Daj spokój hejterze anty peowski :D
Cytuj:
o konstytucyjnosci ustaw decyduja sedziowie Sadu Konstytucyjnego
No właśnie. dodaj, że z pisowskimi funkcjonariuszami ze znawcą prawa Piotrowiczem
Cytuj:
Rzeznikiem Praw Obywatelskich
To, że sobie tak nazwiecie Rzecznika Praw Obywatelskich wcale nie znaczy, że taki jest. A jak nazywano Ziobro i inne gwiazdy, to nie napiszę, bo dobre wychowanie mnie powstrzymuje.
Cytuj:
ja nie wymachuje Konstytucja.. to obecny rzad nia wymachiwal bodaj osiem lat
Trzeba było słuchać i się do Konstytucji stosować, to by tego bałaganu nie było
Cytuj:
Prokurator krajowy jest usuwalny jak najbardziej.
Tak, jak się pisowski prezydent zgodzi :lol: I to uprawnienie prezydenta nie jest zgodne z Konstytucją właśnie. Po co Pis to zrobił? No po co? Uprawnienia prezydenta opisane są w Konstytucji, a tam nic nie ma o uprawnieniach prezydenta wobec prokuratora krajowego
Cytuj:
upomniany Minister Sprawiedliwosci
Nie został upomniany, nie kłam. Komisja wenecka w odpowiedzi na pytanie wskazała, że nie można hurtem decydować o sędziach, a jedynie indywidualnie mówiąc najbardziej prostym językiem. Co do wadliwej obsady KRS i wadliwego orzekania w sądach przez neosedziów instytucje europejskie i TSUE wypowiadały sie wielokrotnie. Z tego powodu UE zablokowała Polsce miliardy euro.
Cytuj:
Jesli PiS omijal rozliczyc. W duchu prawa, i zgodnie z prawem. Bo dzialajac inaczej niz zgodnie z prawem okazuje sie pogarde dla Konstytucji wlasnie a przy niej to od razu uprzedzam PiS nie majstrowal.
.
Ty kpisz? w każdym moim wpisie wymieniam jakie prawa łamał PiS. Tak, Pis pogardzał Konstytucją i ją bezczelnie omijał.
Pis nie majstrował przy konstytucji, bo nie mógł. Do zmiany Konstytucji potrzeba 2/3 posłów czyli 307, a pis w porywach miewał w granicach 235
Cytuj:
nie masz argumentów
w każdym wpisie są same konkrety, ale ty udajesz, ze ich nie widzisz i wypisujesz jakieś farmazony
Już ci pisałem o praktykach aresztów śledczych za Pis, ale ty omijasz je slalomem i udajesz lub masz demencje, ze nic nie wiesz i Ziobro z kolegami prawa przestrzegali.
Szkoda mojego czasu. Żyj w swoim świecie tylko głupot nie wypisuj jak to za Pis praworządnie było :lol: