Teraz jest środa, 16 lipca 2025, 15:54

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Nowy Ład czyli Polski Ład
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 11:42 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Dla mnie to zwykły Pisi Zad

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 13:41 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Starałem się nigdy nie brać udziału w podobnych dyskusjach. Przynajmniej na Forum, ale po rozmowie nocnej z synem i jego planach opuszczenia kraju, ma dość być dojonym, jestem bardziej niz przestraszony . Ale nie to mnie zaniepokoiło. Dopiero Wasza zgodność w tym poście mnie wystraszyła i zaskoczyła pozytywnie. Jeszcze nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Trzymajcie się w kupie, w jedności siła i kupy nikt nie ruszy. To stare hasła, ciągle aktualne. Teraz tym bardziej. Ja jestem z tej grupy finansowej, która niby ma zyskać około 50zl. Tylko, że czereśnie podobno są po 160. Został jeszcze szczaw przy torach. Poki co za free.
Pozdrawiam wszystkich realnie myślących :zdr

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 14:06 
Generał Broni
Generał Broni

No, Orionku, chyba razem na ten szczaw będziemy chodzić...

C.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 16:03 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Nie ma sprawy. Póki można bez pozwolenia, certyfikatu i Urzędu Skarbowego. Można potraktować takie pozyskiwanie jedzenia jako dochód, bo nie kupujesz w sklepie. Jeśli sam naprawiasz auto to też, itd.... i państwo będzie zadowolone. Ale nie Państwo Kowalscy :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 16:38 
Generał Broni
Generał Broni

Coś mi to przypomina śpiewkę z przed 10 lat, moje dzieci w to uwierzyły i wróciły po 5 latach UK żeby po 5 ponownie wyjechać. Sposób jest prosty - nowa dobra konstytucja (a w niej poszanowanie własności głównego warunku demokracji) , zniesienie przywilejów i immunitetu. reszta sama się rozwiąże. Acha, jeszcze karanie za każde przestępstwo a nie łącznie (jak nie ma kary śmierci). Program jak program, dobre że są jakieś propozycje, pies pogrzebany w szczegółach (można tak jak PO zabrać OFE i bilans się zgadza, a można rozłożyć - z pustego nikt nie naleje). Tworzenie biedoty to tworzenie większej patologii - gdzie pójdą, pewnie "okraść ci prywatne muzeum" itp. Historia i język + matematyka to podstawa nauki w wysoko rozwiniętych krajach i do tego trzeba wrócić. Muzea są potrzebne ale takie co coś wnoszą a nie tylko zapychają magazyny. Podobają mi się rozwiązania amerykanów, gdzie szeroko pojęty rynek obrotu sztuką, numizmatyką przynosi państwu dochody a obywatelom satysfakcję z gromadzonych "zabytków" - rozwiązania prawne, powinny iść w kierunku biznesu. Kończę, ale się rozpisałem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 17:52 
Pułkownik
Pułkownik

Oferta uni zakłada wsparcie finansowe. A jak zostanie owa pożyczka nazwana raczej nie jest istotne. Może być Nowy Ład i stary skład. Ważne jak zostaną użyte pożyczone a więc rozkręcające inflację pieniądze. Najbardziej przygnębiające na mnie wrażenie robi bieda w rodzinach normalnych, gdzie rodzić pracuje a jednak nie wystarcza tych zarobków na godne życie. W czasach gdy o kornika upominano się aż w unijnych instytucjach na niedożywione i wyautowane dzieci patrzy się przez palce udając, że to kwestia małej siły przebicia lub braku umiejętności adaptacji rodzica. Jeśli piekło istnieje to przedsiębiorcy wykorzystujący ,,przymusowego,, robotnika żyjący z jego nędzy ponad stan powinni tam się znaleźć. Znam takich przedsiębiorców co pracownikom budowlanym płacą częściowo lewa wodka, żeby zredukować koszty. Sobie zaś budując piąta czy szósta posiadlosc. Więc wsparcie ubogichI to nie jest żaden socjalizm. To ludzka wrażliwość i empatia. Dlatego muzea spełnia swoją funkcję tylko wtedy gdy rodziny będzie stać na zwiedzanie. Inaczej będą to bez względu na wyposażenie budynki nieużytecznosci publicznej.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 18:01 
Malkontent

Ryjec - :1 - zawsze potrafisz pocieszyć :D
Orion - to oznacza że dobrze wychowałeś syna. Jest świadomy w jakiej rzeczywistości przyszło mu żyć/egzystować ?
Pewnie nie chce być trybikiem w maszynie, która na zbity ryj leci w przepaść.
Szkoda tylko rozstania ... to zawsze bolesne.
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 18:57 
Generał Broni
Generał Broni

Gdyby nie pewne sprawy rodzinne to już bym był spakowany i jechał z dzieciakami autostradą w kierunku zachodnim. Moja siostra zrobiła tak 16 lat temu i do dzisiaj żałuję, że nie poszedłem w jej ślady.

Ten cały "nowy ład" to nic innego jak kolejne dorzucenie do kotła nierobom i patologii kosztem ludzi zaradnych. Nikt mi nie wmówi, że w kraju z 4% bezrobociem panuje powszechna bieda. Ludziom biednym trzeba pomagać, ale nie kosztem tych którzy umieją o siebie zadbać. Poza tym tu nie chodzi o żadną pomoc, tylko likwidację klasy średniej. Wszyscy mają mieć równo - czyli gó.wno!

Płacę 2 składki zdrowotne (których nie będe mógł teraz nawet odliczyć od podatku), a dostęp do służby zdrowia mam taki sam jak patus który nic nie robi i nic nie płaci. Z tą różnicą, że ja nie mam czasu na stanie w kolejkach, więc i tak leczę się prywatnie. To ma być prawo i sprawiedliwość?

W tym kraju panuje nadal mentalna komuna i nie widać szans, żeby to się zmieniło. Jeśli 40% społeczeństwa popiera bolszewików i złodziei to emigracja jest jedynym wyjściem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 19:10 
Generał Broni
Generał Broni

Tak jest :1 Patus ma łatwiej niż człowiek ciężko pracujący. Ale nie ma się czemu dziwić, skoro "rządzi" klika od socjalu i mentalnej komuny.

https://www.youtube.com/watch?v=JcMHh1ZnXVw

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 20:45 
Pułkownik
Pułkownik

swoja droga tak sie zlozylo, ze unia zasponsorowala Jarkowi wybory , no kto by pomyslal!!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 20:48 
Generał Broni
Generał Broni

Jaka Unia? Przecież cała ta kasa to z naszych podatków. Naszych, naszych dzieci i wnuków. Te długi są już teraz niespłacalne.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 20:53 
Pułkownik
Pułkownik

Pomysl jest unijny i byla olbrzymia presja aby ten pomysl zrealizowac. W mojej ocenie jest to sposob na uzaleznienie i podporzadkowanie sobie krajow.
Z drugiej zas strony w epoce globalizmu jest to proba ocalenia porzadku spolecznego. Napompowac czyt. nakarmic i udawac, ze nic sie nie stalo. Mysle tu o skutkach gospodarczych covidu. Niedawno odwiedzilem centrum handlowe gdzie kupowalem markowe ciuchy i kiedys taka wizyta zajmowala mi nawet godzine lub dluzej a ostatnia trwala pare minut. Stoiska pozamykane, na wieszakach fashion z grudnia 2019...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 21:36 
Malkontent

Większego idiotyzmu dawno nie słyszałem - no jedynie mój kolega to przebił .
Gdy powiedziałem mu że jestem zaszczepiony, stwierdził że zmienili mi DNA...
Poziom podobny.
Sukcesów życzę ...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 21:46 
Moderator
Moderator

Lipek napisał(a):
Jaka Unia? Przecież cała ta kasa to z naszych podatków. Naszych, naszych dzieci i wnuków. Te długi są już teraz niespłacalne.

Dlatego w perspektywwie kilku najblizszych lat bedziemy mieli wojnę, byc moze nawet swiatową, trzeba jakos wyzerowac liczniki zadłużenia

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: niedziela, 16 maja 2021, 21:54 
Malkontent

Lipek, Argo :1
Jedynie takiego Gawriły brakuje jako zapalnika ...

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 54 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]