dziwne , jak to możliwe że w tym rejonie , pod jednym linkiem są aż trzy tego typu wypowiedzi celujące na ? - no właśnie
http://www.kurierlubelski.pl/wiadomosci ... ,id,t.htmlMoim zdaniem to przegięcie albo prowokacja, na jednym z tych zdjęć widać stosyyyyyyyyyyyyyyyy "łusek" od szrapnela kłania się pierwsza wojna , światowa.
Szrapnel , dla nie wiedzących to początek moździerzy,
pocisk uprzednio regulowany w mechanizmie zapalnika szrapnela co znaczyła regulacja i po co , tak z bliska jak potrafię napiszę , głowica pocisku ma (miała ) trzy pierścienie , z zewnątrz jednocześnie jest to zapalnik , oraz ładunek wybuchowy , inicjujący wewnętrzną część pocisku , w którym znajdowały się najzwyklejsze kulki ołowiane , poprzez ustawienia detonacji przed wystrzeleniem takiego pocisku (schrapnel) ustawiało się na zapalniku czas jego detonowania , czyli jak najwyżej przed wybuchem , nad ziemią , rażenie takich kulek nad ziemią na 20-30 metrach , powodowała zabójcze straty ludzi nawet w okopach, a co mamy na tym zdjęciu ? , właśnie takie łuski szrapnel-owskie , najzwyklejszy złom ,
i gość odpowiada przed sądem,
Sądem który nawet nie wie jak wygląda pusta łuska amunicji ze szrapnela ,
Ps jeżeli coś przeoczyłem lub za szybko opowiedziałem , proszę , ELITARNYCH znawców o skorygowanie , mojego postu.
pozdrawiam