Teraz jest piątek, 12 grudnia 2025, 13:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Oko pańskie czuwa czyli kolejny poszukiwacz z problemami
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 09:46 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

prymek napisał(a):
Zdecydowanie upraszczasz , nie ma tylko czarne - białe jest jeszcze wiele odcieni szarości . Pogląd na zmianę przepisów jest subiektywny - jestem pesymistą .

Jesli osoby stanowiace prawo zobacza,ze jednak to sie toczy po ich mysli/zamierzeniach to tez jestem pesymista.Co ich moze skłonic do rewizji ich wizji-odpowiedz prosta...........

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 09:49 
Moderator
Moderator

slimak napisał(a):
prymek napisał(a):
jasne że nie do jednego worka , on dzieli na koszernych i niekoszernych . Pierwszy raz pracowałem wykrywaczem na wykopaliskach archeologicznych w roku 2000 czyli 19 lat temu , od 7 lat robię to zarobkowo czy przez to zasłużyłem na któreś ze słów ? "... kolaboranci, renegaci, donosiciele i inne mendy merdające ogonkami i śliniące się przed archeologami... " wypraszam sobie . Dziś każdy musi sobie znaleźć sposób na uprawianie hobby a przepisy się nie zmienią , może PZE wywalczy jakieś zmiany upraszczające wydawanie pozwoleń ale dobre czasy definitywnie minęły .

Ten pan też się świetnie odnalazł w nowych czasach. Nie macie kręgosłupa koledzy. Wstyd.Wstyd. Wstyd.

no teraz to mi ręce opadły , szkoda się odzywać

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 10:07 
Specjalista
Specjalista

Kolaborant czy oportunista. Jaka to różnica? Chwalić się współpracą nie wypada.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 10:25 
Generał Broni
Generał Broni

Nawet butelkę Conservo zarekwirowali :D Mogli chociaż etykietę pokazac, byłaby reklama na całą Polskę :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 10:39 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Bedziesz miał reklame jak przyjda po Ciebie-w koncu jestes w ten proceder ubabrany :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 10:46 
Moderator
Moderator

Sprawy zaszły za daleko. Zestawienie Marka Maćkowiaka z czerwoną kanalią to zdecydowanie za wiele, Slimak. Nie spodziewałem się po Tobie tak prostackiego postrzegania rzeczywistości. Mam nadzieję, że to jedynie chwilowa, spowodowana upałem niedyspozycja intelektualna.
Z kol. Frankiem sprawa wygląda zupełnie inaczej. Od dawna obserwuję jego aktywność na forum i w całokształcie wygląda to po prostu dziwnie. Odnoszę wrażenie (nie jestem w tym odosobniony), że kol.Frank czerpie satysfakcję z rozdrobnienia naszego środowiska. I stara się to rozbicie pogłębiać. Nie wierzę, że ktoś może być aż tak naiwny, aby sądzić iż infantylny pomysł z "opcją zero", może zrobić na archeo jakiekolwiek wrażenie. Wręcz przeciwnie, jest to raczej amunicja przeciwko nam, dowód że kopiemy, ukrywamy, skrycie sprzedajemy. Że jesteśmy tym, czym chce nas widzieć tamto środowisko.
Kol. Frank nie pierwszy raz potępia osoby współpracujące ze środowiskiem naukowym, ale dotychczas robił to w kulturalny sposób. Teraz przeszedł do inwektyw.
Kol. Frank otrzymuje żółtą kartkę i w działach przeze mnie moderowanych wprowadzam wobec niego "opcję zero". Zero tolerancji.

PS. Dla osób osaczonych przez wrogów: nie należę do PZE, nie współpracuję z żadnym muzeum, nie mam kolegów archeologów.
Aha, no i nie jestem Żydem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 10:50 
Generał Broni
Generał Broni

Wielu ludzi współpracowało, ja też, ale pod wpływem nasilających medialnych nagonek i incydentów zakończyłem, tak jak pewnie wielu innych, bo nie można popierać i współpracować z takim represyjnym systemem.
Znam wielu archeologów w ich środowisku jest podobnie, a nawet poważniej, bo tam brak pracy przenosi konsekwencje na rodzinę, żrą się aż wióry lecą, są tacy co na hasło WKZ dostają drgawek i nerwicy. Zauważyłem jedną zależność, jedynie archeolodzy z dużym dorobkiem potrafią wykazać nam zrozumienie, potrafią z nami rozmawiać poważnie, może z wiekiem nadchodzi refleksja, wiem, że zaczynali jak my i tęsknią za tamtymi czasami, a może osiągnięcia, ukształtowana pozycja zmienia człowieka, ale coś w tym jest. Także nie potrafią zrozumieć tej bezsensownej rządzącej się swoimi prawami machiny urzędniczej, komercji w archeologii, pogoni za pieniądzem, potrafią mówić o innych archeologach krytycznie, o ich błędach, nadużyciach, o nieżyciowych i absurdalnych przepisach w prawie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 11:24 
Generał Broni
Generał Broni

krzysiekk napisał(a):
Bedziesz miał reklame jak przyjda po Ciebie-w koncu jestes w ten proceder ubabrany :D

Podobno nie ważne co mówią, grunt żeby mówili :lol: :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 11:49 
Specjalista
Specjalista

Renald napisał(a):
Sprawy zaszły za daleko. Zestawienie Marka Maćkowiaka z czerwoną kanalią to zdecydowanie za wiele, Slimak. Nie spodziewałem się po Tobie tak prostackiego postrzegania rzeczywistości. Mam nadzieję, że to jedynie chwilowa, spowodowana upałem niedyspozycja intelektualna.
Z kol. Frankiem sprawa wygląda zupełnie inaczej. Od dawna obserwuję jego aktywność na forum i w całokształcie wygląda to po prostu dziwnie. Odnoszę wrażenie (nie jestem w tym odosobniony), że kol.Frank czerpie satysfakcję z rozdrobnienia naszego środowiska. I stara się to rozbicie pogłębiać. Nie wierzę, że ktoś może być aż tak naiwny, aby sądzić iż infantylny pomysł z "opcją zero", może zrobić na archeo jakiekolwiek wrażenie. Wręcz przeciwnie, jest to raczej amunicja przeciwko nam, dowód że kopiemy, ukrywamy, skrycie sprzedajemy. Że jesteśmy tym, czym chce nas widzieć tamto środowisko.
Kol. Frank nie pierwszy raz potępia osoby współpracujące ze środowiskiem naukowym, ale dotychczas robił to w kulturalny sposób. Teraz przeszedł do inwektyw.
Kol. Frank otrzymuje żółtą kartkę i w działach przeze mnie moderowanych wprowadzam wobec niego "opcję zero". Zero tolerancji.

PS. Dla osób osaczonych przez wrogów: nie należę do PZE, nie współpracuję z żadnym muzeum, nie mam kolegów archeologów.
Aha, no i nie jestem Żydem.

Byłem na tym forum nazywany złodziejem dziedzictwa , handlarzem historii , gwałcicielem kontekstu itd.itp. I co z tego? Prymek się mam nadzieję nie obrazi za tego Piotrowicza. To było niefajne. Przepraszam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 18 czerwca 2019, 11:54 
Specjalista
Specjalista

Lipek napisał(a):
krzysiekk napisał(a):

Podobno nie ważne co mówią, grunt żeby mówili :lol: :lol:

Pewnie następna akcja będzie miała kryptonim " Chemik".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2019, 01:39 

Netcom napisał(a):

Kluczowe zdanie z ust sędziego na każdej takiej rozprawie:
"Sąd nie dał wiary wyjaśnieniom oskarżonego"

Kiedyś na takie odpowiedziałem, że jesteśmy w sądzie, a nie w kościele i trzeba opierać się na dowodach, a nie wierze. Oczywiście nic to nie pomogło, dopiero apelacyjny i zmiana sędziego pomogła.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 20 czerwca 2019, 17:31 
Generał Broni
Generał Broni

:lol:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]