Teraz jest niedziela, 12 kwietnia 2026, 22:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 października 2009, 23:24 
Moderator
Moderator

Tak mi jeszcze przyszło do głowy, że lepszym adresatem całej akcji byłby Minister Zdrojewski. Myrta to zawsze wice. Zdrojewski pewnie zrobi wielkie oczy, ale m.in. dzieki temu jebudu bedzie większe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 października 2009, 23:34 
Główny Administrator
Główny Administrator

Cirrus nie oburzaj się bo sam bylem zdumiony czytając Kubę_gd na Thesaurusie o robionym przezemnie "gnojstwie" a teraz czytam /z konta kolegi/ że macie do mnie pretensje, o to że o was nie wspomniałem.
Wiec wspominam i gratuluje jeszcze raz pomysłu :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 00:25 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

witam!

No to może przejdźmy do konkretów :) hmmm ... tzn. konkretnie to ja boratynek nie posiadam ale żeby spotęgować efekt wizualny to mam 183 (sto osiemdziesięcio trzy) monetkowy wypełniacz podboratynkowy :D. Składa się on w zasadzie z różnej maści fenisi, ale mam nadzieję, że i one zostaną dopuszczone do akcji "pieniążek dla ministra" ;)

[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

pozdrawiam
bogdans

PS. Wszystko co na fotkach czeka na pomorskiego koordynatora akcji :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 00:38 
Złosliwy Nieludzki Doktor

Kto koordynuje na Lubelszczyźnie??? Deklaruję ze 100 wycieruchów zwanych boratynkami, proszę o adres koordynatora

Ostatnio edytowano czwartek, 29 października 2009, 01:50 przez PREM, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 01:19 
Porucznik
Porucznik

I ja ciągle czekam na Lubelszczyznę...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 09:12 
Szeregowy
Szeregowy

FDJ napisał(a):
Cirrus nie oburzaj się bo sam bylem zdumiony czytając Kubę_gd na Thesaurusie o robionym przezemnie "gnojstwie" a teraz czytam /z konta kolegi/ że macie do mnie pretensje, o to że o was nie wspomniałem.
Wiec wspominam i gratuluje jeszcze raz pomysłu :1

Sprawa zaszła dość daleko i musiałbym być teraz naprawdę gnojkiem, żeby się obrażać.

Trzeba zakopać topory wojenne i współpracować. Ważne żeby pomysł odniósł sukces.

P.S. Kubuś był zawsze kontrowersyjny, ale to dobry chłopak :) Po prostu zna swoje wartości. Ale czasami mógłby wyluzować, ale i to trzeba też zrozumieć. Chociaż wiem, że nie uznaje czegoś takiego jak kompromis. Jest jak puszka Pandory. Jak przyjdzie czas na rebelię to go wypuścimy :)

Pozdrawiam.

Cirek

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 09:45 
Felix Hobus Drugi

Witam
Forum poławiaczy złomu dołącza się do akcji.
Chociaż w naszych zasobach boratynek mniej,niż u Was (tzw ziemie "odzyskane"),
z wielką przyjemnością dołaczymy się dorzucając parę tych jakże pięknych momet :)
Pozdrawiam
Ps-zgłaszam się na ochotnika jako "koordynator" z lubuskiego.
Zainteresowani-proszę o kontakt na PW.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 11:22 
Podporucznik
Podporucznik

Panowie czekam na aktualizację strony internetowej. Ja ze swojego terenu (rejon Wyszków) też dorzucę troszkę szelągów Jana Kazimierza od siebie i lokalnej grupy poszukiwaczy. Czekam jak pojawią się dane koordynatora w woj. mazowieckim by wysłać do niego moniaki - oczywiście na przekazaniu do ministerstwa też będę.
Gratulacje dla wszystkich za wspaniały pomysł!
Moim zdaniem trzeba zrobić profesjonalną stronę i już powiadamiać media o akcji - tak by było głośno. Wreszcie w ustalonym terminie przekazać skarb ministrowi wraz z stworzoną przez prawnika petycją dla ministra.
:1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 11:58 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Czy fenisie też biorą udział w tej akcji??plomby i tym podobne "skarby" bo nie wiem co mam szykować? Czy tylko boratynki?? Dorzucam się to Jacoby z Lubuskiego.

Ostatnio edytowano czwartek, 29 października 2009, 12:24 przez barymichal, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 12:19 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

www.wmfp.pl przyłącza się do akcji

http://www.wmfp.pl/forum/viewtopic.php?t=3214

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 12:59 
Generał Broni
Generał Broni

Witam :)
Pomysł jest fajny - ale nasuwa się w trakcie wiele przemyśleń :
Otóż - mentalność przeciętnego zjadacza chleba w Polsce - jest taka : moneta ma ok. 300 lat - to jest to niezły zabytek - a skoro natrzepali tego tyle to ciekawe jakie oni skarby tam wykopują !?

Tak więc zamiast wysyłać wyłącznie boratynki - poszedłbym dalej - wyślijmy wszystkie badziewne fanty jakie trafiamy - przecież 90 % naszych znalezisk to : plomby, kulki ołowiane, guziki - najczęściej złachane , kawałki czegoś tam itp.

Przecież w całej tej akjci chodzi głównie o to aby zwrócić uwagę mediów na kłamliwy i zamydlony wizerunek poszukiwacza i jakie to on skarby trafia - a więc pokażmy opinii publicznej - o co cały ten raban.

W świetle kolejnych zatrzymań - to ma sens - bo za chwilę KAŻDEGO z nas posadzą za kupkę śmieci wydobytych z ziemi !

Pamiętajcie - aby nie było tak , że ta akcja będzie orężem w ręku WKZ-tów i betonu archeo - bo czuję że kręcimy w ten sposób na siebie niezłego BATA !
Największy sens jest właśnie w akcji uświadamiającej , że nasze znaleziska to głównie duperelki nie leżące w kręgu zainteresowań archeologów - bo o to toczy się batalia.
Powtarzam - wysyłając przeszło 300 letnie monety - dajemy im impuls do zaostrzenia prawa - nikogo oprócz nas nie przekonuje argument że wybito ich ok miliarda - bo jak sami widzicie - w pewnych rejonach Polski boratynka - jest rzadkim znaleziskiem :/

Przemyślcie całą sprawę - czy nie warto zrewidować kierunku tej akcji - ja wysłałbym tony plomb, guzików, elementów lamp naftowych - poczytajcie doniesienia ze stron policyjnych - wtedy sami zobaczycie że to będzie miało większy sens.

Ale oczywiście to tylko moje prywatne zdanie - nie chcę wyrokować w tej sprawie - ale w tym kształcie ( wyłącznie boratynki ) - jesteśmy skazani na odwrotny od zamierzonego skutek.
Pozdro i zapraszam do merytorycznej dyskusji :)

:1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 13:20 
Felix Hobus Drugi

Witam
Dario-akcpetacja Twojego pomysłu spowoduje,że nie będzie to taczka,
ale dostawczak.
W sumie masz rację-złomu każdy z nas kopie na potęgę.
Złom ten w świelte prawa jest zabytkiem
Byleby tylko nie sprzedali tego do pierwszego lepszego skupu....
Nalezałoby tylko ustalić limit-żeby wszystko weszło na jeden transport.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 13:36 
Generał Broni
Generał Broni

Jacoby napisał(a):
Witam
Dario-akcpetacja Twojego pomysłu spowoduje,że nie będzie to taczka,
ale dostawczak.
W sumie masz rację-złomu każdy z nas kopie na potęgę.
Złom ten w świelte prawa jest zabytkiem
Byleby tylko nie sprzedali tego do pierwszego lepszego skupu....
Nalezałoby tylko ustalić limit-żeby wszystko weszło na jeden transport.
pozdrawiam

Spoko - mi chodzi głównie o te boratynki - żeby cała ta akcja nie odniosła ODWROTNEGO SKUTKU.
Poza tym całym sercem jestem za akcją i jej powodzeniem - bo tak samo jak Tobie zależy mi na zmianie prawa.
Pozdro ! :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 13:44 
Porucznik
Porucznik

To w takim przypadku, niechże boratynki będą pierwsze. Potem prześlemy im następne skarby... O ile ta akcja się powiedzie, w co ogromnie wierzę... LUBELSKIE!!! proszę, błagam, niech ktoś się zgłosi bo wstyd. W końcu mamy liczne i znakomite przedstawicielstwo wśród userów tego forum... :argumenty

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 października 2009, 13:50 
Kapral
Kapral

Poparcie akcji jest, ale my na pomorzu istotnie mamy problem z boratynkami. Ustaliliśmy że kto ma to da boratynkę. Jednak w większości będą to pruskie szelągi fenysie itp Akcja ma pokazać co my z tej ziemi wydłubujemy. Oczywiści wyciągamy kulki różne plomby i inne śmieci ale ustlilismy że przekazujemy monetę - ma to być monetka. Lichy miedziak którego beton archeo tak mocno broni. W takim razie go dostanie ! Na taczce w kufrze czy w listach.
pozdrawiam
GRAF

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 299 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 20  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]