Z tresci niektorych wypowiedzi wynika ze zblizajace sie swieta napawaja was takim spokojem ze organizm domaga sie podniesienia poziomu adrenaliny. Przyczepiliscie sie do FDJ-a o opluwanie sztandaru i staracie sie prowadzic "krucjate" przeciw "niewiernym" czyt. " nie demonstrujacym w wystarczajaco populistycznym stylu swoich pogladow patryiotycznych" . Odbiegliscie od tematu w zasadzie tylko po to zeby manifestowac swoje uwielbienie dla narodowych symboli nie zauwazajac nawet ze nikt wartosci tych symboli nie podwazyl a tym bardziej nie obrazil !!
PREM napisał(a):
W zasadzie publiczne opluwanie godla, sztandaru jest karalne, ja osobiscie podobnie jak wiekszosc uczestnikow poczulem sie urazony prezentowanym przez Ciebie stanowiskiem w tej kwestii.
JAKI to sztandar obrazil FDJ ???? Poczules sie urazony obraza slowa "sztandar" bez sprecyzowania nawet o jaki sztandar chodzi ??? Wiekszosc uzytkownikow mimo twojej autorytarnej wypowiedzi w ich imieniu chyba jednak zachowala rozsadek .
FDJ napisal tylko :
FDJ napisał(a):
Kiedyś żołnierze gineli za kawałek szmaty zwanym sztandarem i kto o nich dziś pamięta ?
O to chodzi ?? Jest sie czym nakrecac ?? tak jak juz napisalem, pod wieloma sztandarami gineli zolnierze ale wiele z tych sztandarow nie zasluguje na jakikolwiek szacunek i przyrownanie do szmaty jest jak najbardziej trafne. Nie zawsze walczyli pod szmata z wlasnej woli.
oczywiscie niektore frakcje np. neonazistowskie moga sie nie zgodzic z ta opinia - malo mnie to jednak obchodzi. Sztandary Hitlerowskich zbrodniarzy tez Prem bedziesz tak bronil ??
Pozdrawiam i zycze wesolych i spokojnych swiat lub ciekawej klotni w tym temacie. Ja wybieram spokojne swieta wiec odpadam ;) .