Teraz jest środa, 25 czerwca 2025, 01:43

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1483 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 99  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Chcą cenzurować i zmieniać naszą historię.
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 12:21 
Podporucznik
Podporucznik

A co da interwencja u papieża Franciszka? Buhaaa.... i co im zrobi, skoro Francja już dawno jest krajem świeckim? Pogrozi ekskomuniką prezydentowi? :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 14:00 
Generał Broni
Generał Broni

.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 16:23 
Specjalista
Specjalista

Podobna sprawa.
Cytuj:
Nie wiem, czy to głupota, związany z internetem brak granic czy może po prostu zwykła ludzka nienawiść, ale jedno wiem: to, co się dzieje wokół meksykańskiej judoczki Prisci Awiti Alcaraz, która zdobyła srebrny medal jest zwyczajnie żenujące. Konserwatywni politycy, internauci, a nawet duchowni katoliccy przekazują sobie zdjęcia judoczki i przekonują, że nie jest ona kobietą, względnie, jak pewien poseł PiS, biorą słowo kobieta w cudzysłów. Powód? Nie podoba im się wygląda zawodniczki… nie odpowiada im jej typ urody, i na tej podstawie wyciągają wnioski, stawiają tezę, że sport się skończył, że cywilizacja itd.
I w pewnym sensie mają racje. Upada cywilizacja, bo upada umiejętność czytania, sprawdzania informacji, odnoszenia się do rzeczywistości, a nie do swoich dość paskudnych emocji. Gdyby bowiem zajrzeli do internetu, poszukali chwilę, to znaleźliby informacje o tym, że Prosca urodziła się jako kobieta, nie przechodziła procedury uzgodnienia płci, odnaleźliby nawet jej inne zdjęcia. Gdyby poszukali dłużej znaleźliby ciekawą historię dziewczyny z rodziny wielodzietnej, mieszanej - bo z matki Meksykanki i ojca Kenijczyka, której bracia też trenują judo, a która swoją karierę sportową zaczynała od gimnastyki, a trenowała także pływanie. Prawda jednak najwyraźniej nie jest dla wielu ciekawa, o wiele ciekawsze jest ocenianie, stygmatyzowanie, sianie nienawiści. I tak, to dowodzi, że cywilizacja się kończy, i że ci, którzy opowiadają o swoim konserwatyzmie i chrześcijaństwie, z tradycją o Ewangelii nie wspominając, akurat w tej sprawie niewiele mają wspólnego. A nie mają, bo zawiść, niechęć, ocenianie - to nie są wartości ani tradycyjne, ani chrześcijańskie. Tomasz Terlikowski

https://www.facebook.com/angelika.szyma ... embed_POST

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 17:27 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
zdzicho napisał(a):
Podobna sprawa.

Jeżeli na olimpiadzie oficjalnie dwóch mężczyzn występuje jako kobiety, to uzasadnionym jest podejrzewać, że takich przypadków może być ukrywanych więcej. :666

Tak wygląda lewackie równouprawnienie i szanowanie kobiet. To jest chamskie rugowanie kobiet z igrzysk olimpijskich, bo jacyś osobnicy chcą się dowartościować.
Jak można to oglądać, facet na ringu okłada pięściami kobietę i cieszy się zwycięstwem (https://is.gd/Xs9OAm). :n :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 17:27 
Generał Broni
Generał Broni

Zrównali zamach na Hitlera z Powstaniem Warszawskim. :666

Tagesspiegel.de: (https://is.gd/5Uvh1i), fragmenty artykułu:
Cytuj:
80. rocznica Powstania Warszawskiego: „Wspólna data oporu przeciwko Hitlerowi”

Niemcy niewiele wiedzą o historii Polski – narzeka wrocławski historyk Ruchniewicz. Można to jednak zmienić: wprowadzając w szkołach niemiecko-polski podręcznik do historii.

Niemcy właśnie obchodziły 80. rocznicę ataku oficerów Wehrmachtu na Hitlera 20 lipca 1944 r. Kilka dni później Armia Krajowa w porozumieniu z rządem na uchodźstwie w Londynie wydała rozkaz zbrojnego oporu przeciwko hitlerowskim okupantom.

Ruchniewicz został niedawno przedstawicielem rządu Donalda Tuska ds. stosunków polsko-niemieckich i chciałby wykorzystać wspólną pamięć na przyszłość.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 19:07 
Specjalista
Specjalista

bjar_1 napisał(a):
.

No ślicznie :(
Jeszcze brakuje różowych trójkątów na pasiakach osób nieheteroseksualnych i transpłciowych, tak jak w niemieckich obozach koncentracyjnych. A może od razu rozstrzelać, rzucić granat, tak jak proponujesz tym obrazkiem?
Najlepiej stworzyć tak wzorzec "prawdziwego Polaka" na wzór prawdziwego Nordyka. Każdemu, który nie pasuje kula w łeb i do piachu. Tolerancja jest dla miękiszonów, a nie dla twardzieli :n
Zadziwiłeś mnie tym obrazkiem :(

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 19:28 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho, bjar_1 bardzo łagodnie skomentował zaistniałą patologię :) ,a jeżeli mówisz o piętnowaniu osób nieheteroseksualnych i przytaczasz obozowe oznakowania więźniów, tzn., że uważasz ten problem za bardzo poważny. W takim razie, przynajmniej napisz, ilu więźniów homoseksualnych było osadzonych w obozie koncentracyjnym w Auschwitz. :)

W postępowej Francji homoseksualizm jako "obraza moralności" był ścigany i karany do 1982r., Niemcy podobne przepisy uchylili dopiero w 1994r., a w zacofanej, katolickiej Polsce nic takiego nie miało miejsca. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 22:06 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał(a):
Zadziwiłeś mnie tym obrazkiem

W necie znalazłem, też mi się podoba.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 23:14 
Generał Broni
Generał Broni

A co ze Stefką? :) :D :lol: :P Która po śmierci mogła się okazać Półstefanem :?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 31 lipca 2024, 23:35 
Specjalista
Specjalista

Cytuj:
frank zaistniałą patologię

Rzecz w tym, że ja Nie uważam LGBT za patologię. Natura różne figle wyczynia. Jeden rodzi się albinosem, a inny jest rudy, czy to patologia, tacy się urodzili. Piszą, że około 5% populacji taka się rodzi, że odczuwa pociąg seksualny do przedstawicieli swojej płci. Rodzą się tacy ludzie, którzy od pasa w górę są kobietami, a niżej mężczyznami i wiele innych różnych mutacji. Czy to ich wina, czy nie mają prawa do życia, szczęścia? Kim ty jesteś, aby ich oceniać? Oceniaj swoje życie i postępowanie. Słyszałeś o tolerancji? Mnie guzik obchodzi kto z kim śpi, jak się kocha, czy przebiera się w damskie ciuchy, w co wierzy lub nie. Jak nie łamie obowiązującego prawa, to może robić co chce. Każdy ma tylko jedno życie i niech je wykorzysta jak chce. Dla mnie franek patologią jest kłamstwo, szczucie, robienie innym krzywdy, oszukiwanie, wulgaryzmy w życiu publicznym, krzywdzenie dzieci i osób słabych i nieporadnych.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 sierpnia 2024, 12:10 
Specjalista
Specjalista

O! Akurat pasuje do tematu.
Cytuj:
Dr Eryk Matuszkiewicz jest specjalistą toksykologii klinicznej i chorób wewnętrznych, należy też do zespołu pogotowia ratunkowego. Pracuje w Szpitalu Miejskim im. F. Raszei w Poznaniu, ma dwie specjalizacje i doktorat, jest ulubionym wykładowcą studentów i uznanym ekspertem. Po pracy ubiera szpilki i cekiny. Mam cekinowe bluzki i kimona, sukienki, spódnice, boa z piór, szpilki i sporo biżuterii. (...) Traktuję to jako urozmaicenie codzienności, kreację, formę pokazania się z innej strony, zaistnienia w odmiennej roli — tłumaczy
https://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie- ... 25961.html
Dla franka, to patologia, bjar_1 odpowiada granatem. Jak gościa cieszy chodzenie w damskich ciuszkach, to nie może?. Co komu do tego? Tolerancja, a nie kamienie, granaty i obelgi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 sierpnia 2024, 13:10 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho napisał(a):
bjar_1 odpowiada granatem

Po pierwsze to nie ja opracowałem ten obrazek. Po drugie - dlaczego mnie dyskryminujesz? Takie obrazki mają prawo mi się podobać. Aleś się nagrzał tym granatem. Ochłoń, wypij szklankę zimnej wody.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 sierpnia 2024, 13:58 
Generał Broni
Generał Broni

zdzicho każdy przejaw racjonalnego myślenia potrafi nazwać hejtem, mową nienawiści lub nawet prawicowym ekstremizmem. :lol:
Każdy inny dałby sobie już spokój z tak nieudolną agitką, ale on nie skapituluje, będzie brnął dalej. Można odnieść wrażenie, że ma misję jak świadek Jehowy, albo skrajnie fanatyczny aktywista, wciąż ma nadzieję, że poprzez to co pisze w końcu przekona nas do swoich racji i nakieruje na właściwy, lewicowy tok myślenia. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 sierpnia 2024, 16:09 
Generał Broni
Generał Broni

Staram się nie zabierać głosu w tego typu wątkach , ale nie wstrzymałem . Nie obchodzi mnie co ci dewianci robią między sobą , ale jeśli szydzą z mojej religii to dla mnie są degeneratami. Jeśli oni obrażają innych ludzi, to według zdzicha jest nowoczesność , ale jak ktoś występuje przeciwko nim to już jest zacofańcem.
A co do tego lekarza w sukienkach , skojarzyło mi się z kapralem Klingierem , tylko że on udawał wariata . Według najnowszych wytycznych serial Masch powinien zostać zakazany , bo przebierańców przedstawia jako wariatów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: czwartek, 1 sierpnia 2024, 16:43 
Specjalista
Specjalista

Cytuj:
ale jeśli szydzą z mojej religii to dla mnie są degeneratami. Jeśli oni obrażają innych ludzi, to według zdzicha jest nowoczesność

Zauważ, że napisałem:
Cytuj:
Jak nie łamie obowiązującego prawa, to może robić co chce.

Jeśli ktoś szydzi z jakiejkolwiek religii, to łamie obowiązujące w Polsce prawo.
A czym Cie obrażają? Jak dwóch facetów lub dwie kobiety trzymają się za ręce, albo jak facet idzie w szpilkach, to się nie gap. Na parady równości nikt Ci chodzić nie każe. Jeśli takie rzeczy Cię obrażają, to gratuluję, bo ja mógłbym wypisać ze stronę przykładów okropnych zachowań tych niby 'normalnych', które mnie obrażają i zawstydzają.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 1483 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 99  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]