Teraz jest środa, 30 lipca 2025, 07:07

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Z innej beczki
PostNapisane: niedziela, 7 kwietnia 2019, 20:02 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Dział media nie nastraja optymistycznie ostatnio, nawet tytuły wątków złowieszcze w większości...
Dlatego jeszcze ciepły newsik z kraju herbaciarzy. Kończy się właśnie standardowy wiosenny detectival 2019, wczoraj dziobnięto trochę żółtków i srebrników.
Sprawa rozwojowa, zaprzęgnięto do roboty ciężki sprzęt, trochę im zejdzie zanim wydziobią całość.

https://www.youtube.com/watch?v=vauNSRHsiMk

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Z innej beczki
PostNapisane: niedziela, 7 kwietnia 2019, 21:12 
Główny Moderator
Główny Moderator

Lokalizacja: Warszawa, Sochaczew, Lodz, Rogacze, Przystan-Stawki , Sukowate
Nawet nie wiem jak to skomentować :)
Z jednej strony można tam kopać, z drugiej idzie się siedzieć za nożyk do papieru schowany w plecaku. Nie wiem czy plusy nie przesłaniają minusów :) Cały świat zwariował, przynajmniej tak się wydaje ludziom w wieku 40+, to co kiedyś było społecznie akceptowalne, dziś jest traktowane jako wynaturzenie i na odwrót. Swoją drogą ciekawe ile takich skarbów w Polce rocznie wychodzi?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 kwietnia 2019, 11:08 
Podpułkownik
Podpułkownik

Myślę że się nie dowiemy. Nawet jak jakimś cudem, w co nie bardzo wierzę, zmieni się mentalność ludzi z niewolniczej w godną, i zmieni się dzięki temu sytuacja prawna z zabytkami, ich ochroną i poszukiwaniem, to nic już nie wróci tych
skarbów, ale co ważniejsze informacji o nich, które już przez tyle lat tej chorej sytuacji po cichu i mądrze zostały wydobyte.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 kwietnia 2019, 21:19 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

i nawet nasz rodak chyba jest w 20 min 16 sek
....czemu mnie boże pokarałeś taki głupim prawem....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 kwietnia 2019, 21:21 
Generał Broni
Generał Broni

Z pewnego źródła wiem ze jest 3 znalazców z czego jednym jest nasz rodak ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 kwietnia 2019, 22:22 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

SirBadFate napisał(a):
Myślę że się nie dowiemy. Nawet jak jakimś cudem, w co nie bardzo wierzę, zmieni się mentalność ludzi z niewolniczej w godną, i zmieni się dzięki temu sytuacja prawna z zabytkami, ich ochroną i poszukiwaniem, to nic już nie wróci tych
skarbów, ale co ważniejsze informacji o nich, które już przez tyle lat tej chorej sytuacji po cichu i mądrze zostały wydobyte.

Trudno temu zaprzeczyć. Dlatego warto starać się o zmianę teraźniejszości, która to pozwoli na zachowanie nie tylko mądrze wydobytych zabytków ale też informacji związanych z tym zabytkiem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 kwietnia 2019, 23:33 
Moderator
Moderator

jansz Ty niczego nie zmieniasz. Utrzymujesz fikcję.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 8 kwietnia 2019, 23:52 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Filip napisał(a):
Nawet nie wiem jak to skomentować :)
Z jednej strony można tam kopać, z drugiej idzie się siedzieć za nożyk do papieru schowany w plecaku. Nie wiem czy plusy nie przesłaniają minusów :) Cały świat zwariował, przynajmniej tak się wydaje ludziom w wieku 40+, to co kiedyś było społecznie akceptowalne, dziś jest traktowane jako wynaturzenie i na odwrót. Swoją drogą ciekawe ile takich skarbów w Polce rocznie wychodzi?
SirBadFate napisał(a):

jansz napisał(a):
Trudno temu zaprzeczyć. Dlatego warto starać się o zmianę teraźniejszości, która to pozwoli na zachowanie nie tylko mądrze wydobytych zabytków ale też informacji związanych z tym zabytkiem.

Nic z tego nie jest fikcją.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 kwietnia 2019, 01:08 
Moderator
Moderator

Ty jesteś przede wszystkim fikcją,której nie chcemy. Przestań przyklejać się do wypowiedzi kolegów ślizgonie.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 kwietnia 2019, 19:34 
Pułkownik
Pułkownik

https://tech.wp.pl/polak-odkryl-skarb-m ... 317967489a

"Oto przykład, jak łączyć przyjemne z pożytecznym. Podczas zlotu poszukiwaczy jeden z nich odnalazł skarb. Monety datowane na XIII i XIV wiek zostały znalezione przez Polaka. Ich liczba imponuje – znaleziono 12 złotych i aż 1100 sztuk srebrnych monet." Noszkur! Mialem jechac...

Ale, ze MKiDN zezwolil WP na wydrukowanie tej pochwaly zbrodni na kontekscie i dziedzictwie???
az sie wierzyc nie chce... pewnie zaraz bedzie jedenascie artykulow jak wazne sa pruskie feningi dla naszego dziedzictwa...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 kwietnia 2019, 19:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Spytam,bo jestem nietutejszy - jansz to jakiś nawiedzony archeolog, czy wtyka wkz? To forum ma nazwę PoszukiwanieSkarbów bo jest portalem poszukiwaczy skarbów, a nie konfidentów archeologicznych. Co ty jansz tutaj porabiasz? Pomyliłeś adresy? Prawdę mówiąc przeczytałem kilkanaście twoich postów i nic z nich nie wynika. Męczysz się chłopie na tym forum, a i tak skazany jesteś na porażkę.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 kwietnia 2019, 19:45 
Malkontent

Tak na szybko :
Są Użytkownicy Forum i ... jansz :666
PS. Obawiam się że ma tu ''drugie wcielenie'' - bardziej groźne, bo niby nam przychylne ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 kwietnia 2019, 19:47 
Pułkownik
Pułkownik

dajmy spokoj, mamy wazniejsze problemy niz jansz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 kwietnia 2019, 20:44 
Podpułkownik
Podpułkownik

Sowa07 napisał(a):
Spytam,bo jestem nietutejszy - jansz to jakiś nawiedzony archeolog, czy wtyka wkz? To forum ma nazwę PoszukiwanieSkarbów bo jest portalem poszukiwaczy skarbów, a nie konfidentów archeologicznych. Co ty jansz tutaj porabiasz? Pomyliłeś adresy? Prawdę mówiąc przeczytałem kilkanaście twoich postów i nic z nich nie wynika. Męczysz się chłopie na tym forum, a i tak skazany jesteś na porażkę.

Wytłumaczę nietutejszemu - jakiś czas temu Jansz był inny. Też bardzo 'praworządny', ale bez złośliwości i dziwacznych tekstów. Obecna forma Jansza to niestety wynik niewybrednych ataków ze strony innych użytkowników tego forum.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 9 kwietnia 2019, 21:08 
Malkontent

Wytłumaczę Drucikowi,
jansz nigdy nie był inny - po prostu się rozkręca.
Sugerujesz że ''biedny żuczek'' stał się taki po naszych wrednych i niesprawiedliwych atakach ?
To bardzo ciekawe co piszesz ...
Może jakąś zrzutę ogłosimy by go na nogi postawić ?
Hipoterapia może być za słaba, ale są zwierzaki które temu wyzwaniu by podołały - Prezes nawet 100 złotych na nie obiecuje (i nie są to krowy)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]