saper napisał(a):
Witam jak już kolego przeczytałeś ten artykuł kilkanaście razy to chyba dalej nie widzisz kto jest jego autorem,
Archeolog - to wiele wyjaśnia , stąd 90% opinii na NIE , może gdyby tekst pisał dziennikarz bez
tytułu doktora archeo to w tekście wystąpiło by więcej poszukiwaczy , ale to już gdybanie.
saper napisał(a):
i że jest to zbiór opinii wielu ludzi, a że ktoś ma takie a nie inne zdanie o poszukiwaczach nie moja sprawa,
Powinno Cię interesować w jakim tekście zostaną użyte Twoje słowa.
saper napisał(a):
może ma powód, ja sam mam swoje zdanie o niejednym archeologu czy konserwatorze.
Cóż z takim podejściem , nigdy nie będzie normalnej dyskusji - tylko wieczne oskarżanie.
saper napisał(a):
Fakt jakoś dziwnie tak jest że zawsze w artykułach o poszukiwaczach ktoś musi mówić o czarnych
owcach z naszego środowiska jakby jego środowisko było "białe" i to mi się nie podoba
To już wręcz tradycja.
saper napisał(a):
A co do tego co napisał FDJ ja nie jestem współautorem tego tekstu i nie mogę autoryzować wypowiedzi innych ludzi, mam wgląd w swoje słowa
Teoretycznie mogłeś się nie zgodzić na wykorzystanie swoich słów w takim kontekście , niby każdy tekst o poszukiwaczach pcha
wszystko do przodu ale w tym wypadku poszukiwaczenie nie zostali przedstawieni w sposób pozytywny i cały czas mam mieszane uczucia.