Teraz jest czwartek, 17 lipca 2025, 12:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Czy nielegalni poszukiwacze niszczą stanowiska ?
PostNapisane: wtorek, 11 lutego 2020, 22:52 
Pułkownik
Pułkownik

Stary traper napisał(a):
Marcin.Chwat napisał(a):

Jakakolwiek nie podobać się może moje twierdzenie, to jednak znaleziska nie są własnością poszukiwacza.

Na jakiej podstawie tak twierdzisz?, pytam z ciekawości bo w takiej UK to jakoś nie maja z tym problemu.

Nie tylko,Odyna w słonecznej Italii też wyśmiali jak przyszedł do urzędu z jakimś badziewiem.Przedmiot o niskiej wartości czy to historycznej ze względu na ich wyprodukowaną ilość czy liczonej miarą pieniądza a zwłaszcza bez kontekstu jest tylko przedmiotem,śmieciem i niczym więcej ,a pisanie bajek na podstawie przypuszczeń jest zwykłym naciąganiem.Koniec,kropka.
Ps.Już widzę minę urzędnika w Niemczech jak wchodzę przekazać im garść fenigów i dwie aluminiowe łyżki :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 lutego 2020, 23:39 
Podporucznik
Podporucznik

Dlatego poruszyłem temat absurdów i na siłę tworzonych idiotycznych tematów badań przez archeologów, nie wszystkich bo są wśród nich normalni. Piszę o faktach wyłudzania publicznych pieniędzy na wydumane badania, bo jak inaczej nazwać fakt łażenia i grzebania we współczesnych śmietnikach i z dumą prezentować znaleziska w postaci pogniecionych puszek po piwie czy pustych, utytłanych w błocie butelek po wódce a o połamanych plastykowych grzebieniach to już nie wspomnę. Pisać że to bezcenne artefakty współczesnej archeologii i będą na tym materiale przez kilka jak nie kilkanaście lat prowadzone badania naukowe.
Swoje lata już mam i niejedno w życiu widziałem, niczego i nikogo się nie boję bo uczciwym człowiekiem jestem. Łażę po polach kamienie i złom znoszę, żadnych zabytków nie mam i nie zamierzam mieć, bo po pierwsze się na tym najzwyczajniej nie znam a po drugie nawet gdybym znalazł to najzwyczajniej zasypię i tyle z tego będzie. Niech zgodnie z durnym prawem zgnije w ziemi zamiast cieszyć oko w jakim muzeum.
Myślę i mam nadzieję że jeszcze dożyję czasów że w tym kraju będzie normalnie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 11 lutego 2020, 23:48 
Moderator
Moderator

Ty sie dziwisz ze grzebia w smieciach? a co im zostało ? ja juz przestałem, co roku uczelnie wypluwaja ilus tam magistrow archeo, profesory w trosce o swoj zydel przekonuja młodych adeptow ze sa potrzebni ( bo inaczej źrodełko z kasa wyschnie i polikwiduja katerdry), a potem cos z nimi trzeba zrobic, kazdy probuje sobie wygrzebac ( nomen omen :lol: ) jakąś nisze, ci zdolniejsi ( badz ustosunkowani) ryja Egipty Rzymy czy innych Słowian, paru cwaniaków ryje I czy II wojne ..... archeo wysypisk to szansa na egzystencje dla tych co sie nigdzie ( poza branżą też) nie zalapałi :lol: ...swoja droga czekam aż zostana ostatecznie przekroczone granice absurdu i co z tego wyniknie :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 lutego 2020, 00:26 
Podporucznik
Podporucznik

No to mam doła. Myślałem że dożyję czasów jak w naszym kraju będzie normalnie ale jak przemyślałem sprawę i pomyślałem ile durnych pomysłów jeszcze mogą wprowadzić w życie to się załamałem ;)
A teraz idąc tropem tych ajnsztajnów archeologii współczesnej;
mogą mnie przymknąć, mogą bo mam współczesnego artefakata, od sylwestra jest w kuble ze szkłem ale nieświadomie, ale to mnie nie usprawiedliwia bo nieznajomość prawa nie uczyni mnie niewinnym :oops: , no nieświadomie zniszczyłem ten artefakt. Głupi wyrzuciłem korek plastykowy do kubła na plastyki a druciane zabezpieczenie tego korka na złom poszło. Drut mogę jeszcze odzyskać bo przewalę tę kupkę za stodołą i znajdę ale korek, oryginalny to śmieciarze już wywieżli jak kubły opróżniali i nie do odzyskania. W ten oto sposób, z mojej głupoty i nieznajomości prawa, pozbawiłem tych ajnsztajnów archeologii współczesnej, możliwości badań tego cennego artefaktu, z powodu że artefakt niekompletny :lol: . Mam jedynie nadzieję że w razie dochodzenia, oczywiście za państwowe pieniądze, bo jakże by inaczej, będę potraktowany jako nieuświadomiony obywatel, który nie wiedział że cennego artefkta zniszczył :lol:

Czy ten wywód jest gorszy od tych kretynizmów wypisywanych przez śmieciowych archeologów?, nie sądzę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 12 lutego 2020, 08:24 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Dla mnie to etnolodzy powinni się czuć zagrożeni, to powinny być ich śmietniki :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 9 marca 2020, 22:45 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

od wielu lat zbieram odznaczenia i nieśmiertelniki z materiału dowodowego wynika że przekopałem wielki cmentarz kilka set grobów twierdzi pani arch.i :cop z tego co się orientuję to arche sami śmigają za fantami i śmiało kopią pod przykrywką papierów znają stanowiska które są warte przerycia i zagonki za dobry grosz

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]