Teraz jest piątek, 30 stycznia 2026, 05:38

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 lipca 2009, 11:56 
Generał Broni
Generał Broni

Pele76 napisał(a):
Widzisz rob, mnie właśnie o to chodziło, bo policjanci na akcji nie dali dupska, bo zrobili wszystko zgodnie z regułami, żaden z nich ie zginął i nie został ranny, podejrzany został zatrzymany i to tyle z ich strony.

No to może dać im jeszcze po medalu (no i oczywiście pod-rzecznikowi pod-inspektorowi również) - w końcu Pan Janusz Góra mógł tej bohaterskiej akcji nie przeżyć, a przeżył i nawet nie wiadomo dlaczego nie ma o nią pretensji. :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 lipca 2009, 12:01 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Pele76 napisał(a):
rob_k napisał(a):
Czyli podsumowując - jakieś słowo "przepraszam" z ust pani pod-rzecznik :cop byłoby na miejscu. :hmmm

tylko ci z góry.
Ale widzicie, z góry ludzie się dopierniczają do tych którzy wkraczają na akcję, nie patrząc na to co im kazano zrobić, a wykonywanie rozkazów to ich praca. Pretensje to wyżej, do przełożonych.

Nie da rady :cop traktować rozłącznie, prawda ? Więc przeproszenie się należy, bo ktoś tu ewidentnie
coś spieprzył.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 lipca 2009, 12:30 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dobra zaraz chwila moment - Policjanci co wpadli mu do chaty nie dali tyłów ok - ale chyba kurde widzą siwą głowę nie ? Na pierwszy rzut oka widać chyba było że gość Rambo raczej nie jest - wiec po co ta brutalność - no rozumiem że jak go jeszcze nie widzieli to ok - ale przez całe to przeszukanie trzymanie gościa na glebie ... Ciekaw jestem jakby tak do nich na emeryturze czy do tu obecnych byłych i obecnych mundurowych wpadali spatowcy to byli by zachwyceni - bo przecież gdzieś kiedyś coś...

Z drugiej strony ciekawa sprawa - kiedyś czytałem o młodym chemiku który zajmował się nie tą stroną chemi którą powinien czyli MW itp - i jakoś do niego przyszli zwykli policjanci bez AT itp itd...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 lipca 2009, 13:58 
Generał Broni
Generał Broni

Jeżeli istnieje niebezpieczeństwo że ktoś ma broń i mat. wyb. to zawsze traktuje się sprawę poważnie, bez względu czy ktoś ma 20 czy 60 lat może tak samo skutecznie strzelać z broni jak i wysadzić siebie/innych w powietrze- nie zrobił by tego młody chemik amator, ale osoba handlująca bronią i MW może być już mniej obliczalna.

A mnie jeszcze jedna rzecz dziwi- sprawa fałszywego donosu. Jeżeli ktoś "dla jaj" poinformuje o podłożonej bombie, umierającym człowieku czy pożarze, to ma sprawę w sądzie i obarcza się go kosztami takiej akcji. Dlaczego tak się nie stało w wypadku tej kosztującej zapewne grube dziesiątki tysięcy zł akcji? Tak samo dlaczego nikt nie rozliczy operacyjnych z swej ponoć wnikliwej i skrupulatnej pracy sprawdzenia tych informacji? A najlepiej gdyby operacyjny z donosicielem musieli zapłacić pół na pół- jeden miałby raczej dosyć takich żartów, a drugi miałby motywacje do przykładania się należycie do wykonywanych obowiązków.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 lipca 2009, 15:26 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Nie jestem ekspertem w takich sprawach, ale ja bym to rozegrał inaczej:

- obserwował bym dom i sprawdził ile ludzi tam przebywa,
- gościa zwinął bym na ulicy,
- przetrzepał bym mieszkanie, jak już bym miał gościa zatrzymanego.

Bezpieczniej, taniej i mniejsze ryzyko pośmiewiska w wypadku pomyłki.

Jak dla mnie to cała akcja wygląda, że chłopaki chciały sie zabawić, okazja wrzucenia granatów do normalnego domu nie trafia się codziennie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 9 lipca 2009, 20:47 
Major
Major

Cytuj:
No to może dać im jeszcze po medalu

Prędzej po krzyżu .
:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 14 lipca 2009, 21:02 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title, ... omosc.html

To chyba kumple naszego dziadka :n

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 67 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]