Teraz jest czwartek, 24 lipca 2025, 04:57

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Policjanci zatrzymali „poszukiwacza skarbów” Puławy
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 20:21 
Kapitan
Kapitan

Nie musisz z nimi współpracować i tyle.
Jak sprawa ma pójść do sądu to papuga i tak i tak będzie potrzebna.
A nachlapac coś i później kręcić, nie pamiętać i twierdzić że zmusili do zeznań wcale nie polepsza sytuacji.
Jeżeli załapia cie na pusto i w domu bhp jak należy to jaki zarzut mogą postawić?
Dostaniesz za nielegalną kolekcje 1500monet?
Czy może za niszczenie nieznanego stanowiska?
Oni mają obowiązek udowodnić tobie winę chyba że sam się przyznajesz.
Telefon też dobrze jest mieć czysty, druga karta sd niewiele kosztuje jak jest się miłośnikiem foto wspomnień.
Nicku z żadnego forum nie musisz udostępniać, również lenistwo w postaci zapisanych haseł nie służy nikomu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 20:25 
Malkontent

Renald napisał(a):
Hobby – czynność wykonywana dla relaksu w czasie wolnym od obowiązków. Może łączyć się ze zdobywaniem wiedzy w danej dziedzinie, doskonaleniem swoich umiejętności w pewnym określonym zakresie albo też nawet z zarobkiem. Głównym celem pozostaje jednak przyjemność płynąca z uprawiania hobby[/b].

Policjanci i prokuratorzy też pewnie to mają ... :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 21:50 
Kapral
Kapral

Prymek ma racje ... na jakiekolwiek pytanie odmawiasz wyjaśnień. Krawężnik musi udowodnić tobie winę a przyznając się do kopania ułatwiasz im prace. Posiadanie wykrywacza również o niczym nie świadczy póki co to nie jest jeszcze karalne. Jak masz wędki w domu to nie obliguje ciebie do posiadania karty wędkarskiej. Rozmawiałem ze znajomym który pracuje w śledczej i kategorycznie zakazał składania wyjaśnień. Bo bez niezbitych dowodów mogą ciebie cmoknąć.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 22:56 
Generał Broni
Generał Broni

Ten świat już się wali , nie pomoże tu ani cwaniactwo ani buńczuczna postawa w stylu " nie oddamy nawet guzika od munduru ..." a bolesny tego finał będzie również jak w trzydziestym dziewiątym ; do matki z bekiem pod kieckę się chować .
Pokażą Ci twoje własne zdjęcia jak trzymasz w łapach fanta i spytają " Czy był Pan obecny , gdy wykonano to zdjęcie ? " i możesz sobie odmawiać składania wyjaśnień. Zrobią Wam taki dżihad , że się nie pozbieracie. Trzeba w końcu się z tym policzyć .

Ostatnio edytowano czwartek, 14 grudnia 2017, 23:04 przez Blizbor, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 23:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Może mieć czyste chaty i wyjść masowo z wykrywki na pola bez baterii...chodzić chyba można a i panom policjantom się odechce jak się ich tak by załatwiło albo nam żyć nie dadzą :cop

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 23:17 
Specjalista
Specjalista

Olek_65 napisał(a):
Może Policja wespół z archeologami na ''męki'' go wzięli do jakiegoś średniowiecznego zamczyska ?

Mój Dziadek siedział 1943 na Zamku Lubelskim i się nie spruł, wszystko zależy od charakteru ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 23:18 
Malkontent

hempgreen napisał(a):
Może mieć czyste chaty i wyjść masowo z wykrywki na pola bez baterii...chodzić chyba można a i panom policjantom się odechce jak się ich tak by załatwiło albo nam żyć nie dadzą :cop

Czyli przywołać kota , pogłaskać ... i przywalić kijem.
Jeden z userów już wymyślił (?) coś podobnego.
Co by Policje wzywać przed świętami do głupot - łusek , boratynek, skorup itd. aby pilnowali znaleziska.

Mało nam wrogów ? Tam też zdarzają się ''normalni'' .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 23:23 
Generał Broni
Generał Broni

Blizbor napisał(a):
Ten świat już się wali , nie pomoże tu ani cwaniactwo ani buńczuczna postawa w stylu " nie oddamy nawet guzika od munduru ..." a bolesny tego finał będzie również jak w trzydziestym dziewiątym ; do matki z bekiem pod kieckę się chować .
Pokażą Ci twoje własne zdjęcia jak trzymasz w łapach fanta i spytają " Czy był Pan obecny , gdy wykonano to zdjęcie ? " i możesz sobie odmawiać składania wyjaśnień. Zrobią Wam taki dżihad , że się nie pozbieracie. Trzeba w końcu się z tym policzyć .

Nie no Blizbor, bez przesady. jak nie masz fantów to mogą Ci nagwizdać. Nadal możesz odmówic jakiegokolwiek komentarza na ten temat :D
Lub np. "Oczywiście, że byłem obecny jak robiono to zdjęcie, przedmiot na zdjęciu nabyłem na giełdzie kilka lat temu i zręcznie go ustylizowałem do tej fotki. Niestety był kopią i go wyrzuciłem". Powiem szczerze, że dla osób, które nie mają kolekcji żadnej, ja nie widzę zagrożenia w chodzeniu po polach. To nie jest zabronione.
Nie wyobrażam sobie aby komuś kto nie ma żadnych fantów zabrali komputer. Nie ma do tego ŻADNYCH podstaw wtedy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 23:40 
Malkontent

marcur napisał(a):
Nie wyobrażam sobie aby komuś kto nie ma żadnych fantów zabrali komputer. Nie ma do tego ŻADNYCH podstaw wtedy.

Oj - ma Kolega bardzo małą wyobraźnię , bardzo małą ...
Sprawdzone empirycznie .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 23:41 
Specjalista
Specjalista

Juz w latch 70- tych łamano mnie.
I co , na liście Wildsteina - czysty , super czysty.
Antonior o 19.21 świetnie to opisał.
Nie dajcie się złamać, nic nie mówcie !!!!!, nic nie podpisujcie!!!!!. Macie takie prawo a będą Was straszyć , rzucać paragrafami lub kochać i wmawiać ugodę z prokuratorem za donoszenie.
Gdyby coś chcieli Wam z domu wziąć ,to karzcie o...!!!! nie mylić z proszeniem- ,... podstawę prawną na piśmie lub ujętą w protokole.
Skoro zatrzymane mają być przedmioty zabytkowe wg ich mniemania żądajcie o spis z osobna każdej rzeczy [ bo niby zabytek, dobro narodowe] , wymiar ,waga, patyna, rysy itd, żądać dokumentacji fotograficznej. Na żądanie, nic nie wydawać!!!!
Nic nie podpisywać a żądać kopie a każdy swoje żądanie wpisywać do ich protokołu.
Rada tyczy to się uczciwych Obywateli bo łajzy, hieny należy tępić .
Nie miałem do tej pory wykrywacza metali ale pożyczyłem na sobotę od znajomego i w ten dzień jadę szukać meteorytów i złom pod Leszno, gdyby jakaś pała lub archeo chciała mnie zawinąć to nie będę uciekać bom uczciwy i do tego za stary ,to podam na pw namiary. Proszę !!!!! o kontakt celem zawinięcia!!!!.

Ostatnio edytowano piątek, 15 grudnia 2017, 00:01 przez qalityk, łącznie edytowano 3 razy

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 23:51 
Generał Broni
Generał Broni

Olek_65 napisał(a):
marcur napisał(a):

Oj - ma Kolega bardzo małą wyobraźnię , bardzo małą ...
Sprawdzone empirycznie .

?? Chcesz powiedzieć, że nie handlowałeś, nie miałeś fantów ani przy sobie, ani w domu, z pola Cie zabrali, i na przeszukaniu zabrali komputer???
To ciekawe jakież to przestępstwo na tej podstawie chcieli Ci przyklepać :D Bo rzeczywiście, tego moja wyobraźnia nie ogarnia, a siedzę w temacie dosyć głęboko. Jeśli była taka sytuacja, to powinno się ja napiętnować.
Oczywiście nie biorę pod uwagę donosu, że coś tam zamieszczasz, handlujesz przez internet itp.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 14 grudnia 2017, 23:54 
Malkontent

Widzisz Qalityk - Ty jako i ja dziady stare jesteśmy :lol:
Ja dziś nie jestem senatorem albo posłem bo zbyt dobry charakter w nogach miałem i nie dałem się złapać przy klejeniu ulotek.

Jednak teraz zmienili techniki operacyjne - trzeba być podwójnie czujnym ...

Pozdrawiam - olek.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 grudnia 2017, 00:05 
Specjalista
Specjalista

Olek_65 bo młodzież teraz jak chrusty , łamliwa jest. Trzeba szkolić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 grudnia 2017, 00:06 
Malkontent

Rykoszet Marcur , rykoszet ... to wystarczyło do odwiedzin ABW i dalszych tego konsekwencji ...
Kwity do dziś przechowuję dla potomnych - nie tam zwykłe milicjanty mnie zagadywały ... elita Panie , elita :lol:

PS. Teraz mógłbym powiedzieć zwykłym śledczym :
- '' A wiecie kto w tym domu był ? , wiecie kto po tym dywanie stąpał ...?''

Ehhh ... było - minęło . Oby nie wróciło :666

PS . Masz słuszność Qalityk , masz słuszność ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 15 grudnia 2017, 00:10 
Generał Broni
Generał Broni

Chętnie Pany weterany na wódkę bym z wami poszedł by ten chrust w dąb zamienić :h

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 133 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]