Teraz jest wtorek, 27 stycznia 2026, 05:37

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Kolejny idiota na allegro
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 20:25 
Porucznik
Porucznik

Lokalizacja: dla mnie wszędzie jest blisko, reszta zależy od chęci
Ciekawy opis, zwłaszcza dot. pochodzenia przedmiotu :(

Witam

Do sprzedania unikatowy sygnet Waffen SS.

Prawdopodobne pochodzenie: oddziały łotewskie kolaboracyjne

Przedmiot unikatowy, świetnie zachowany.

Właściciel nie rozstał sie znim nawet po śmierci, aż do pewnego momentu... ;)

Srebro (próba 925)

Zapraszam do licytacji!

http://allegro.pl/item655037460_orygina ... ml#gallery

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 20:33 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Hiena, nic dodać nic ująć :/

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 20:52 
Generał Brygady
Generał Brygady

Hmmmmmm. być może koleś robi sobie niezłą reklamę aby sprzedać " oryginalny" fancik za lepszą cenę- w myśl zasady - reklama dżwignią handlu ( ceny) ;)
pozdr
Darglo44

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 21:15 
Moderator
Moderator

Darglo44 napisał(a):
Hmmmmmm. być może koleś robi sobie niezłą reklamę aby sprzedać " oryginalny" fancik za lepszą cenę- w myśl zasady - reklama dżwignią handlu ( ceny) ;)
pozdr
Darglo44

Dokladnie o tym samym pomyslałem ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: kanał jak ho...........
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 21:46 
Moderator
Moderator

I tak ma podgórkę bo te skorupy , które ma w ofercie nawet z opisem, że rozbrojone śmierdzą na kilometr.(że niby same się rozbroiły śśśśśśśś jakoś tak...)...Czasami to nawet się policmajstom nie dziwię chyba, ze to prowokacja żeby sprawdzić kto i po co kupuje:-). Tak czy inaczej samo zlożenie oferty w tej aukcji =kłopoty ale prosze bardzo się nie krepować i od razu hurtem wszystko brać na pniu:-). Będą niedługo niusy z fronu walki policji z "handlarzami bronią". Cóz glupota ludzka nie zna granic już nawet nie wspomnę o sygnecie bo to zupełnie inna bajka, a jak wiemy bajki na ogół się dobrze kończą ...no może nie wszystkie..........................

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 21:58 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Facet sprzedaje lewy sygnet z polską próba 925
to raz , więc opis należy traktować jako folklor dla neonazistów.

A kolejna sprawa to nie wiem co Cię boli z tymi granatami.

Tak to już jest że w glebie nie występują wydmuszki. ;)

Jeden zbiera monety drugi ma potrzebę zbierania wypatroszonych rozrywek.

:)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 22:04 
Moderator
Moderator

Ten obronny F1 bardzo ladny , moze sie skusze bo mam gorszy ....:666 ..... kolego Grossus - blaszki z wykopow tez na cenzurowanym, wiec sie tak nie bulwersuj .. na jednym wozku jedziemy jakbys nie wiedział.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 22:10 
Generał Brygady
Generał Brygady

he he frajerów nie brakuje i oszustów też ,taki sygnet można kupić za 35zł ,no właśnie ta próba.... mówi sama za siebie ale trzeba być chyba ślepym żeby tego nie widzieć :hmmm
http://allegro.pl/item613999325_waffen_ ... onera.html
http://allegro.pl/item642951820_sygnet_ ... nikat.html

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: tak i znowu afera się kroi...........
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 22:41 
Moderator
Moderator

Nie w tym rzecz , że ktoś to co zbiera jego sprawa ale w bezsensowny sposób podawać się na tacy to już głupota i to do kwadratu. Ale to tylko moje zdanie. Zreszta pooglądajcie sobie archiwalne doniesienia medialne i wyciągnijcie wnioski. Według mnie sygnet ewidentnie lewy. Co do wózka to chyba nie do końca jedziemy na jednym bo ja juz miałem wizytę "konduktorów" i wiem jak mozna rozdmuchać jeśli się chce byle blaszkę czy inny kawałek złomu (dosłownie w moim przypadku tasak artyleryjski michalek, który dostałem do konserwacji z jednej z lubelskich uczelni urósł w doniesieniach medialnych do rangi rzymskiego miecza,a pikanteri dodaje fakt, ze obecny przy całym cyrku profesor archeologii nie wiedział, ze ów rzeczony przedmiot pochodzi z pólki jego zastepcy.W sumie to i tak drobiazg w porównaniu z innymi ciekawszymi przypadkami ale nie będę o tym pisał bo to nie miejsce i czas na takie wywody). Generalnie nie mam nic do tego co kto i dlaczego wystawia w sumie jak mu brakuje adrenaliny proszę bardzo ja swoją działkę jak zresztą kilku innychużytkowników forum zaliczyłem dlatego nie polecam innym. Napisałem to by pokazać jak działa mechanizm, który powoduje, ze mamy coraz to nowsze doniesienia medialne ale nie mam zamiaru pouczać nikogo jak ma postępować bo jak mniemam są tu ludzie dorośli i rozumieją co czytają jesli nie to jak sądzę będą następni i tylko na własna prośbę. A propos pozrowienia dla sluzb monitorujących portal. Czytając ten wątek odwaliliście kawał dobrej roboty.(No jeszcze tylko trzeba będzie raporcik wysmarować i po robocie-))

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 czerwca 2009, 23:57 
Moderator
Moderator

Cytuj:
Co do wózka to chyba nie do końca jedziemy na jednym bo ja juz miałem wizytę "konduktorów" i wiem jak mozna rozdmuchać jeśli się chce byle blaszkę czy inny kawałek złomu (dosłownie w moim przypadku tasak artyleryjski michalek, który dostałem do konserwacji z jednej z lubelskich uczelni urósł w doniesieniach medialnych do rangi rzymskiego miecza,a pikanteri dodaje fakt, ze obecny przy całym cyrku profesor archeologii nie wiedział, ze ów rzeczony przedmiot pochodzi z pólki jego zastepcy.
Tutaj ciężko jest określić czy jedziemy na tym samym wózku czy nie.
Cechy wspólne dla tych od "granatów" i od "blaszek" są takie, że łamiemy tą samą ustawę i używamy tych samych narzędzi "zbrodni". I w tym momencie nasze drogi się rozjeżdżają. Pozostaje pytanie, kto jest gorszym bandytą, Ty od blaszek czy ja od granatów ? Według mnie tu trzeba sobie podać rękę. W świetle logiki widzianej naszymi przestępczymi oczyma, większym bandytą z całej pewności jest ten od granatów bo blaszki z reguły nie mają w zwyczaju wybuchać, w przeciwieństwie do zgromadzonych granatów. Natomiast w świetle prawa wyglądamy na takich samych bandytów. Bo co za różnica, czy mnie wsadzą za granaty, a Ciebie za blaszki czy tam inne artefakty, skoro będziemy garowali w jednej celi po 5 lat na łebka ? Wychodzi na jedno i to samo. Tak samo ja będę się czuł pokrzywdzony jak i Ty. Według naszego bandyckiego widzimisie to rzeczywiście częściowo jedziemy na tym samym wózku, natomiast w oczach innych to tzw. jeden ch.........

P.S Pamiętaj, że z jednej sztuki granatu medialnie też potrafią zrobić potężny arsenał, podobnie jak Twój tasak artyleryjski, który stał się rzymskim mieczem.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]