Teraz jest piątek, 18 lipca 2025, 04:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wkrótce 8 lat za łuskę artyleryjską
PostNapisane: niedziela, 27 czerwca 2021, 11:54 
Weteran
Weteran

Cały czas zapominam, że u nas w kraju na starcie jest się winnym i swojej niewinności należy udowadniać przed sądem. Oj głupi ja, głupi...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Wkrótce 8 lat za łuskę artyleryjską
PostNapisane: niedziela, 27 czerwca 2021, 12:47 
Moderator
Moderator

Aska ...... UoBiA dotyczy broni strzeleckiej a nie artyleryjskiej ( kaliber graniczny to bodajze 20 mm) i ja tez jestem zdania ze ustawa dotyczy przedsiebiorców, a nie zbieraczy pogietego ( zazwyczaj ) i skrodowanego zlomu, ktory kiedys byl amunicja artyleryjską.
Prawo w dyrektywie faktycznie nie dziala wstecz ( choby nasi sie posrali z tej zlosci) , chocby zapis ze znakowanie istotnych elementow broni dotyczy broni wproadzonej do obrotu na terenie UE nie wczesniej niz w 2018 roku ( jest nawet konkretna data - chyba jakos na jesieni tego roku ale nie chce mi sie teraz szukac - pisze z pamieci) , co zreszta jest logiczne bo oznakowanie broni ktora juz jest w obiegu jest praktycznie niemozliwe ze wzgledow logistycznych, pomijajac szczegol ze ten zapis o skorupach pociskow w ogole nie wynika z dyrektywy, tylko jest wynikiem chciejstwa naszych jelopow, bo dyrektywa dot. broni ma sie nijak do sprzetu dla wojska.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 32 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]