Teraz jest piątek, 6 lutego 2026, 22:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Uwaga - 13 czerwca ma być emisja programu o poszukiwaczach
PostNapisane: sobota, 30 maja 2009, 15:11 
Generał Broni
Generał Broni

13 czerwca - nie wiem o której godzinie - w TVP Historia ( później także w TVP Kultura) będzie emisja programu o poszukiwaczach skarbów inicjująca całą serię kolejnych części cyklu do których zapraszane będą różne osoby : Główny Konserwator, Archeolodzy, Prawnicy...i Poszukiwacze Skarbów.
Chodzi oczywiście o temat zmiany ustawy o zabytkach i innych ustaw z naszym hobby związanych - o broni, KC itd

Postaram się zdobyć kopię i wkleić na You Tube wtedy podam link.

Pozdrawiam po długiej nieobecności wszystkich

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 maja 2009, 16:08 
Podpułkownik
Podpułkownik

Jak się dowiesz to napisz kiedy to będzie w tvp kultura. Niestety w polsacie cyfrowym nie ma tvp historia :/

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 maja 2009, 16:42 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

No to super sprawa może kogoś oświeci i wreszcie zmienią tą ustawę.

michal_kk napisał(a):
Jak się dowiesz to napisz kiedy to będzie w tvp kultura. Niestety w polsacie cyfrowym nie ma tvp historia :/

Ja też mam CP i właśnie szkoda, że nie ma TVP Historia . Najlepiej wrzucić na youtube'a, bo każdy w dowolnej chwili sobie filmik obejrzy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 maja 2009, 17:06 
Moderator
Moderator

programy z tvp historia można oglądać na ich stronie; http://www.tvp.pl/tvphistoria/
o, tu np było nie minęło: http://www.tvp.pl/historia/magazyny-his ... o/02052009

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 maja 2009, 21:13 
Moderator
Moderator

Dlaczego Kocio nie ma bana?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 maja 2009, 21:16 
Generał Broni
Generał Broni

Bo żaden z modów (a wśród nich również Ty) nie dał mu trzeciej :zolta, a w konsekwencji :czerwona. ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 30 maja 2009, 21:19 
Moderator
Moderator

Kocio miał bana kiedys,a potem chyba przywrócony został ale z dwoma żółtkami...o ile dobrze kojarzę..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 31 maja 2009, 12:43 
Generał Broni
Generał Broni

mirek napisał(a):
Dlaczego Kocio nie ma bana?

A czemu pytasz Mirku?
Chcesz mnie zabanować?
Jeśli tak to czemu?

A tak bardziej na temat to mozna zobaczyć na TVP Historia dwa pierwsze programy, które konsekwentnie zmierzają do tematu zmiany ustawy. Tu podaję linki

http://www.youtube.com/watch?v=Z3FbQ90N ... annel_page - o zagładzie Romów w Zakroczymiu oraz.......no niestety nie mogę znaleźć ..... o forcie III w Pomiechówku.
O ekipie oprawców, którzy zakatowali w tym największym na Mazowszu miejscu martyrologii ok. 70-100 tysiecy ludziw tym ok.14 000 Żydów.
Prawda o tym miejscu ukrywana była do dziś z powodu haniebnych mordów NKWD i im podległych Polaków na Żołnierzach AK
Nawet dziś trudno jest dostać się w IPN do archiwów na ten temat.
Skorzystała na tym ukrywaniu prawdy prawie cała obsada oprawców która mordowała ludzi w więzieniu karno-śledczym gestapo w Pomiechówku.
Wyobraźcie sobie że jedna z głównych oprawczyń Helena Mudrow, która zamordowała wiele kobiet i mężczyzn, przeprowadzała rewizje osobiste u kobiet łącznie z ingerencją wewnętrzną, po wojnie żyła sobie sielskim życiem nauczycielki w szkole podstawowej w Dobiegniewie koło Strzelc Krajeńskich......

Wstawiłem nowy link do filmu o mordzie na ludności romskiej - łatwiejszy dostęp

Ostatnio edytowano wtorek, 2 czerwca 2009, 08:22 przez Kocio, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 01:08 
Główny Administrator
Główny Administrator

a co tam słychać u rady starszych ?
jak zbiórka funduszy ?
co spłodziła sławna kancelaria adwokacka czy prawnicza ?
no i wreszcie jak tam wygląda stowarzyszenie ?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 1 czerwca 2009, 16:48 
Generał Broni
Generał Broni

Napisałem rok temu, że w miarę postępów będę informował.... A ponieważ skończyła się dla mnie laba i możliwość robienia jakichkolwiek ruchów, co może potwierdzić kilku forumowych kolegów ( mimo wielu zaproszeń nie byłem praktycznie przez rok na wykopkach) to wszystko stanęło w miejscu.
Może nawet nie w miejscu bo jednak powoli porusza się do przodu.

Rada starszych ( pytał FDJ) nie zebrała jakichkolwiek pieniędzy bo jak pewnie niektórzy z Was pamiętają, większość głosów "życzliwych" kolegów roztaczała czarne scenariusze informując mnie na forum - między innymi - że nie wolno zbierać funduszy na działanie kancelarii prawnej w celu przygotowania projektu zmian ustaw nas dotyczących. Zostałowięc to wstrzymane. Natomiast ja musiałem opuścić dom w którym mieszkałem i znaleźć sobie nowe lokum. Sobie, żonie i dzieciom. I to było najważniejsze,ważniejsze nawet od wykopków. Poza tym nie jestem Leninem lub innym przywódcą bez którego Kraj Rad nie mógł się obejść. Plany zostały wytyczone i skoromnie zabrakło to przecież wiecie co robić.

Szczerze mówiąc myślałem że pozostałe, tak entuzjastycznie nastawione osoby, zrobią jakikolwiek krok do przodu a tu widzę że lipa.........

Więc informuję, że nie wypiąłem się na forumowiczów miejscem opisanym przez "Nabijkożercę" i działam dalej w kierunku zmiany ustaw nas interesujących a ten, inicjujący tę dyskusję post jest właśnie zapowiedzianym przeze mnie przekazaniem informacji, o ile coś nowego się zdarzy.
Po prostu przez ostatni rok z hakiem zrobiłem "tylko" tyle, że współtworzyłem dwa filmy historyczne tylko po to by producent zgodził się zrobić program o nas - o Poszukiwaczach Skarbów.
Do pierwszego link już podałem a drugi jest pod linkiem http://www.youtube.com/watch?v=sSAlEFtX ... annel_page

Dopiero te dwa filmy otworzyły mi drogę i możliwości do skręcenia materiału anonsującego tak na prawdę cykl programów o Poszukiwaczach Skarbów, do których będziemy zapraszać różne osoby, od Ministra Kultury do Konserwatora Wojwódzkiego i wybitnych prawników,oczywiście w towarzystwie Archeologów i Poszukiwaczy Skarbów.
Na początek Wypowiedział się w tym zapowiadanym filmie Pracownik Instytutu Archeologi na Uniwersytecie Warszawskim, pan Marcin Rudnicki reprezentujący jakoby stronę archeo i ja, reprezentujący stronę Poszukiwaczy.
Trochę roboty wykonałem i wydaje mi się, że więcej niż większość loży szyderców i podśmiewaczy........ jaki bedzie efekt -nie wiem ale mam nadzieję, że idę w dobrym kierunku.

A spytałem Mirka o to czy chce mnie zabanować bo od półtora roku jestem "odbanowany" i wyczułemw tymjegopoście jakąś nute niechęci do mnie mimo, żeniepamietambymmu na odcisk stanął - kiedykolwiek.

Zapraszam więc do lektury tych dwóch filmików i obiecuję,że będzie ich więcej.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 2 czerwca 2009, 17:03 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Hmm, a te łuski to nie trzeba było oddać do muzeum? Nie będą sie czepiać?

Filmiki ogólnie ciekawe.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 5 czerwca 2009, 09:45 
Generał Broni
Generał Broni

milus napisał(a):
Hmm, a te łuski to nie trzeba było oddać do muzeum? Nie będą sie czepiać?

Filmiki ogólnie ciekawe.

Nie, nie będą się czepiać bo właśnie łuski są w depozycie Burmistrza Zakroczymia i albo zostaną w uruchamianym muzeum,albo posłużą doinnego projektu, poruszonego w filmie. Projekt przetopienia tych łusek na mały dzwon do kapliczki jaka miałaby stanąć w miejscu tego mordu, ufundowanej z pieniędzy od Fundacji Pamięci Ofiar Martyrologii i Holocaustu oraz z pieniędzy od Don Wasyla.
Mało tego - łuski te zostały wykopane w 2002 roku i nawet gdyby ktoś chciał się przyczepić to objęło ten czyn PRZEDAWNIENIE............ :ang

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 12 czerwca 2009, 12:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

I kiedy program będzie na TVP Kultura?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 13 czerwca 2009, 12:55 
Sierżant Sztabowy
Sierżant Sztabowy

Jaki ma być tytuł tego programu na tvp historia?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 14 czerwca 2009, 19:41 
Generał Brygady
Generał Brygady

no własnie jaki tyt. tez szukam ale jakos nie trafiłem...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 62 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]