Czasami to, aż głowa boli od gupoty rządzących naszym krajem. co do wypowiedzi:
Cytuj:
Rozumiem że jest Pan przykładnym katolikiem , pogratulować ............
ja doszukałem się w niej, jednak słusznej (choć nie do końca) wypowiedzi, ponieważ katolik, nie powinien tak postępować, jak obserwuje to wszystko co wyprawiają politycy i ludzie, którzy uważają się za katolików, to normalnie dziwię się, że jeszcze ich "coś" nie pokarało. chodzi mi tutaj o obłudę, zawiść i przede wszsytkim nienawiść oraz niechęć do innych religii i przekonań innych ludzi. Religia chrześcijańska chyba nie do końca podziela takie myslenie i postępowanie, no ale religia i to co w niej "zapisane" zazwyczaj nie idą w parze z tym jak postępują jej wyznawcy. Oczywiście NIE WSZYSCY!!! dlatego nie chciałbym żeby ktoś poczuł się urażony, bo nie mam w zamyśle obrazy żadnych uczuć religijnych, w cokolwiek by ktoś nie wierzył - mnie to nie interesuje, po prostu stoję z boku.
Kolego Hamerani:
Cytuj:
do monio_44 ja też jestem katolikiem i czuję się obrażony twoją wypowiedzią
następnym razem zanim sformułujesz wypowiedz pomyśl Hamerani
Katolików w Polsce mamy 95% i nawet jak ktoś twierdzi, że nie chodzi do kościoła to i tak do tego Kościoła należy - no chyba, że jest apostatą (ale to tylko takie moje małe spostrzeżenie) A z drugiej strony chyba nie powinniśmy brać przykładu z kaczek i obrażać się na wszystkich tak od razu, bo to do niczego nie prowadzi. tymbardziej na tle religijnym - bo jak wszyscy powszechnie wiedzą, dużo wojen z tego powodu się rozegrało...
Cytuj:
Miałem na myśli psełdo katolikiem , mamy piękne święto katoliczne w Polsce tj . dzień zmarłych , jakie ono jest nie muszę pisać , do czego ono się odnosi nie muszę pisać ,P. Czerwiński chyba o tym zapomniał
hmm, w Polsce to mamy jeszcze tzw wianki, na które tez wszyscy tłumnie przychodzą, nie bacząc na to skąd się wzięło, idąc dalej w polskich zwyczajach jest też topienie marzanny:D
co do pseudo katolików, to z całości myslę że jest ich 85%, bo takim politykom raptem coś odwali i muszą to pokazać, jacy z nich przykładni Polacy (Bóg, Honor, Ojczyzna) - oficjalnie, a w ciągu dnia bez rozgłosu kombinują jakąś lewą kasę.
Wracając do tematu, to posłowie PiS'u są arcymistrzami w idiotyźmie i publicznym kompromitowaniu się. Jak już kiedyś wspominałem w innym temacie (drzewa hitlera - i tak się zastanawiam, który z nich jest bardziej problematyczny?) taka jest nasza historia i po cholerę jakiś idiota koniecznie na siłę chce ją zmeniać, doszukiwać sie jekiejś sensacji i rozgrzebywania nie wiadomo czego. Zanim to powiedział, mógł sie zapznać z historią tego krzyża, ale w sumie to mu się nie dziwę (PiS - j/w)
Jak na moje pomnik powinien zostac odnowiony, skoro są na to pieniądze i koniec.