Renald napisał(a):
Sprawy zaszły za daleko. Zestawienie Marka Maćkowiaka z czerwoną kanalią to zdecydowanie za wiele, Slimak. Nie spodziewałem się po Tobie tak prostackiego postrzegania rzeczywistości. Mam nadzieję, że to jedynie chwilowa, spowodowana upałem niedyspozycja intelektualna.
Z kol. Frankiem sprawa wygląda zupełnie inaczej. Od dawna obserwuję jego aktywność na forum i w całokształcie wygląda to po prostu dziwnie. Odnoszę wrażenie (nie jestem w tym odosobniony), że kol.Frank czerpie satysfakcję z rozdrobnienia naszego środowiska. I stara się to rozbicie pogłębiać. Nie wierzę, że ktoś może być aż tak naiwny, aby sądzić iż infantylny pomysł z "opcją zero", może zrobić na archeo jakiekolwiek wrażenie. Wręcz przeciwnie, jest to raczej amunicja przeciwko nam, dowód że kopiemy, ukrywamy, skrycie sprzedajemy. Że jesteśmy tym, czym chce nas widzieć tamto środowisko.
Kol. Frank nie pierwszy raz potępia osoby współpracujące ze środowiskiem naukowym, ale dotychczas robił to w kulturalny sposób. Teraz przeszedł do inwektyw.
Kol. Frank otrzymuje żółtą kartkę i w działach przeze mnie moderowanych wprowadzam wobec niego "opcję zero". Zero tolerancji.
PS. Dla osób osaczonych przez wrogów: nie należę do PZE, nie współpracuję z żadnym muzeum, nie mam kolegów archeologów.
Aha, no i nie jestem Żydem.
Byłem na tym forum nazywany złodziejem dziedzictwa , handlarzem historii , gwałcicielem kontekstu itd.itp. I co z tego? Prymek się mam nadzieję nie obrazi za tego Piotrowicza. To było niefajne. Przepraszam.