Teraz jest czwartek, 15 stycznia 2026, 15:34

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 11:40 
Generał Broni
Generał Broni

Chyba wszyscy bez wyjątku zgadzamy się ze społecznikiem 61...

...No ale życie nie je bajka i trzeba fedrować dalej :lol:

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 11:41 
Moderator
Moderator

społecznik_61 napisał(a):
Ja czegoś tu nie rozumiem?

(Wiem dawno mnie nie było, ale ciągle sledziłem działalność waszego forum.)

Dlaczego wieszacie psy na tej Pani? W pełni się z nią zgadzam. Wasza nie legalna działalność przynosi wiecej zła niż kożyści. Wykopujecie i sprzedajcie, jeżeli nie całość to część tego co znajdziecie.

A wasza walka z tymi co sprzedają po identyfikacji na forum po prostu jest smieszna.

Ja osobiście jestem nadal za całkowitym zakazem prowadzenia nielegalnych i jakże rabunkowych wykopalisk.

Mam też nadzieje, że nigdy nikt nie zmieni ani ustawy o broni i amunicji na waszą kożyść (chce aby wszyscy obywatele naszego kraju mogli spokojnie chodzić po ulicy) a tym bardziej nikt nie zmieni ustawy o ochronie zabytków.

A ja mam nadzieję,że płodzenie takich kretynów zostanie u nas prawnie zabronione, przez stosowną ustawę :polbie :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 11:46 
Moderator
Moderator

NIE DAJCIE SIE PROWOKOWAĆ-z każdym postem,wyrazającym wzburzenie OBYWATEL SPOŁECZNIK 61 odczuwać będzie satysfakcję :n
.........,,PIESKI SZCZEKAJĄ , KARAWANA JEDZIE DALEJ'' :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) -a ja.....ostrze łopate :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 13:22 
Sierżant
Sierżant

Mam też nadzieje, że nigdy nikt nie zmieni ani ustawy o broni i amunicji na waszą kożyść (chce aby wszyscy obywatele naszego kraju mogli spokojnie chodzić po ulicy) a tym bardziej nikt nie zmieni ustawy o ochronie zabytków.

zależy co mamy rozumieć pod słowem "bezpieczeństwo" bo ja chodząc po ulicach nie odczuwam tego spokoju. a jak jest w USA tam każdy legalnie może posiadać broń a na pewno nie jest mniej niebezpiecznie niż u nas.

praca na wykopaliskach przy budowaniu tych ekspresówek w polsce to żenada. owszem na stanowiskach stacjonarnych (czy jak je tam zwą) wykopy są dokladne ale na tych polowych to min 60% różnorakich przedmiotów nie ujrzy światła dziennego gdyż wykopaliska są prowadzone na odwal- wiem to z własnego doświadczenia gdyż mialem okazje pracować pare miesięcy z nimi i to było tematem moich sporów z owymi archeologami ale coż... i czas się liczy bo tak to by do XXIIw. nie zrobili tych dróg.

świeżynka napisał(a):
A jak rozkopiesz jakieś ciekawe pod względem archeologicznym miejsce, które nie jest oznaczonym stanowiskiem
archeo ? I przed tym bronią się archeo i ciężko nie przyznać im racji, prawda ?

tu stawiam pytanie czy kiedykolwiek ktoś znajdzie takowe miejsce, bo jeśli jeszcze nie zostalo namierzone to na pewno nie będzie w najbliższym czasie gdyż stanowisk jest pod dostatkiem i wypadałoby najpierw wyeksplorować już oznaczone(chyba że naprawde komuś się fartnie i znajdzie przypadkiem takie stanowisko gdzie jest sporo pozostawionych rzeczy)...

do: stedke eme5 krzychu hajtman - dajcie spokój :1

do: społecznik_61(z resztą do wszystkich ;))

coś sie musi zmienić gdyż poszukiwaczy już się "unicestwić" nie da :) i czy bedą te poszukiwania legalne czy nie to bedą prowadzone bez względu na to czy ustawa jest czy jej nie ma. tu nasuwają mi się slowa pewnej piosenki :"co jest nielegalne jest bardziej opłacalne" i to chyba jest po części prawdą...
także zarówno w interesie archeo jak i poszukiwaczy jest zmiana ustawy. (może źle to ująłem państwa-pasuje lepiej niż archeo w tym kontekście).

zatem wciąż żyjmy podzieleni niech każdy działa na własna rękę :1 :1 :1 :1

... a będzie to samo co w rządzie .... "nowe partie stare programy czas upływa a nienawiść rośnie"

pozdrowienia dla ...Polski... :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 16:45 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

1 - Ja czegoś tu nie rozumiem?

2 - Wasza nie legalna działalność przynosi wiecej zła niż kożyści.

3 - Wykopujecie i sprzedajcie, jeżeli nie całość to część tego co znajdziecie.

4 - Ja osobiście jestem nadal za całkowitym zakazem prowadzenia nielegalnych i jakże rabunkowych wykopalisk.

5 - Mam też nadzieje, że nigdy nikt nie zmieni ani ustawy o broni i amunicji na waszą kożyść (chce aby wszyscy obywatele naszego kraju mogli spokojnie chodzić po ulicy) a tym bardziej nikt nie zmieni ustawy o ochronie zabytków.

ad 1 - O co pytasz, człowieku ? Jak nie potrafisz pisać po polsku, to proponuję korepetycje w zakresie klas I - III.

ad 2 - jak wyżej

ad 3 - Jakie wykopujecie i sprzedajecie złapałeś kogoś na wykopywaniu lub sprzedaży?Jak nie, to
uważaj, bo możemy się w sądzie spotkać, a to nie będzie dla ciebie przyjemne.

ad4 - A kogo obchodzi (prócz ciebie samego) za czym obstajesz ????????????????

ad 5 - Świat sie zmienia i nikt tego nie jest w stanie zatrzymać. Ani ta pani ani ty. Na szczęście.
Te ustawy się zmienią, może nie tak szybko, jak byśmy sobie życzyli, ale się zmienią, a ty razem z ta panią
będziecie tylko wrzeszczeć i tupać nogami i nikogo to nie wzruszy.

I masz szczęście, że chowasz się za kompem, bo gdybyś kogoś z nas spotkał w realu, to miałbyś
zapewnione dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugie wakacje w białych pomieszczeniach. Pewnie masz
kompleksy jak stąd do Meksyku i jara cię, że możesz spowodować, że choć w wirtualnej rzeczywistości
ktoś zwraca na ciebie uwagę. Długo moczyłeś się w dzieciństwie ? Pewnie płeć przeciwna jest też twoim
zapiekłym wrogiem, bo jesteś mało atrakcyjnym osobnikiem. A przy klawiaturze, owszem, sprawiasz
wrażenie ...... nadętego gamonia, nikogo więcej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 16:51 
Moderator
Moderator

Na poczatek pytanie troche niedorzeczne ..........ale skoro sam sie prosisz :666 ...., mianowicie krotka pilka, strzelał ktos do ciebie z broni palnej, badz byles swiadkiem takiej strzelaniny w przeciągu ostanich 4 lat ???
Nie strzelał ???? no to wytlumacz mi kolego sympatyczny dlaczego tak sie stało i wciąż jestes wsród żywych, skoro to cudo z fotki ponizej jest w Polsce w wolnej sprzedazy od 1 stycznia 2004 bez zadnych papierkow zezwolen, badan itp .............wyciagasz kase ( czasem dowód osobisty) i jesteś posiadaczem gnata :666 ..... patrzac na problem z twojego punktu widzenia, to powinienes byc trupem od jakichs cirka trzech lat :666

P.S. tak na marginesie ładna zabawka nie uwazasz ?? mam podobny na stanie, ale w wersji full nikiel plus kanelowany bebenek :666

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 16:58 
Generał Broni
Generał Broni

świeżynka napisał(a):
1 - Ja czegoś tu nie rozumiem?

2 - Wasza nie legalna działalność przynosi wiecej zła niż kożyści.

3 - Wykopujecie i sprzedajcie, jeżeli nie całość to część tego co znajdziecie.

4 - Ja osobiście jestem nadal za całkowitym zakazem prowadzenia nielegalnych i jakże rabunkowych wykopalisk.

5 - Mam też nadzieje, że nigdy nikt nie zmieni ani ustawy o broni i amunicji na waszą kożyść (chce aby wszyscy obywatele naszego kraju mogli spokojnie chodzić po ulicy) a tym bardziej nikt nie zmieni ustawy o ochronie zabytków.

ad 1 - O co pytasz, człowieku ? Jak nie potrafisz pisać po polsku, to proponuję korepetycje w zakresie klas I - III.

ad 2 - jak wyżej

ad 3 - Jakie wykopujecie i sprzedajecie złapałeś kogoś na wykopywaniu lub sprzedaży?Jak nie, to
uważaj, bo możemy się w sądzie spotkać, a to nie będzie dla ciebie przyjemne.

ad4 - A kogo obchodzi (prócz ciebie samego) za czym obstajesz ????????????????

ad 5 - Świat sie zmienia i nikt tego nie jest w stanie zatrzymać. Ani ta pani ani ty. Na szczęście.
Te ustawy się zmienią, może nie tak szybko, jak byśmy sobie życzyli, ale się zmienią, a ty razem z ta panią
będziecie tylko wrzeszczeć i tupać nogami i nikogo to nie wzruszy.

I masz szczęście, że chowasz się za kompem, bo gdybyś kogoś z nas spotkał w realu, to miałbyś
zapewnione dłuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuugie wakacje w białych pomieszczeniach. Pewnie masz
kompleksy jak stąd do Meksyku i jara cię, że możesz spowodować, że choć w wirtualnej rzeczywistości
ktoś zwraca na ciebie uwagę. Długo moczyłeś się w dzieciństwie ? Pewnie płeć przeciwna jest też twoim
zapiekłym wrogiem, bo jesteś mało atrakcyjnym osobnikiem. A przy klawiaturze, owszem, sprawiasz
wrażenie ...... nadętego gamonia, nikogo więcej.

BRAWO :piwo :piwo :piwo
Sam bym tego lepiej nie ujął - nic dodać - nic ująć - kwintesencja prawdy o społeczniku
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 17:32 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Jestem niemile zaskoczony, że tak zasłużeni poszukiwacze skarbów dają się sprowokować do miałkiej dyskusji..

Uzupełnienie nawiązujące do poniżej znajdującego się postu PREMa:

zgadzam się z FDJ na temat handlu wykopkami i konsekwencji dla całego ruchu poszukiwaczy..
Mówiąc o miałkiej dyskusji miałem na myśli odpowiedzi na post nawiedzonego "społecznika" - w cudzysłowiu, bo on nie zasługuje na takie miano..

Ostatnio edytowano poniedziałek, 17 listopada 2008, 17:59 przez Witek63, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 17:49 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Witek63 napisał(a):
Jestem niemile zaskoczony, że tak zasłużeni poszukiwacze skarbów dają się sprowokować do miałkiej dyskusji..

Hmmm racja ale FDJ też zaczął dobrze bo niestety między innymi dzięki handlującym wszystko tak właśnie wygląda. Proponuję zaprzestać handlu i wszystko może się ułożyć jak najlepiej. Ludzie poszukajcie, poszperajcie w dyskusjach, przecież prawie wszyscy którzy mieli jakies przeszukania i poważnę problemy to osoby w mniejszym lub częściej większym stopniu osoby handlujące jak nie na A...o to na giełdach etc.....

Handlujący - to do Was - niestety - potraficie spierd...ć kawałek dobrej roboty innych. I to często na amen.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 17:57 
Moderator
Moderator

Witek63 napisał(a):

Pamietajcie Kolego ze ( cyt z klasyka) "chamstwo nalezy zwalczac godnosciom i kulturom osobistom" ( cytuje za oryginalem ) ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 19:54 
Major
Major

nie wiem czy to prawo serii ale smutni panowie ze Stargardu Szczecińkiego też nie chcieli być gorsi. W załym tym zgarniętym depozycie nie widze jednak za bardzo średniowiecza więc jakie to stanowiska archeologicznego szabrowanie? te pare fenisi pruskich i hitlerowskich? czy moż tabliczka z drzwi? Widzi mi się, że ktoś na siłę robi pod jakąs ustawę o całkowitym ograniczeniu używania detektora. Może mają panowie rację- młodzież będzie miała szlaban na wykrywki, przemieli się nakłady pana samochodzika i choćby ostatnią książkę Indii aby nikomu głupoty nie chodziły po głowie. Młodzi niepokorni przerzucą się na malowanie sprayem budynków albo bądą jabole ciągnąć w bramach i kombinować kogo zrobić na kika zeta. No i może wtedy trafi taki na żonę lub dziecko smutnego pana bo akurat było pod ręką. Toka jest filozofia władzy. a tu link do ostatniego sukcesu policji http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /149646042

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 20:14 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Moze społecznikowi 61 chodzi o zmiane naszych zainteresowań na bardziej wyrafinowane" wymuszenia, napady, handel zywym towarem,kradzierze itp."I tak apropo tego handlu zabytkami niedługi czas temu zdażyło się tak ze złapano archeologa z synen i sprawa szybko ucichła i pomysleć ze takich archeologów moze byc wiecej i im mozna.A moze my poszukiwacze nie liczymy się w tym kraju i jedyna rzecza ktorą mamy robic to płacenie podatkow a rzecza którą możemy być pewni to śmioerć.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 20:16 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

To za to jest najpiekniejsze
Cytuj:
Posiadał on również granat ręczny z zawleczką bez ładunku wybuchowego oraz rewolwer z lufą, magazynkiem bębenkowym, stalową rękojeścią z dorobionym współcześnie kabłąkiem.

ale przynajmniej napisali, ze bez ladunku... ale Grant reczny z zawleczka.... :1

Ale z jakim namaszczeniem najazd na wykrywke... a do tego pan milicjant jak slicznie prezentuje te niebezpieczne znaleziska... Rewolwer i piekny grant reczny...

Gratulacje dla polskiej policji...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 20:26 
Kapitan
Kapitan

Ziboli napisał(a):
nie wiem czy to prawo serii ale smutni panowie ze Stargardu Szczecińkiego też nie chcieli być gorsi. W załym tym zgarniętym depozycie nie widze jednak za bardzo średniowiecza więc jakie to stanowiska archeologicznego szabrowanie? te pare fenisi pruskich i hitlerowskich? czy moż tabliczka z drzwi? Widzi mi się, że ktoś na siłę robi pod jakąs ustawę o całkowitym ograniczeniu używania detektora. Może mają panowie rację- młodzież będzie miała szlaban na wykrywki, przemieli się nakłady pana samochodzika i choćby ostatnią książkę Indii aby nikomu głupoty nie chodziły po głowie. Młodzi niepokorni przerzucą się na malowanie sprayem budynków albo bądą jabole ciągnąć w bramach i kombinować kogo zrobić na kika zeta. No i może wtedy trafi taki na żonę lub dziecko smutnego pana bo akurat było pod ręką. Toka jest filozofia władzy. a tu link do ostatniego sukcesu policji http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... /149646042

w tym naszym kraju jest potrzebny chyba jakis przewrot.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 listopada 2008, 20:34 
Generał Broni
Generał Broni

Ziboli napisał(a):

No to co jest opisane w powyższym artykule to już zakrawa na kpine z domieszką schizofrenii paranoidalnej :kolko :sciana :n

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 66 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]