Teraz jest niedziela, 3 sierpnia 2025, 11:46

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: "Było...nie minęło" Czy to już koniec?
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 15:05 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Jakieś siły nieczyste spowodowały wstrzymanie emisji mojego (naszego?)ulubionego programu "Było...nie minęło" w TVP INFO.
W godzinach emisji (sobota 15.00) leci jakaś "dziennikarska sraczka" z Majdanu,wiatr Ksawery,debaty sejmowe o niczym!

http://historykon.pl/zabrac-ludziom-pas ... -tvp-info/

W necie tez brak nowych odcinków,a wiem że są kręcone.
Jest to jedyny program gdzie nasza pasja nie jest przedstawiona jako przestępstwo.
Koledzy do dzieła !!!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: "Było...nie minęło" Czy to już koniec?
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 15:19 
Major
Major

hokan napisał(a):
Jakieś siły nieczyste spowodowały wstrzymanie emisji mojego (naszego?)ulubionego programu "Było...nie minęło" w TVP INFO.

OD dawna "leci" na TVP Historia. Czy jest ulubionym... z całą pewnością jedynym polskojęzycznym ( był jeszcze na którymś z Discovery z takimi dwoma pajacami ). Dla mnie program jest na słabym poziomi głównie z powodu prowadzącego. Już nie raz wykazał się lukami w znajomości tematu nie wspominając o podkładaniu eksponatu, który następnie na wizji był wykopywany.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 17:45 
Generał Broni
Generał Broni

A czy kol. czekał do godz. 18.00. Bo ja od kilku tygodni widzę że emisja jest o 18.00,czy też parę minut po.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 18:31 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

"Było...nie minęło"Na pewno program nie jest doskonały ,jednak oglądam jak tylko mam chwile.Jedyny który dotyka historii na żywo,nasz polski.Przedstawia zdarzenia z naszych ziem.Prowadzący ma charyzmę i się stara,jak strzeli gafę trudno nikt doskonały nie jest.Pozdrawiam P. Adama Sikorskiego prowadzącego ten program.Włożył on sporo czasu i wysiłku żeby to stworzyć i chyba warto to docenić.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 19:05 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Hmmm tez to zauwazyle, mam nastawione na tunerze nagrywanie tego co tydzien i lipa. Co do reszty wypowiedzi, mozna kogos lubiec lub nie , mozna cos lubiec lub nie ale nie ma innego programu o podobnej tematyce z naszych ziem. A ze moze ciut komercyjnie - no coz kasa pewnie sie tez liczy wszak nakrecenie kosztuje. Jest oczywiscie brytyjski program z rana okolo 8 na Via Sat History. Tam bardziej archeologiczna strona pokazana jest, mozolna praca . Ale to Brytania i ich historia przewaznie rzymska. Ciekawe ale jednak ciut nie nasze. Ja jestem za powrotem tego programu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 19:37 
Szeregowy
Szeregowy

SP17 napisał(a):
nie wspominając o podkładaniu eksponatu, który następnie na wizji był wykopywany.

Byłem na wielu akcjach poszukiwawczo - wydobywczych z ekipą BNM i nie zaobserwowałem podkładania w celu ponownego wydobycia , a wiedza historyczna p. Adama jest naprawdę wielka . Owszem nie ma ludzi znających dokładne szczegóły na temat znalezionego artefaktu .

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 19:45 
Główny Administrator
Główny Administrator

habs napisał(a):
SP17 napisał(a):
nie wspominając o podkładaniu eksponatu, który następnie na wizji był wykopywany.

Byłem na wielu akcjach poszukiwawczo - wydobywczych z ekipą BNM i nie zaobserwowałem podkładania w celu ponownego wydobycia , a wiedza historyczna p. Adama jest naprawdę wielka . Owszem nie ma ludzi znających dokładne szczegóły na temat znalezionego artefaktu .

Byłem również na kilku akcjach Adama Sikorskiego i były podkładane fanty, wcześniej wykopane poza kamerą.
Nie widzę w tym nic niestosownego bo kamera przy tak dużej ekipie nie może być wszędzie.
Problem z tym programem leży gdzie indziej, a mianowicie nieprzypadkowa częsta wymiana ekip poszukiwaczy. Bierze się ona ze "specyficznego" podejścia autora programu do ludzi. Z tego powodu jakoś mi nie żal. Wolę amatorskie filmy kolegów.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 19:52 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
13wojtek13 napisał(a):
Włożył on sporo czasu i wysiłku żeby to stworzyć i chyba warto to docenić.

...bezinteresownie?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 20:00 
Major
Major

Jacek napisał(a):
habs napisał(a):
SP17 napisał(a):

Bierze się ona ze "specyficznego" podejścia autora programu do ludzi. Z tego powodu jakoś mi nie żal.

To akurat nawet na wizji dało się zaobserwować - przedmiotowe traktowanie "kopaczy".
Wpadek było wiele, czy prowadzący posiada wiedzę - tego nie wiem ze wskazaniem na braki ale z całą pewnością posiadają tę wiedzę liczni rozmówcy czy bohaterowie odcinków, że tak powiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 20:33 
Szeregowy
Szeregowy

O teraz to się rozumiemy " wcześniej wykopane poza kamerą " , zgadza się , sam Tomek nieraz mówi , poczekaj mam to :-) . Być może byliśmy gdzieś razem podczas wydobycia .

Ostatnio edytowano wtorek, 17 grudnia 2013, 21:01 przez habs, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 20:54 
Pułkownik
Pułkownik

Ten się nie myli, który nic nie robi.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 21:11 
Moderator
Moderator

SP17 napisał(a):
Dla mnie program jest na słabym poziomi głównie z powodu prowadzącego.

Z ust mi to wyjąłeś kolego :za
Pomysł na program jak najbardziej genialny w swoim założeniu, ale prowadzący, poniżej krytyki, nie dość że nie do końca zgłębia temat nowego odcinka, to osobom które mają o tym pojęcie i są zapraszane do programu nie daje dojść do słowa! Cały czas chce "błyszczeć" przed kamerą, szkoda tylko że merytorycznie niewiele ma do przekazania.
Co do zmieniających się ekip, sporo ludzi z tego forum może się podzielić wrażeniami z tych eksploracji...
Moje odczucie :n :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 23:01 
Kapitan
Kapitan

nieznany napisał(a):

:za :za :za :za :za :za :za
A jak życie uczy, najwięcej marudzą nieroby. Jak już ktoś coś zrobi to wtedy wszyscy dookoła wiedzą jak to należało zrobić lepiej :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 23:25 
Główny Administrator
Główny Administrator

Abaqus napisał(a):
nieznany napisał(a):

A jak życie uczy, najwięcej marudzą nieroby. Jak już ktoś coś zrobi to wtedy wszyscy dookoła wiedzą jak to należało zrobić lepiej :666

Możesz rozwinąć swoją "twórczą" myśl ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 17 grudnia 2013, 23:39 
Kapitan
Kapitan

Jacek napisał(a):
Abaqus napisał(a):
nieznany napisał(a):

Możesz rozwinąć swoją twórczą myśl ?

A co tu rozwijać? Chyba jasno się wyraziłem. Poza tym już była próba "dyskusji" na temat programu BNM i Pana Sikorskiego to cały wątek znalazł się chyba gdzieś poza naszą galaktyką pomimo, iż nie było bluźnierstw i sarkazmów podobnych do Twojego. Moja, "twórcza" jak się wyraziłeś, myśl bierze się z obserwacji życia codziennego w pracy i obcowania z ludźmi i to wieloma, z różnych środowisk, domów itd.
Żyjemy w wolnym kraju. Jest cała masa stacji TV, prywatnych i publicznych. Napisz jeden z drugim tzw. format ciekawego programu historycznego z wykopkami w tle, opanuj sposób narracji i popularyzowania niezbadanych historii, zgłoś się do którejś ze stacji. Skoro jest zainteresowanie to na pewno znajdą się pieniądze na realizację - prędzej czy później. Lepiej pobiadolić na forum przy piwku w cieplusim domku, nie? :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 77 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]