Teraz jest sobota, 4 kwietnia 2026, 07:25

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 12:56 
Złosliwy Nieludzki Doktor

FDJ mialem Ci napisac na priv ale....wszystkich oczerniasz dookola, w zasadzie obrazasz, nie komentuje Twoich pogladow, chociaz nie musza mi sie podobac, ale nie wymyslam Ci publicznie od donosicieli czy tez Pit nie wymysla wykorzystujac jako inwektywy rasy psow. W zasadzie publiczne opluwanie godla, sztandaru jest karalne, ja osobiscie podobnie jak wiekszosc uczestnikow poczulem sie urazony prezentowanym przez Ciebie stanowiskiem w tej kwestii. W sumie nie zamierzam sie z Toba klocic jak kiedys nie tak dawno na privie, bo to do niczego nie prowadzi. Odnosnie dyskusji czy tez polemiki na zywo nie mam zastrzezen, mowie o slownej polemice oczywiscie. Wszystkim wygrazasz i straszysz dyskusja z Toba. Jesli jestes tak wielkim oratorem i potrafisz celnie kontrargumentowac zapraszam, bede czekal. Nie podoba mi sie ze na podstawie czyjegos glupiego gadania ktos nazywa mnie donosicielem spolecznym. Przyznam sie ze zaimponowalo mi to okreslenie tym samym zwracam sie DO ROBIEGO Z PROSBA O PRZYDZIELENIE RANGI SPECJALNEJ ---------- DONOSICIEL ASPOLECZNY------ nie obraze sie o nia na pewno :) aspoleczny poniewaz dzialalnosc donosicielska jest dzialaniem spoleccznie szkodliwym :)
Tobie FDJ mimo klotni zycze spokojnych Swiat i moze troszke przyhamuj niektorzy moga naprawde poczuc sie urazeni i to gleboko
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 13:17 
Administrator Honorowy
Administrator Honorowy

PREM napisał(a):
Przyznam sie ze zaimponowalo mi to okreslenie tym samym zwracam sie DO ROBIEGO Z PROSBA O PRZYDZIELENIE RANGI SPECJALNEJ ---------- DONOSICIEL ASPOLECZNY------ nie obraze sie o nia na pewno :) aspoleczny poniewaz dzialalnosc donosicielska jest dzialaniem spoleccznie szkodliwym :)

Żartujesz, czy poważnie piszesz? :que

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 13:44 
Podporucznik
Podporucznik

FDJ napisał(a):
Proszę bardzo "prawdziwy Polak i Angora - LPR i gadzinówka :)
Fajnie FDJ-cie, ale wytłumacz mi na jakiej podstawie tak twierdzisz?? Porównujesz moje wypowiedzi do wypowiedzi ludzi z LPR? i do jakichś gadzinówek?? Czy może źle odebrałem? Śmieszne! Ja też pozwolę sobie coś porównać i za razem zapytać "FDJ" czy to może oznacza Freie Deutsche Jugend. W bezpośrednim tłumaczeniu: wolne niemieckie dzieci. A w rzeczywistości jest to nazwa związku komunistycznej młodzieży niemieckiej republiki demokratycznej. A związek ten był znacznie bardziej zindoktrynowany ideologią komunistyczną niż nasz poczciwy ZMS a potem ZSMP. Czy twój nick "FDJ" jest na cześć tej młodzieżówki?

Pozdrawiam Stachu :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 15:49 

Robi napisał(a):
PREM napisał(a):

Żartujesz, czy poważnie piszesz? :que

ROBI PISZE POWAZNIE :) SERIO niech wszyscy wiedza co ze mnie za ziolko :) prosze jeszcze raz o te range :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 16:59 
Główny Administrator
Główny Administrator

Nikogo nie oczerniam a niektórzy polemizując z moimi poglądami robią mi wycieczki osobiste :) Nie porównuje równiez nikogo do rasy psów. Jest to obrazowe pokazanie sposobu zachowania /czytaj: odwaga małego na odległość/ Nie straszę też nikogo tylko staram się reagować na zaczepki niedorozwiniętych intelektualnie chłopców, którzy swój pogląd wyrażają "wybitymi zębami na klawiaturze" Porównuję Stachu Twoją wypowiedź do LPR gdyż określenie PRAWDZIWY POLAK właśnie tak mi się kojarzy. Na zakończenie mój nick FDJ nie jest powiązany z organizacją pionierów niemieckich.
Pozdrawiam i również życzę spokojnych świąt :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 17:49 
Specjalista
Specjalista

Z tresci niektorych wypowiedzi wynika ze zblizajace sie swieta napawaja was takim spokojem ze organizm domaga sie podniesienia poziomu adrenaliny. Przyczepiliscie sie do FDJ-a o opluwanie sztandaru i staracie sie prowadzic "krucjate" przeciw "niewiernym" czyt. " nie demonstrujacym w wystarczajaco populistycznym stylu swoich pogladow patryiotycznych" . Odbiegliscie od tematu w zasadzie tylko po to zeby manifestowac swoje uwielbienie dla narodowych symboli nie zauwazajac nawet ze nikt wartosci tych symboli nie podwazyl a tym bardziej nie obrazil !!

PREM napisał(a):
W zasadzie publiczne opluwanie godla, sztandaru jest karalne, ja osobiscie podobnie jak wiekszosc uczestnikow poczulem sie urazony prezentowanym przez Ciebie stanowiskiem w tej kwestii.

JAKI to sztandar obrazil FDJ ???? Poczules sie urazony obraza slowa "sztandar" bez sprecyzowania nawet o jaki sztandar chodzi ??? Wiekszosc uzytkownikow mimo twojej autorytarnej wypowiedzi w ich imieniu chyba jednak zachowala rozsadek .
FDJ napisal tylko :
FDJ napisał(a):
Kiedyś żołnierze gineli za kawałek szmaty zwanym sztandarem i kto o nich dziś pamięta ?

O to chodzi ?? Jest sie czym nakrecac ?? tak jak juz napisalem, pod wieloma sztandarami gineli zolnierze ale wiele z tych sztandarow nie zasluguje na jakikolwiek szacunek i przyrownanie do szmaty jest jak najbardziej trafne. Nie zawsze walczyli pod szmata z wlasnej woli.
oczywiscie niektore frakcje np. neonazistowskie moga sie nie zgodzic z ta opinia - malo mnie to jednak obchodzi. Sztandary Hitlerowskich zbrodniarzy tez Prem bedziesz tak bronil ??

Pozdrawiam i zycze wesolych i spokojnych swiat lub ciekawej klotni w tym temacie. Ja wybieram spokojne swieta wiec odpadam ;) .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 18:33 

OK nie klocmy sie kazdy ma swoje poglady niech te swieta juz uplyna w spokoju :zdr
Jednak jako baardzo kontrowersyjna osoba prosze o przydzielenie rangi :za specjalnej wg uznania musze sie jakos wyrozniac :jump Robi to prosba do Ciebie :)
moze byc dowolna nawet taka o jakiej mowilismy
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 18:35 
Podporucznik
Podporucznik

FDJ-cie ale nie porównuj mojej wypowiedzi, ponieważ to nie ja urzyłem sformułowania "Prawdziwy Polak" tylko o ile się nie mylę to kolega "Explorer". Więc ni grosza w tym mojej winy.

Pozdrawiam Stachu :1

P.S. Podzielam zdanie Szarego Wilka i też na chwilę obecną się dezerteruję.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 14 kwietnia 2006, 20:35 
Moderator
Moderator

Wracając do istoty sprawy, prawo do zmian w "statucie" (nie wiem czy to odpowiednie słowo) odznaczenia powinno przysługiwać jedynie komuś kto ma taką samą władzę jak ustanawiający, jeśli nie mamy monarchy to nie powinni zajmować się tym osoby niekompetentne, tj pochodzące z "wyborów powszechnych" (demos nie jest suwerenem mającym uprawnienia ku temu). Takie jest moje zdanie.
Ukłony.
Zdrowych,wesołych.
Alleluja. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 17 kwietnia 2006, 20:21 
Sierżant
Sierżant

Ale tu się narobiło, jak mnie nie było. :)

Witam wszystkich, nawet tych mających do mnie urazy!!!

No ale człowiek to tylko człowiek, tak jak został wychowany i plus swe własne przemyślenia, tak też wyraża swe ideee.
Raczej ich nie zmienimy i może to i dobrze, bo zawsze musi być plusz i minus( inaczej nie byłoby przyciągania)
Wesołych Świąt życzę wszystkim uczestnikom(bez wyjątku) nie ma takiego słowa w języku polskim !!! że spóżnionych ale szczerych(wcześniej się nie udałło)

Pozdrawiam!!! "Chluśniem bo uśniem" ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 3 maja 2006, 20:52 
Porucznik
Porucznik

Virtuti Militari miał (bo już nie zyje)mój dziadek,z wojnę polsko-ruską ,nie chciałbym aby te odznaczenie przyznawano tylko dlateg że ktoś pojechał dorobić do żołdu.... :n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 maja 2006, 23:41 
Legatus legionis Perkunus

Witam wszystkich,
Ciekawe bylo czytanie Waszych wypowiedzi na ten temat (czesci, bo nie wszystko przeczytalem) i okazuje se ze wiekszosc z nich nie jest na TEN temat a tylko zbacza na inne tory, czy to anty amerykanskie, czy polityczne, czy prywatne plukanie komus flakow za uzyte slowa w wiekszosci dlatego ze maja odmienne zdanie. :zygi Okropnie to denerwujace i nie ma nic wspolnego z tematem Indii. Zostanmy na torze.
Jesli VM nie nalezy sie walczacym poza granicami ojczyzny lub walczacym o jej odzyskanie (a to inne niz obrona) to moze trzeba byloby odebrac je i zolnierzom Napoleona (Mon Dieu, toz to on na dodatek byl zaborca i imperialista tak jak amerykanie!!! Z kim oni sie zbratali!)???
Moze mojemu praszczurowi tez nalezy odebrac, boc to przeciez za Cassino a ta makaroniarska miejscowosc daleko od Warszawy a zold jak by nie bylo to z alianckiej kasy plynal...
Odznaczenie Cnoty Wojskowej nadawane jest za mestwo i odwage podczas wojny lub w ciągu 5 lat od jej zakończenia. KROPKA.
Polityke zostawcie politykom, zolnierz nie ma tego problemu, on wykonuje rozkazy, w Polskim wojsku i walczy dla Polski tylko tyle go obchodzi.

Czy operacja stabilizacyjna jest wojna? To jest pytanie. Jesli nie to VM trzeba by odebrac tym, ktorzy dostali je za walki z UPA (nie wiem czy ktos dostal, ale wiecie o co chodzi).

Czy naprawde odmowilibyscie tego odzanczenia szeregowemu, chlopakowi ktory z plonacego transportera pod gestym obstrzalem wlasnymi rekami wyciagnal 4 nieprzytomnych i rannych kolegow tylko dlatego ze dzialo sie to w Iraku?

Pozdrawiam wszystkich :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 10 listopada 2006, 14:49 
Generał Broni
Generał Broni

No i Prezydent RP was pogodził.
Cytuj:
Prezydent Lech Kaczyński przedstawił nowe odznaczenie: Order Krzyża Wojskowego. W dniu obchodów Święta Niepodległości odbędzie się przyznanie pierwszych orderów.

Odznaczenie ma kształt krzyża kawalerskiego, zwieńczonego koroną Chrobrego. Na awersie znajduje się srebrny orzeł państwowy, a na rewersie wizerunek miecza koronacyjnego Piastów "Szczerbca" - i łacińska dewiza orderu - "Milito pro Patria" - "Walczę dla Ojczyzny". Order ma trzy klasy: Krzyż Wielki, Komandorski i Kawalerski.
Odznaczenie to będzie przyznawane "...dla tych żołnierzy, którzy w warunkach bojowych lub półbojowych działali, wykazując odwagę w różnego rodzaju misjach Wojska Polskiego" - powiedział prezydent.
Przypomniał również, że dziś misje te trwają w Iraku, Afganistanie, Libanie, Kongu i na Bałkanach. Prezydent podkreślił jednocześnie, że "podstawowym wyzwalaczem" dla ustanowienia nowego odznaczenia był Irak, "bo tam poległo
najwięcej polskich żołnierzy (...) i tam też było najwięcej rannych".

Order Krzyża Wojskowego ma być przyznawany za wybitne czyny bojowe, połączone z wyjątkową ofiarnością i odwagą, podczas działań polskiego wojska w misjach poza granicami kraju oraz akcjach przeciwko aktom terroryzmu. Order Krzyża Wojskowego będzie czwartym pod względem rangi odznaczeniem wojskowym w kraju. Inne odznaczenia - Order Wojenny Virtuti Militari, Krzyż Walecznych i Krzyż Zasługi z Mieczami - można otrzymać tylko za czyny dokonane podczas wojny i przez pięć lat od jej zakończenia.

A tak wygląda to cudo:
[ img ]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 22 listopada 2006, 19:57 
Generał Broni
Generał Broni

A mi od strony graficznej totalnie się nie podoba- ksztalt krzyża komandorskiego zostal wybitnie zepsuty przez frezy pomiedzy ramionami tak samo jak przez nienaturalnie ostre końce, tak ze malo przypomina to co powinien, kolor tez niezbyt pasuje, Orzeł trochę za duży i przede wszystkim cywilny, lepiej wygladał by taki jak na czapkach/beretach i na tle tarczki.A korona w zwieńczeniu to pasuje raczej do medali imperium brytyjskiego...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]