Teraz jest wtorek, 5 sierpnia 2025, 12:32

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: "Było...nie minęło" Czy to już koniec?
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 19:28 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Nie wiem czy to powód do "wstydu", ale ja nigdy tego programu nie oglądałem. Można gdzieś znaleźć odcinki ? Na youtube jest tylko kilka (lub źle szukam).

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 19:50 
Generał Brygady
Generał Brygady

Bezpośrednio tutaj:
http://www.tvp.pl/historia/magazyny-his ... nie-minelo

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 19:58 
Kapral
Kapral

Program może nie jest idealny, prowadzący może popełnia błędy. Można skrytykować i nie pozostawić suchej nitki. Tylko zastanawiam się nad jednym, czy jest inny program do którego można by porównać BNM ?. Program wyświetlany na kanale POLSAT PLAY o poszukiwaczach niestety rozczarował mnie. To tyle bo znudzony jestem słuchaniem krytyki.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 20:03 
Generał Broni
Generał Broni

Wg. Twojego rozumowania mamy chwalic ten program, nawet wtedy gdy jest kiepski tylko dlatego, ze nie ma innego?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 20:08 
Moderator
Moderator

W czasach słusznie minionego ustroju było takie hasło "Jedzcie dorsze, g...no gorsze" :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 21:05 
Generał Broni
Generał Broni

Pytałem dziś u źródeł , to nie koniec programu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 21:35 
Generał Brygady
Generał Brygady

Selim napisał(a):
W czasach słusznie minionego ustroju było takie hasło "Jedzcie dorsze, g...no gorsze" :D

A po wielu latach "pogardy" okazuje się... że dorsz jest obecnie najczęściej spożywaną rybą.

Może z perspektywy czasu pewnego rodzaju emocje opadną , zmieni się również stosunek do BNM... i będziemy wspominać program z rozrzewnieniem :luv

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 21:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Poszukiwacze zatrudnieni czy tez nie są tylko tłem dla króla akcji ,gdzie cały splendor spływa na prowadzącego.Uważam ze wystarczyło by 3 ludzi i prowadzący sam kopiący plus kamerzysta , wtedy był by pot , pot i wysiłek . Adam poczuł by się jako prawdziwy poszukiwacz . Swego czasu myślałem o wtajemniczeniu Adama Sikorskiego w pewne tematy ,ale odpuściłem z różnych względów , no i ludzie kręcący się przy programie i przy Adamie , pewien znany kolekcjoner militariów , kustosz , nikt tu nie jest bezinteresowny . Mam namiar na SU 76 i go sondowałem odkrywką i dokopałem się ale jak miałbym go wydobywać z tą ekipą , to nie chciałbym .Sensacja była by duża ale dla programu , a ja dyplomem nie zadowolę się . Jak go wyciągnę go to na moich zasadach i pod warunkiem że stanie w moim skansenie ....Takie moje dygawacje

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 21:54 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Wiarus napisał(a):
dygawacje

trafiłeś w sedno, mnie tez dyga jak widzę ten program :D
:1 :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 20 grudnia 2013, 22:25 
Major
Major

Bylem pare razy podczas krecenia programu, ogladalem tez tylko kilka razy, ale wolałbym to ogladac niz ukryta prawde czy inne dlaczego ja ;) Dzisiejsza tv ogłupia ludzi. Piszecie ze nie kazdy odcinek był ciekawy, ale też nie każdy wasz wypad z wykrywką to super trafienia, a coś w tv trzeba pokazać, też za każdym razem chciałbym oglądać jak wyciągają czołg . Chociaż na wiosnę może się jeszcze uda... ;) U nas kręcenie programu zupełnie inaczej wyglądało BNM bylo nie jako gośćmi, my pozyskaliśmy sponsorów i był bigos, herbata, kawa, ciasto, kiełbaski i ognicho :) Nikt nie narzekał na przejechane km, no ale to nie było 600km jak ktoś wcześniej pisał ( chciało wam się ?;) tylko 40 km. I tak każdy by pewnie tyle przejechał jadąc kopać w swoje miejsca. Noclegi, nie wiem czy istnieje jaki kolwiek program tv który je zapewnia. Po każdym programie dostawaliśmy podziekowania i to nam starczyło, w sumie nam wszystkim bardziej zależało na idei poszukiwań no i taki patriotyzm lokalny.
Pan Sikorski i jego gadka non stop... Panowie to dziennikarz przecież ;)
No i jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma. Nie można się cieszyć z ludzkich niepowodzeń, chyba że to Niemcy albo Ruscy ;)
Pozdrawiam wszystkich w moim poście nie ma negatywnych emocji do nikogo ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 grudnia 2013, 00:17 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
markuc napisał(a):
...czy jest inny program do którego można by porównać BNM ?

...tak, jest taki :) , może w innej formie, i nie tylko 20 minut na tydzień, a całodobowy, i z pewnością ilością informacji, oraz zakresem wiedzy uczestników bije na głowę program „Było i minęło”. :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 grudnia 2013, 01:04 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Adam wykorzystuję koniunkturę i niech poszukiwacze się cieszą że są zauważalni w programie i na wizji ,trochę jest to wykorzystywanie ich do własnych programowych celów .Jest on ambitnym facetem i wie jak to wykorzystać a ekipę poszukiwaczy i tak zawsze można wymienić a ma to swój cel ,bo zażyłość jest nie na miejscu i jest wybiórcza i komplikuje wiele spraw a naprawdę chodzi tez o sukces i artefakty którymi nie trzeba się z nikim dzielić bo one mają już swoje miejsce na pułkach różnych pułkach . A jak jest sukces program ma rację bytu. Adam jest dobrym reżyserem nie tylko programu ale tez reżyserem swego życia i sukcesu w nim. Gwiazda musi błyszczeć...........

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 grudnia 2013, 05:08 
Specjalista
Specjalista

BNM ......
Cytuj:
Prawdopodobnie jutro na ekranie będzie można obejrzeć relację z poszukiwań zbiorowych mogił polskich żołnierzy w lesie nieopodal Studzianek Pancernych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 grudnia 2013, 13:00 
Szeregowy
Szeregowy

Niekiedy mam wrażenie, niedawno dołączając do forum, że Panowie z taką zajadłością krytykujący Adama Sikorskiego robicie lepsze programy, które ogląda tysiące ludzi???

Mam rzetelne wyniki oglądalności programu na TVP Info i są one bardzo dobre :1 ! Nikt nie zlikwidował jeszcze programu, apel dotyczył tego, że nie pokazuje się go dwa tygodnie i ktoś może się do tego przymierza.

Kilkanaście razy byłem na poszukiwaniach i wielokrotnie wydziałem zwykłych wypowiadających się do kamery ludzi i nie odniosłem wrażenia, że prowadzący sam błyszczy. Artefakty z poszukiwań nie trafiają na niczyje półki, widziałem je już w kilku lokalnych muzeach.

Podobno każdy mierzy ludzi swoją miarą, więc kolega, który tak twierdzi, sam zasila znaleziskami regały? Dwa programy były poświęcone poszukiwaniom samolotów. Z obu akcji artefakty zostały przekazane do Muzeum Sił Powietrznych. Można zadzwonić do Dęblina, na pewno chętnie potwierdzą informację!

Sprawa, która dotyczyła naszych poszukiwań, nigdy nie zostałaby tak nagłośniona, a "naciski" przez program na niektórych działaczy spowodowały ich zainteresowanie. Z lepszym lub gorszym skutkiem, ale cel został osiągnięty.

Znam prywatnie Adama Sikorskiego i uważam, że wiele wypowiedzi jest nieprawdziwych i krzywdzących.

Nie wypowiadam się co do jakości programy, mnie się podoba. Każdy mam własne poglądy na ten temat i ma do tego prawo.

Jeżeli któryś z Panów chciałby wymienić poglądy osobiście, uczestniczyć w poszukiwaniach lub po prostu pogadać, można wysłać prywatną wiadomość. Jestem dostępny w okolicach woj. mazowieckiego i chętnie podam prywatny mail. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę SPOKOJNYCH ŚWIĄT.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 21 grudnia 2013, 14:02 
Moderator
Moderator

martinez napisał(a):
Niekiedy mam wrażenie, niedawno dołączając do forum (...)

Ale się Kolega wstrzelił! Co za wyczucie, że akurat w momencie gdy został poruszony temat pana Sikorskiego, Kolega zechciał do nas dołączyć. Ech, te przypadki... W każdym razie kultura nakazuje, aby swój pierwszy post napisać w dziale powitań.
Do meritum się nie odniosę, ponieważ telewizora nigdy nie miałem, nie mam i mieć nie będę, a ludzi w tym ogłupiaczu występujących nie szanuję. Starczy mi to co widzę, gdy mam do czynienia z mediotami po ich stronie kamery.

Zadaję sobie jednak pytanie: do czego ma prowadzić dyskusja w tym wątku? Bo to już szósta strona dywagacji... Może czas na jakieś podsumowanie i zamknięcie tematu?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]