pablo11 napisał(a):
A Rosiak jak zwykle swoje.... farmazony plecie :( :cop
Nie zrozumialem jego wypowiedzi. Pomijam juz jezyk, 'laboLatrium', 'broni uzywanej do przestepstwa' (cala bron w jednym przestepstwie?) to rozumiem, ze co roku policja przechwytuje 200-300 sztuk (20-30% z tysiaca badanych) broni kolekcjonerskiej, ktora zostala uzyta do popelnienia przestepstw? Czepiam sie? Wolno mi.
Na "skladaka" wyglada tylko pepesza. Reszta to przypuszczam albo krajowe znajdy powojenne (jezeli rzeczywiscie sprawne) albo jakis import. Kompletna i sprawna pepesze mozna zlozyc z czesci powszechnie dostepnych na allegro i w sumie troche mnie dziwi, ze w epoce powszechnych nagonek jeszcze nikt nie zrobil z tego awantury.
Dalej, nie bardzo mi sie chce wierzyc, ze "przestrzeliwal bron w domu". Jako, ze nie mieszka w srodku lasu to albo ma gluchych sasiadow albo wlasnie przez te strzaly go ktos podkablowal.
Czas 5:00-5:05 - wyraznie widac, ze naboje maja zbite splonki, a po ich wygladzie i materiale smiem sadzic, ze to moze byc Shoei.
A ten redaktor to ma takie pojecie o czym mowi jak ja na temat fizyki kwantowej. Polecam 3:41-3:55 - dla niektorych slowa "legalny" i "sprawny" to synonimy. Bylo uwazac na j. polskim w liceum.