Teraz jest poniedziałek, 30 czerwca 2025, 18:45

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kolejny artykuł o skarbach , złych i dobrych detektoryst
PostNapisane: środa, 13 marca 2019, 12:04 
Moderator
Moderator

Udało mi się uzyskać jedynie taką wypowiedź Dyrektora Muzeum Historii Ziemi Kamieńskiej:
Cytuj:
Dzień dobry. Skarb został pozyskany podczas nielegalnych poszukiwań za pomocą wykrywacza metali. Część skarbu która znajduje się w muzeum to jedynie 17 monet, które zostało zagubione przez osobę, która natrafiła na skarb. Jest świadek całego zdarzenia, który całą sytuację widział. Sprawa jest zgłoszona na policję. Pozdrawiam. Grzegorz Kurka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 marca 2019, 12:06 
Specjalista
Specjalista

ozzy napisał(a):
Różnica jest taka, że zarejestrował się na forum Poszukiwaczy Skarbów i swoją wiedzę i kolekcję zbudował bezpośrednio i pośrednio również na zakupach od poszukiwaczy (ogłoszenia "kupię boratynki" wstawiał w dziale Giełda), jednocześnie przy każdej okazji podkreślając nielegalność poszukiwań wykrywaczem.

Pewien facet/pewnie wiecie kto/ swego czasu powiedział, że kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą.
Dlatego reaguję.
ozzy jesteś kłamczuch.

1/ Nie zbudowałem swojej wiedzy na na zakupach od poszukiwaczy, bo ich wiedza o boratynkach jest skromna.
Na forum jest spora grupa wybitnych numizmatyków od których można się wiele nauczyć. Mnie w świat boratynek wprowadzał heniek151 za co jestem mu bardzo wdzięczny i zawsze to podkreślam.
2/ Często otrzymuję oferty kupna ale nigdy z nich nie skorzystałem. Przez cały czas mojego pobytu na forum kupiłem 1 sztukę od innego kolekcjonera.
Dzisiaj rano zanim przeczytałem ten post w tym wątku viewtopic.php?f=52&t=103301&p=1256831#p1256831 napisałem:

Wielu zbieraczy nie jest chętnych do pomocy i nie ujawnia tego co ma. Odzywają się tylko wtedy jak samodzielnie nie potrafią monety zidentyfikować. Ja sam żeby uzyskać informacje dawałem na forum ogłoszenia, że kupię boratynki, wystawiałem list gończy za rzadkimi egzemplarzami, w artykułach, które napisałem, prosiłem o zdjęcia chociaż. Myślisz, że ktoś się odezwał. Nikt.

ozzy jest mi bardzo miło,że tak się mną interesujesz. Ja niestety nie śledzę Twojej aktywności na forum.
Mam tylko prośbę abyś bez dowodów nie pomawiał innej osoby. Nie życzę Ci aby ktoś kiedyś Ciebie pomówił o coś czego nie zrobiłeś. Miłego dnia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 marca 2019, 13:45 
Nabijkożerca

Aśka72 napisał(a):
Udało mi się uzyskać jedynie taką wypowiedź Dyrektora Muzeum Historii Ziemi Kamieńskiej:
Cytuj:
Dzień dobry. Skarb został pozyskany podczas nielegalnych poszukiwań za pomocą wykrywacza metali. Część skarbu która znajduje się w muzeum to jedynie 17 monet, które zostało zagubione przez osobę, która natrafiła na skarb. Jest świadek całego zdarzenia, który całą sytuację widział. Sprawa jest zgłoszona na policję. Pozdrawiam. Grzegorz Kurka

Mistrzowie propagandy :lol:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 13 marca 2019, 17:15 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Aśka72 napisał(a):
Cytuj:

To musiało spektakularnie wyglądać jak ten nielegalny poszukiwacz ucieka od ludzkiego pana a z wora sypią mu się złamane szelągi.... dla mnie ta historia się nie trzyma kupy (jest zmyślona, oparta na przypuszczeniach), może autor liczy że niedługo wszystko przycichnie i ludzie tę bajkę zapomną.
Da się sprawdzić czy zgłoszenie na policję miało miejsce?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 79 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]