Napisałem rok temu, że w miarę postępów będę informował.... A ponieważ skończyła się dla mnie laba i możliwość robienia jakichkolwiek ruchów, co może potwierdzić kilku forumowych kolegów ( mimo wielu zaproszeń nie byłem praktycznie przez rok na wykopkach) to wszystko stanęło w miejscu.
Może nawet nie w miejscu bo jednak powoli porusza się do przodu.
Rada starszych ( pytał FDJ) nie zebrała jakichkolwiek pieniędzy bo jak pewnie niektórzy z Was pamiętają, większość głosów "życzliwych" kolegów roztaczała czarne scenariusze informując mnie na forum - między innymi - że nie wolno zbierać funduszy na działanie kancelarii prawnej w celu przygotowania projektu zmian ustaw nas dotyczących. Zostałowięc to wstrzymane. Natomiast ja musiałem opuścić dom w którym mieszkałem i znaleźć sobie nowe lokum. Sobie, żonie i dzieciom. I to było najważniejsze,ważniejsze nawet od wykopków. Poza tym nie jestem Leninem lub innym przywódcą bez którego Kraj Rad nie mógł się obejść. Plany zostały wytyczone i skoromnie zabrakło to przecież wiecie co robić.
Szczerze mówiąc myślałem że pozostałe, tak entuzjastycznie nastawione osoby, zrobią jakikolwiek krok do przodu a tu widzę że lipa.........
Więc informuję, że nie wypiąłem się na forumowiczów miejscem opisanym przez "Nabijkożercę" i działam dalej w kierunku zmiany ustaw nas interesujących a ten, inicjujący tę dyskusję post jest właśnie zapowiedzianym przeze mnie przekazaniem informacji, o ile coś nowego się zdarzy.
Po prostu przez ostatni rok z hakiem zrobiłem "tylko" tyle, że współtworzyłem dwa filmy historyczne tylko po to by producent zgodził się zrobić program o nas - o Poszukiwaczach Skarbów.
Do pierwszego link już podałem a drugi jest pod linkiem
http://www.youtube.com/watch?v=sSAlEFtX ... annel_pageDopiero te dwa filmy otworzyły mi drogę i możliwości do skręcenia materiału anonsującego tak na prawdę cykl programów o Poszukiwaczach Skarbów, do których będziemy zapraszać różne osoby, od Ministra Kultury do Konserwatora Wojwódzkiego i wybitnych prawników,oczywiście w towarzystwie Archeologów i Poszukiwaczy Skarbów.
Na początek Wypowiedział się w tym zapowiadanym filmie Pracownik Instytutu Archeologi na Uniwersytecie Warszawskim, pan Marcin Rudnicki reprezentujący jakoby stronę archeo i ja, reprezentujący stronę Poszukiwaczy.
Trochę roboty wykonałem i wydaje mi się, że więcej niż większość loży szyderców i podśmiewaczy........ jaki bedzie efekt -nie wiem ale mam nadzieję, że idę w dobrym kierunku.
A spytałem Mirka o to czy chce mnie zabanować bo od półtora roku jestem "odbanowany" i wyczułemw tymjegopoście jakąś nute niechęci do mnie mimo, żeniepamietambymmu na odcisk stanął - kiedykolwiek.
Zapraszam więc do lektury tych dwóch filmików i obiecuję,że będzie ich więcej.