Aśka72 napisał(a):
Ok. Nasze zdanie nie ma tu jednak znaczenia. Kłócimy się o coś czego tak naprawdę nie widzimy . Ja zakładam , że jednak archeolodzy widząc kilkadziesiąt czy kilkaset takich skorup, zwłaszcza charakterystycznie zdobionych, wiedzą jednak jaki to okres czasu. Pomijam takie drobiazgi jak ten "azbest". ;)
Nie zakładam też, że 1978mariusz pyta co myślimy o gwizdkach z internetu? Dlatego zachęcam go do oglądania i w necie, i w muzeum, przedmiotów przypominających to co znalazł, bo zakładam, że widział i miał w rękach coś konkretnego.
Ty frank mówisz " nie", a ja nie mam powodów by nie wierzyć archeologom, mimo, że nie pałam do nich wielką sympatią. To co kolega opisał nie jest rzadkością akurat. Pomijam oczywiście fakt, że wiele stanowisk stworzono zbyt pochopnie w określonym czasie. Wiele z nich, jeśli nie większość ujętych w AZP, powinna być zweryfikowana.
Nie kłóćmy się. Wiem co znalazłem co miałem w ręku . Nie wszystkie fragmenty też fotografowałem. Jesteście specjalistami i cieszę się z tego bardzo, że jest dyskusja. Szukałem po internecie takich ptaszków i takiego nie znalazłem a niestety nie mam foto. Może i kolega nie wierzy no cóż. Ale zgadzam się, że pochopnie umieszczane stanowiska bez badań to nie tędy droga.
Mam kilka foto dla was co nie wierzą.
[ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ][ img ]Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka