Teraz jest sobota, 11 kwietnia 2026, 13:58

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Regulamin działu

Kliknij, aby przejrzeć regulamin

Autor Wiadomość
 Tytuł: Hel - rozkopany...
PostNapisane: sobota, 8 maja 2010, 17:38 
Generał Brygady
Generał Brygady

"Wysyp poszukiwaczy skarbów na Helu" Jak poinformował dzisiejszy 'Teleexpress', ukazując koszmarne doły i wywleczony z nich złom.. :(
"Leśnicy biją na alarm". Takich "poszukiwaczy skarbów" chętnie sam pomogę im łapać... :n
Kur... krew w piach i znów policzek... :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Hel - rozkopany...
PostNapisane: sobota, 8 maja 2010, 17:41 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

Tross napisał(a):
"Wysyp poszukiwaczy skarbów na Helu" Jak poinformował dzisiejszy 'Teleexpress', ukazując koszmarne doły i wywleczony z nich złom.. :(
"Leśnicy biją na alarm". Takich "poszukiwaczy skarbów" chętnie sam pomogę im łapać... :n

To efekt 30 lat poszukiwań na Helu , podobnie jest na Wyspie i Mierzeji. Tak się kończy "kreatywne" kopanie ziemianek na głębokość. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 maja 2010, 20:16 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Tross popieram :1
Gdy jadę w jakąś fajną miejscówkę i widzę że tam pełno dołów nie pozakopywanych to mnie szlag trafia :wq
Raz przez takich poszukiwaczy to miałem problem bo natknąłem się na straż leśną a ponieważ doły były świeże to miałem nie mały problem :cry: Ale na szczęśie skończyło się na tym że musiałem oddać fanty i pozakopywać dołki pozostałe po tamtych poszukiwaczach dodam że zajęło mi to około 3 godzin :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 maja 2010, 20:19 

wasder napisał(a):
Ale na szczęśie skończyło się na tym że musiałem oddać fanty i pozakopywać
dołki pozostałem po tamtych poszukiwaczach dodam że zajęło mi to około 3 godzin :wq

Po prostu ukradli ci przedmioty , nie mieli prawa nic Ci zabrać. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 maja 2010, 20:41 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Ale mogli wezwać policję więc wolałem oddać i przystać na ich warunki :( A takie fajne klamerki wyszły na tym wykopie...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 8 maja 2010, 23:59 
Generał Broni
Generał Broni

Kwestia jest też taka, że kolega ma 17 lat, a "łapownicy" byli pewnie nieco starsi, tacy młodszego człowieka od siebie mogą zastraszyć takimi zagrywkami i jeszcze się bezpodstawnie wzbogacić. Nie wiem, jak tam teraz z Policją na Helu, to właściwie nieduża miejscowość, ale znacznie się "ucywilizowała". Jeszcze pod koniec lat '90 od wieczora do rana nawet jakby kogoś zabito na środku Wiejskiej, to Policja by się nie zjawiła zbyt szybko, bo nie mieli posterunku w mieście, a chyba najbliżej we Władysławowie. Teraz wiele się mogło pozmieniać, co nie znaczy, że dyspozytor wysyła patrol w pierwszej kolejności do takich spraw, raczej na szarym końcu.

Inna rzecz, że mnie też szlag trafia na widok niezasypanych dołów. Nie tak dawno temu wpadłem w niedzielę w taki rejon lasu, jak po bombardowaniu, nie dość że doły poryte nieraz po pas, to pozostawiany złom. Złom zabrałem, doły zasypałem przynajmniej z grubsza, nie dlatego że ktoś mi kazał, tylko zdenerwował mnie taki widok. Zdążyłem jeszcze między tymi dołami poszukać, las odpłacił mi za posprzątanie aluminiową gapą WH i sporą stertą fajnych łuseczek. ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 01:03 
Książę Lynchets

Kuba napisał(a):
Tross napisał(a):

To efekt 30 lat poszukiwań na Helu , podobnie jest na Wyspie i Mierzeji. Tak się kończy "kreatywne" kopanie ziemianek na głębokość. :)

Kuba napisał(a):
A już szczytem bezczelności jest wrzucenie do jednego worka pasjonatów (czasem o ogromnej wiedzy) razem z czarnymi owcami ekploracji.

O ja p...
A przez tyle lat czytania PS myślałem, że "poszukiwacze skarbów" to ludzie miłujący historię, przyrodę i w dodatku szanujący prawo i ład społeczny (oraz dokarmiający bezdomne zwierzęta).
A tu takie rozczarowanie :( :( :( :( :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 04:01 
Moderator
Moderator

Każdy poszukiwacz to wandal i złodziej, tak jak każda blondynka jest głupia, cóż...... światem rządzą stereotypy :(
Przykre i smutne ale przywykłem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 10:57 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Cytuj:
Kwestia jest też taka, że kolega ma 17 lat, a "łapownicy" byli pewnie nieco starsi, tacy młodszego człowieka od siebie mogą zastraszyć takimi zagrywkami i jeszcze się bezpodstawnie wzbogacić.

No taka prawda :( niestety nie wiedziałem w tedy że nie mogą mi nic zrobić.

A co do tego że każdy poszukiwacz to wandal i złodziej uważam że użyto tu za mocnych słów ;) jesteśmy po prostu hobbystami i pasjonatami :1 :1

A że prawo uważa nas za złodziei to znaczy że prawo jest nie doskonałe :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 12:15 
Generał Broni
Generał Broni

wasder
Moim zdaniem lepiej że oddałeś niż miałbyś mandat zapłacić... Lepiej byłoby targować tylko o zasypanie dołków niż w ogóle przyznawać się że cokolwiek znalazłeś - w końcu rewizji by ci nie mogli zrobić osobistej ;)
Fakt że nóż się w kieszeni otwiera jak się widzi niezasypane doły jak po kopalni odkrywkowej....

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 12:16 
Moderator
Moderator

Kuba napisał(a):

Nie widze nic zdroznego w robieniu ziemianek do zera czy na pełny profil .. jak zwal tak zwal .... pod warunkiem ze sie po sobie te ziemanki zasypuje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 12:28 

Argo napisał(a):
Nie widze nic zdroznego w robieniu ziemianek do zera czy na pełny profil .. jak zwal tak zwal .... pod warunkiem ze sie po sobie te ziemanki zasypuje.

No i tu jest pies pogrzebany. Swego czasu usłyszałem ciekawa interpretację zostawiania rozgrzebanej ziemianki - "zostaw , nie zakopuj - dzik sobie zrobi legowisko". :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 12:32 
Wielki Przełamywacz Lodów

Argo napisał(a):
Nie widze nic zdroznego w robieniu ziemianek do zera czy na pełny profil .. jak zwal tak zwal ....

Po archeologicznemu to by było do calca ;)

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 9 maja 2010, 12:59 
Starszy Chorąży
Starszy Chorąży

Cytuj:
No i tu jest pies pogrzebany. Swego czasu usłyszałem ciekawa interpretację zostawiania rozgrzebanej ziemianki - "zostaw , nie zakopuj - dzik sobie zrobi legowisko".

Ja zaś słyszałem inną teorie zostaw przyda się w przyszłości jak śmieci się będzie wywozić :(

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]