Teraz jest poniedziałek, 14 lipca 2025, 04:49

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Dzięki uprzejmości Pani archeolog...
PostNapisane: piątek, 6 października 2023, 11:03 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Kilka ostatnich komentarzy, źródło:(https://is.gd/Yyb4fe) :D

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 października 2023, 11:15 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Cała ta sytuacja jest jakaś żenująca.
Dajcie już spokój. Niech ta pani żyje w swoim świecie i na swój koszt. Jak ktoś chce ją sponsorować to niech to robi. Dopóki ja za to nie płace, to jest mi obojętne co ona i jej stado orbiterów odwala.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 października 2023, 12:47 
Generał Broni
Generał Broni

Wbrew pozorom nie bezpośrednio, ale wszyscy internetowym misiom płacimy pośrednio w produktach, które kupujemy. Wraz rozwojem mediów i internetu machina rwania kasy bez opamiętania ruszyła. Żeby jakikolwiek youtuber, czy inny tzw. influencer zarobił na swoich internetowych realizacjach, musi zdobyć popularność i musi mieć reklamodawców. Stąd ta zażarta walka wszelkimi dostępnymi środkami o popularność, bo większa popularność przekłada się na zainteresowanie reklamodawców, a tym samym na dochody internetowych misiów, zaś koszty wyświetlanych reklam i koszty sponsoringu reklamowego przekładają się na ostateczne, zawyżane ceny usług i produktów, które kupujemy. Pomijam tu różnego rodzaju żebry i wyłudzanie kasy od zaczadzonych „fanów”, przy czym to oczywiste, że internet daje różnym cwaniakom jedynie szersze możliwości działania, bo naciągacze i frajerzy byli zawsze, są i będą, tego się nie wypleni.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 października 2023, 18:01 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Ja jak mi coś za mocno reklamują, to omijam taki produkt. Ostatnio w bankomatach lecą reklamy tymbarku, jak kiedyś lubiłem te napoje, to dziś nie jestem w stanie przełknąć nawet jednego łyka. Widzę je w sklepie i od razu mam przed oczami euronet i stracone 3 minuty życia na gapienie się na te kartony. Wracając do pani, olejmy ją, za 10 lat nikt o niej nie będzie pamiętał, zniknie w odmętach jutuba.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 6 października 2023, 22:33 
Generał Broni
Generał Broni

Filip napisał(a):
Ostatnio w bankomatach lecą reklamy tymbarku, jak kiedyś lubiłem te napoje, to dziś nie jestem w stanie przełknąć nawet jednego łyka.

Nic dziwnego :D , przed kilkoma laty firma Maspex, producent soków Tymbark dokładnie spodliła się reklamą Tigera:

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 października 2023, 10:43 
Plutonowy
Plutonowy

dr P. pseudonim "wawel" lub "deweloper", patoarcheocelebrytka, :cop policjant w masce promowany przez knury z sosnowca i kilku innych "ciekawych" osobników

fajna grupa :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 października 2023, 15:03 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kolega Filip ma rację koledzy, dajcie już spokój, to starsza kobieta już jest. Wygląda na 55-60 lat a może to tylko złudne wrażenie przez ten osobliwy makijaż.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 7 października 2023, 15:07 
Kapitan
Kapitan

A ja się oszczędzałem i bałem pocisnąć po całości ale widzę że już nie trzeba :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 października 2023, 13:36 
Generał Broni
Generał Broni

Wczorajszy artykuł, "Oto życie polskich youtuberów", (https://is.gd/qMJ0ze), kilka fragmentów:
Cytuj:
Obecnie ma ponad 5,06 mln subskrybentów. Szacuje się, że z samych reklam na swoim kanale otrzymuje ok. 28 tys. zł miesięcznie. Do tego trzeba doliczyć, jak w przypadku każdej gwiazdy mediów społecznościowych, benefity płynące ze współprac reklamowych z firmami. 

Obecnie obserwuje go nieco ponad 4,94 mln subskrybentów. Według magazynu "Wprost" jego majątek oszacowany jest na 151 mln zł,

Szacuje się, że zarabiał na samych reklamach do 45 tys. zł miesięcznie. 

...na YouTubie zgromadził 139 tys. subskrybentów. Szacuje się, że jego zarobki mogą wynosić do 71,6 tys. zł miesięcznie. 

...przyznał, że jego rekordem było "100 tys. zł za dzień pracy".

...z samych reklam otrzymuje ok. 18. tys. zł miesięcznie.

….ich zarobki wynosiły nawet do 60 tys. zł miesięcznie.

...jego miesięczne zarobki to nawet 45 tys. zł.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 października 2023, 14:04 
Moderator
Moderator

berthiot napisał(a):
Kolega Filip ma rację koledzy, dajcie już spokój, to starsza kobieta już jest. Wygląda na 55-60 lat a może to tylko złudne wrażenie przez ten osobliwy makijaż.

Szacuje laske na około 40, ale warto pamietac ze anturaż blachary zauwazalnie postarza fizjonomie .....szkoda bo jakby to zmyła to moglo by sie okazac ze niebrzydka ...dla mnie zenujacy jest caly ten spektakl, jak ci sie jeden z drugim ...laska podoba i jest zainteresowana to sie z nia ustaw kameralnie na jakąś kolacje ze sniadaniem a nie rob wiochy na fejsie czy innym jubutie ...... stare chłopy a zachowuja sie nicczym pryszczaci onanisci :lol: ..... po prostu zalosne to jest ..i zeby byla jasnosc abstrahuje tu od jej profecji, bo dla tego cyrku jaki sie tu odbywa nie ma to znaczenia .....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 października 2023, 14:38 
Generał Broni
Generał Broni

Argo napisał(a):
.....szkoda bo jakby to zmyła to moglo by sie okazac ze niebrzydka ..

:roll: Pani archeolog nie zmywa :666 , pani archeolog usuwa nawarstwienia :) .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 października 2023, 20:04 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

frank napisał(a):
Wczorajszy artykuł, "Oto życie polskich youtuberów", (https://is.gd/qMJ0ze), kilka fragmentów:
Cytuj:
Obecnie ma ponad 5,06 mln subskrybentów. Szacuje się, że z samych reklam na swoim kanale otrzymuje ok. 28 tys. zł miesięcznie. Do tego trzeba doliczyć, jak w przypadku każdej gwiazdy mediów społecznościowych, benefity płynące ze współprac reklamowych z firmami. 

Obecnie obserwuje go nieco ponad 4,94 mln subskrybentów. Według magazynu "Wprost" jego majątek oszacowany jest na 151 mln zł,

...na YouTubie zgromadził 139 tys. subskrybentów. Szacuje się, że jego zarobki mogą wynosić do 71,6 tys. zł miesięcznie. 

No cóż to jak z piłką kopaną - dostają jakiś tam % z zysków jakie generują reklamodawcą i to jest uczciwe na swój sposób

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 października 2023, 20:23 
Generał Broni
Generał Broni

frank napisał(a):
Cytuj:

Mój dobry przyjaciel pracuje w firmie, która w dużym skrócie zajmuje się social mediami, m.in. prowadzą konta różnych gwiazd i gwiazdeczek na YT i Tik-tok. Z tego co mówił, inwestując ok. 50-60tys. złotych jest w stanie w okresie 2-3 lat wykreować influencera/celebryte (konto z milionami wyświetleń) na YT/Tik-tok z praktycznie każdego. Nie trzeba nic umieć - firma tworzy plan kariery, a dana osoba ma go tylko wykonywać.
A zarobki są tam niebotyczne. Kwoty kilkudziesięciu tysięcy złotych zarabianych dziennie to nic nadzwyczajnego.
Przy okazji powiedział mi, ile z YT wyciągają topowi "detektocelebryci" :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 8 października 2023, 20:39 
Generał Broni
Generał Broni

canabis.dw napisał(a):
No cóż to jak z piłką kopaną - dostają jakiś tam % z zysków jakie generują reklamodawcą i to jest uczciwe na swój sposób

Tu nic nie jest uczciwe? Yuotuberzy zarabiają, bo płaci reklamodawca, a my płacimy w cenach usług i produktów obciążonych kosztami reklam.
O niektórych misiach będzie głośno, dopadła ich Pandora :D Gate: https://twitter.com/hashtag/PandoraGate?src=hashtag_click

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 24 stycznia 2024, 20:04 
Generał Broni
Generał Broni

https://tiny.pl/czrm5 Niestety nie była to propozycja firmy Dior i dlatego Pani archeolog nie będzie się odkrywać: :n
Cytuj:
Jak to się stało, że otrzymałam propozycję sesji w bieliźnie? i czy podpisze kontrakt z marką Dior

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 56 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]