbym kolegom z Lubomierza i okolic życzyć dużo, dużo szczęścia gdy teraz wyjdą z łopatą w pole.
Wyczulona na Niemca ludność, będzie pilnie kopiących wypatrywać.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 21:19 
Plutonowy
Plutonowy

Paradoksem jest, że cała ta akcja służb państwowych i WKZ pachnie tym co zawsze zarzucało detektorystom archeo: amatorszczyzną, niszczycielstwem i złodziejstwem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 5 października 2016, 21:25 
Moderator
Moderator

sulik84 napisał(a):
Paradoksem jest, że cała ta akcja służb państwowych i WKZ pachnie tym co zawsze zarzucało detektorystom archeo: amatorszczyzną, niszczycielstwem i złodziejstwem.

cytujac znany teks z Misia - nie mamy panskego płaszcza i co nam pan zrobi ? :666
archeo konserwa i wkz-ty czuja sie bezkarne bo w takim Lubomierzu kto im podskoczy ? rozpierdzieli sie dziure na kilka kubikow ziemi, wywali drzewo, zapierniczy cudza własnosc, a wszystko w majestacie tzw "prawa" pisanego pod siebie
P.S zawiść lokalsów i pęd do kablowania tez robi wrażenie :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 105 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]