Teraz jest środa, 2 lipca 2025, 05:48

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nie ryj jak świnka - POLITYKA 11/2019
PostNapisane: środa, 13 marca 2019, 23:40 
Moderator
Moderator

Piszesz takie bzdury ,że jedyne do czego mnie możesz zmusić to niestety wymioty. W którym stowarzyszeniu jesteś jansz ? Do do tej pory twierdziłeś,że w żadnym. :o

Cytuj:
Jesteś w stanie(jako jednostka) sprawić, by jakiekolwiek prawo zostało ku Twojemu dobru zmienione?

Po pierwsze nie jestem sama,a po drugie to za "komuny" też tak mówili Ci co dupę władzy lizali.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 00:04 
Podpułkownik
Podpułkownik

Aśka ma rację, Jansz; albo nie jesteś poszukiwaczem, albo powinieneś być - według swoich słów - członkiem jakiegoś stowarzyszenia. Oczywiście jeżeli nie chodzisz z wykrywaczem, to nie musisz.

Co do samej przynależności wszystkich poszukiwaczy do stowarzyszenia, to jak napisałem musiał by istnieć krajowy związek, coś co tylko zapewnia ubezpieczenie i legalność poszukiwań, na wzór angielski na przykład. PZE ma dużo bardziej szczegółowy statut, niż jego wyspiarski odpowiednik.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 00:23 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Drucik napisał(a):
Aśka ma rację, Jansz; albo nie jesteś poszukiwaczem, albo powinieneś być - według swoich słów - członkiem jakiegoś stowarzyszenia. Oczywiście jeżeli nie chodzisz z wykrywaczem, to nie musisz.

Co do samej przynależności wszystkich poszukiwaczy do stowarzyszenia, to jak napisałem musiał by istnieć krajowy związek, coś co tylko zapewnia ubezpieczenie i legalność poszukiwań, na wzór angielski na przykład. PZE ma dużo bardziej szczegółowy statut, niż jego wyspiarski odpowiednik.

Oczywiście, że musiałby istnieć taki związek, tego nigdy nie negowałem i nie będę. Jednocześnie widzę pewne luki w myśleniu wielu, i na tym sie koncentruję.
Zmiana prawa jest konieczna, ale nie osiągnie tego jedna,dwie, trzy... osoby, tylko dlatego, że tak chcą. Współpraca jest potrzebna.
Ja staram się o poprawienie wizerunku poszukiwacza, nawet jeśli nie każdemu smakuje sposób w jaki to robię. Ale jednak.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 00:37 
Pułkownik
Pułkownik

ja juz nie moge... zrobie chyba sobie kilka ni wolnego...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 00:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nie będę edytował, bo...
Drucik: o PZE myślałem jako o ogólnokrajowym związku a nie o brytyjskiej wersji. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 00:44 
Moderator
Moderator

jansz napisał(a):
Drucik napisał(a):

Oczywiście, że musiałby istnieć taki związek, tego nigdy nie negowałem i nie będę. Jednocześnie widzę pewne luki w myśleniu wielu, i na tym sie koncentruję.
Zmiana prawa jest konieczna, ale nie osiągnie tego jedna,dwie, trzy... osoby, tylko dlatego, że tak chcą. Współpraca jest potrzebna.
Ja staram się o poprawienie wizerunku poszukiwacza, nawet jeśli nie każdemu smakuje sposób w jaki to robię. Ale jednak.

Jansz nie każdy musi robić pożyteczne dla sprawy rzeczy wystarczy,że jest przychylny działaniom innych w tym zakresie.Ty nie jesteś. Korzystając z okazji zapytam . Jakiej zmiany prawa byś chciał ? Potraktuj to pytanie w miarę poważnie. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 00:47 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Może to ta zła sztuczna inteligencja generuje takie posty by nas skłócić i zniechęcić do siebie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 00:50 
Malkontent

boniek napisał(a):
Może to ta zła sztuczna inteligencja generuje takie posty by nas skłócić i zniechęcić do siebie?

Nie Boniek - to styszowata forma życia - taki prymitywny przetrwalnik :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 01:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Aśka72 napisał(a):

Jansz nie każdy musi robić pożyteczne dla sprawy rzeczy wystarczy,że jest przychylny działaniom innych w tym zakresie.Ty nie jesteś. Korzystając z okazji zapytam . Jakiej zmiany prawa byś chciał ? Potraktuj to pytanie w miarę poważnie. :)

Biorąc pod uwagę to, że ja posiadam pozwolenie na poszukiwanie zabytków, to w sumie żadne zmiany mnie nie powinny interesować.
Podoba Ci się taka odpowiedź? Pasuje bardzo do jansz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 01:18 
Moderator
Moderator

Załącznik:
1517060873_kyypju_600.jpg

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 12:47 
Podporucznik
Podporucznik

jansz napisał(a):
Aśka72 napisał(a):

Biorąc pod uwagę to, że ja posiadam pozwolenie na poszukiwanie zabytków, to w sumie żadne zmiany mnie nie powinny interesować.
Podoba Ci się taka odpowiedź? Pasuje bardzo do jansz.

Jansz, jestem baaardzo cierpliwy, ale nawet ja już nie wytrzymałem. Szukasz zabytków, masz pozwolenie - i bardzo fajnie. Tyle, że zapewne zdecydowana większość tu piszących (i przede wszystkim czytających) nie szuka zabytków, a łazi sobie rekreacyjnie po polach ciesząc się znajdowanymi feniolami cy kopiejkami z XIX wieku. Wiadoma sprawa, że wymóg pisemnej zgody rolników całkowicie kładzie możliwość formalnego usankcjonowania tego typu poszukiwania nie-zabytków (póki nie ma ostrej definicji zabytku). Czy jest tu coś trudnego do zrozumienia?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 18:16 
Porucznik
Porucznik

Bardzo dobrze to ujoles 45Tomi niech sobie w cztery litery wsadza te zabytki smiechu warte.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 23:11 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Wracając do tematu,to trzeba zauważyć ,że PZE dostało właśnie solidnego klapsa. Pisząc PZE mam namyśli Prezesa PZE Jacka Wielgusa , który wiązał nadzieje z osobą bohaterki wywiadu,która miała być przychylną poszukiwaczom.
Niestety pani Zalasińska nie jest naszą przyjaciółką, jest urzędnikiem państwowym,który wykona powierzone mu zadania lub będzie się wykazywał własną inicjatywą,ale wyłącznie w takim zakresie , by nie niepokoić zwierzchnika. I tak jak ktoś już wyżej napisał : ta urzędniczka nie zrobi nic więcej niż to, na co dostanie pozwolenie od władzy zwierzchniej.
Nie oszukujmy się, obecny Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego -pan profesor, nie będzie przychylny jakimś tam poszukiwaczom "no name". Ten człowiek w ciemno da wiarę innym profesorom np. betonowym profesorom archeo i to oni postawią na swoim. Kruk trzyma z krukiem. :h
Szkoda,że Prezes gdzieś zniknął i nie zajął do tej pory stanowiska w sprawie,szkoda tym bardziej,że właśnie poszukiwacze są ogrywani.

arcze napisał(a):
Oprócz wielu stowarzyszeń i fundacji są indywidualni poszukiwacze, z jednej strony mamy działający od niespełna roku Polski Związek Eksploratorów, z drugiej posiadające ponad 20 lat doświadczeń organizacje, które wcale nie są tak radykalne i uważają, że założenia obecnego systemu są w porządku, należy jednak usprawnić procedury.

W tym fragmencie wypowiedzi doskonale widać jaki stosunek pani Zalasińska ma do PZE.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 23:24 
Malkontent

Masz rację Kuba.
Dlatego nadal uważam że w obecnej sytuacji pozostaje partyzantka.
Oczywiście rozsądna - z pozwoleniem właściciela i unikaniem miejsc archeo.
Co nie zmienia faktu że osobniki typu ''jansz'' dostaną skrętu kiszek po przeczytaniu powyższego :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 marca 2019, 23:26 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

JaKuba napisał(a):
Nie oszukujmy się, obecny Minister Kultury i Dziedzictwa Narodowego -pan profesor, nie będzie przychylny jakimś tam poszukiwaczom "no name".

Myślę, że powinieneś na chwilkę zatrzymać się dokładnie w tym momencie i ...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 59 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]