Teraz jest niedziela, 8 lutego 2026, 02:15

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: O Nas na Salonie24
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 10:31 
Generał Broni
Generał Broni

Nie wiem czy misio nie usunie mojej odpowiedzi bo już raz to zrobił ale fajnie by było, aby jak największa ilość ludzi skomentowała te jego oskarżenia wobec nas wszystkich......

http://mariusz.fryckowski.salon24.pl/13 ... -historii#

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 11:45 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

chyba jakis desperat zwiazany z betonem archeo ,moze wysluchal audycji Weissa i nie moze zniesc jak bardzo zostala obnazona glupata i archaicznosc prawa boli go ze okazalo sie ze poszukiwacze nie boja sie rozmawiac o swoimch zainteresowaniach publicznie bo nie maja nic na sumieniu przez co w oczach osob trzecich moze troszke zyskali zaufania no a w takiej sytuacji trzeba odbic pileczke. Widac wyrazny apel do tych wlasnie osob(osob trzecich) aby nie byly obojetne kiedy zobacza kogos z wykrywka i informowaly bezzwlocznie policjie lesnikow a najlepiej to od razu CBA........ reasumujac kolo muglby pisac kryminaly ma wybujala wyobraznie

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 15:25 
Generał Brygady
Generał Brygady

Proste, nie wiedział, o czym napisać a przez przypadek pewnie zetki słuchał w ostatnim czasie i spróbował sam coś stworzyć. Niestety, nie wyszło. Tekst jest po prostu mierny.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 15:39 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Nie wiem co napisac. szkoda slow zal.pl

edit: Prepraszam ale ile razy o to czytam to tym bardziej uwazam, ze ten kolo to wulgaryzm lamus. Co za wulgaryzm meda... pochwalajaca konfidencje. Czytalem to na zjaeciach z informatyki musialem wyjsc bo az zaczolem przeklinac na glos. Glupi wulgaryzm cwel

ps. a to chyba on http://www.sm.fki.pl/Fryckowski/mariusz.jpg

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 18:41 
Moderator
Moderator

http://www.sm.fki.pl/Fryckowski/mariusz.jpg Od razu widać że głupi palant!!Pewnie miał trudne dzieciństwo i małą samoocene..

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 18:48 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Brawo Kocio nieźle mu dołożyłeś :za

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 19:01 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Widać , że ten facet ma swój trochę inny świat :D:D:D
http://www.strefanieznanego.yoyo.pl/?p=13
http://paranormalpl.wordpress.com/
http://spotkaniaznieznanym.blog.onet.pl ... 61643888,n

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 21:34 
Generał Broni
Generał Broni

dupek i tyle, Kocio a za co masz tyle tych kartek?, za prawdę, wulgarność, czy swoje zdanie?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 23:07 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

I poraz kolejny wulgaryzm cenzor usuna komentaz kocia i Agnieszki. Moze ktos mu napisze kilka goszkich slow na maila.

Kolo chyba nie lubi krytyki, co jeszcze bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, ze jest zakompleksionym facetem z probelami z erekcja

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 23:13 
Moderator
Moderator

moowi napisał(a):

Niezbadane sa meandry ludzkiej glupoty :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 27 października 2009, 23:57 
Generał Broni
Generał Broni

No mnie ten "pan" całkowicie zablokował :lol: Pewnie też mu komentarz nie spodobał się .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 października 2009, 16:58 
Generał Broni
Generał Broni

mofinar napisał(a):
dupek i tyle, Kocio a za co masz tyle tych kartek?, za prawdę, wulgarność, czy swoje zdanie?

Mam je tak dawno i tak się do nich przyzwyczaiłem, że nawet nie pamiętam za co, ale na pewno nie nie należały mi się....
Nie rzucam mięsem jak mnie nie sprowokują a pyszczę gdy ktoś mnie zaczepi....nigdy pierwszy.....no chyba że w Zbożnej sprawie.....

:ang

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 października 2009, 17:00 
Generał Broni
Generał Broni

Ja temu koledze wysłałem po raz trzeci mój komentarz i będę wysyłał aż jemu się znudzi...
oto treść:

CZEMU KOLEGA USUWA KOMENTARZE ???? Prawdziwa cnota krytyk się nie boi….

Wczoraj skomentowałem tę notkę wielce zbulwersowany treścią zawierającą atak z oskarżeniami na poszukiwaczy skarbów i dopisałem na koniec, że skomentuję to w formie artykułu (czy notki) na swoim blogu i podam tu odnośnik by ewentualne osoby zainteresowane tematem mogły przeczytać pełną mą wypowiedź. Niestety, notkę napisałem tylko nie wiem jak ją umieścić na swoim blogu. Wklejam ją zatem tu i teraz bo mój (i czyjś jeszcze) wczorajszy komentarz zniknął. Nie wiem czemu i prosiłbym autora o odpowiedź bo mimo pięćdziesiątki już na karku początkującym jestem na Salonie i może jakiś błąd popełniłem.

SZANOWNY KOLEGO, OBRAZIŁEŚ TĄ NOTKĄ POTĘŻNĄ RZESZĘ POSZUKIWACZY SKARBÓW.
Zaszufladkowałeś wszystkich poszukiwaczy polskich - ok 15.000 ludzi - jako złodziejaszków, bandytów, przemytników, tombriderów - czyli hieny cmentarne, wandali rozkopujących stanowiska archeologiczne i paserów.
W każdym środowisku są "czarne owce" i nie ukrywam, że w nasze szeregi też wkradły się osoby, które z naszego hobby uczyniły sobie proceder zarobkowy i rozkopują groby żołnierskie pruskie w celu wydobycia pickelhaub czy innych militariów. Są i tacy co wszystko co znajdą wstawiają na Allegro i z tego się utrzymują. Są też tacy, co rozkopują nocami stanowiska archeologiczne i wymycają artefakty za granicę. Ale jest to zjawisko marginalne i to tak bardzo, że jeden w ciągu ostatnich 3 lat skazano kilkanaście osób za taki proceder co daje średnią statystyczną ok. 1 złoczyńcy na 1000 osób a tymczasem 4 kierowców na 100 miało konflikt z Prawem za alkohol co oznacza że 40 razy więcej.
Jeśli nazywasz Poszukiwaczy Skarbów złodziejami i paserami to powinieneś 40 razy więcej lub częściej wszystkich kierowców nazywać pijakami, alkoholikami, piratami i mordercami.

KULAWA USTAWA
Ustawa o ochronie zabytków zabrania poszukiwania zabytków ruchomych ukrytych lub porzuconych, przy użyciu urządzeń elektronicznych. To powoduje, że polscy hobbyści poszukujący skarbów są "na cenzurowanym". Zaznaczam, że tylko w Polsce ma to miejsce bo wszystkie kraje europejskie i większość cywilizowanych krajów Świata wprowadziło już dawno przepisy regulujące dalsze losy znalezionych skarbów i zawsze jest brany w tym temacie przede wszystkim interes Państwa - odnośnie znalezisk wyjątkowo cennych jako Dziedzictwo Narodowe. W każdym jednak przypadku poszukiwacz nie jest skrzywdzony bo albo zachowuje sobie znalezisko albo dostaje od 1/3do 1/2 jego - uwaga - wartości rynkowej.
U nas przepisy są postkomunistyczne i archaiczne zatem muzea nie chcą przyjmować arefaktów znalezionych przez poszukiwaczy bo pochodzą one z przestępczego procederu. Muzea są biedne i świecą pustkami a mogły by pękać w szwach od artefaktów. Czemuś biedny?......bom głupi
Czemuś głupi?.......bom biedny

Stara bajka....

Opisywane przez ciebie procedery dotyczą garstki ludzi, którzy przeszli na ciemną stronę Mocy a tymczasem 14.985 poszukiwaczy skarbów uczciwie kolekcjonuje i kataloguje swoje znaleziska w nadziei, że kiedyś będą mogli hołubione przez siebie znaleziska zaprezentować w Muzeum lub na innej wystawie, i że ktoś doceni ich trud i pietyzm w obchodzeniu się z artefaktami. Mamy swoją gwarę, mamy swoje zasady etyczne a tacy jak ty "robią" z nas największą na świecie Zorganizowaną Grupę Przestępczą o charakterze wykopkowym......

Fe !

Dostałem dyrektywy jak umieścić na swym blogu notkę więc pełny artykuł będzie niebawem na blogu Kocia
Pozdrawiam

Ostatnio edytowano czwartek, 29 października 2009, 08:05 przez Kocio, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 października 2009, 17:03 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Kocio zwroc uwage, ze ten kolega wszedznie nie ma komentazy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 28 października 2009, 17:43 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Kocio. Wysiłek godny lepszej sprawy.
Gdy wczytać się tekst, to ani słowa tam o poszukiwaczach. Facet opisuje jakiś proceder i raczej mało wiarygodnie. Tylko Twój komentarz zwraca uwagę, że można łączyć to z detektorystami.
Poza tym uczciwie zaznacza w notce:
Cytuj:
To miejsce ma głównie mnie sprawiać przyjemność, a jeżeli komuś się spodoba moje podejście do różnych problemów i wpadnie na pomysł aby zacząć je komentować śpieszę z wyjaśnieniem - zbędny trud, nie uznaję komentarzy i zwyczajnie usuwam je.

To niech sam się bawi w piaskownicy. Na cholerę dawać mu satysfakcję?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]