Teraz jest poniedziałek, 2 lutego 2026, 20:29

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 10 sierpnia 2006, 12:52 
Mr. Sturmgewehr

stedke napisał(a):
ja mam o tyle szczescia ze mam "obowiazek" podtrzymac rodzinna tradycje łowiecka i "zabawki" mojego dziadka czekaja na mnie w sklepie w depozycie:)

Aż mnie korci żeby zapytać co tam czeka ;)

stedke napisał(a):
aha jeszcze jezeli mowa o wznowieniu produkcji Visow w radomiu. z tego co sie orientuje robione sa na specjalne zamowienia w bardzo malych ilosciach np dla wojska czy policji.nie wiem jak to wyglada z rynkiem cywilnym. ale podejrzewam ze cena takiego klamota to kilka nowych H&K,Glock'ow

Na innym forum ktoś napisał(a):
"Łucznik radomski dalej chyba ma w ofercie dla na przykład osób posiadających zezwolenie na posiadanie broni palnej i fascynację historią wojskowości i broni - repliki Visów. Naturalnie odwzorowanie szczegółów, identyczne sygnatury sprzed 1939 r, dokładnie jak przed wojną. Są oczywiście odpowiednio też cechowane według teraxniejszych przepisów. Cena takiej strzelającej bardzo wiernej repliki w eleganckim neseserku /replika wzoru sprzed 1939 r/ jak pamietam była spora - 3700 PLN."

@ beryl
Odpowiem Ci jeszcze dzisiaj ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 sierpnia 2006, 14:23 
Kapitan
Kapitan

dect napisał(a):
stedke napisał(a):
ja mam o tyle szczescia ze mam "obowiazek" podtrzymac rodzinna tradycje łowiecka i "zabawki" mojego dziadka czekaja na mnie w sklepie w depozycie:)

Aż mnie korci żeby zapytać co tam czeka ;)

nic specjalnego Holland & Holland .264 czyli kalibru 6,7mm z optyka Zeiss Divari 1,5-6x4mm
oraz Blaser Sr830 kal .223
a z gladkolufowej to tylko stary ale dobry Bajkał 628

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 sierpnia 2006, 15:48 
Moderator
Moderator

stedke napisał(a):

nic specjalnego Holland & Holland .264 czyli kalibru 6,7mm z optyka Zeiss Divari 1,5-6x4mm
oraz Blaser Sr830 kal .223
a z gladkolufowej to tylko stary ale dobry Bajkał 628

pozdrawiam

Oczywiscie ze nic specjalnego bo skadze :666 zwlaszcza ten Holland&Holland, a o optyce nie wspomne (Zeiss to klasa sama dla siebie), dla niewtajemniczonych H&H to taki odpowiednik przynajmniej Mercedesa wsrod samochodow, a Blaser to tez giwera z wyzszej pólki, nie mam pod reka katalogu ale zakladam ze to ten gorski lamany sztucerek, jesli dobrze kombinuje to jest to piekna bron i bardzo przyjemny kaliber - szybka kula i plaski tor lotu, (mam taka kniejowke) lis sie przewroci, a i na koziolka wystarczy ..... a ruskie flinty sa niedozajechania ...........wiem bo nie moge wykoczyc Iz-a 47, a swoje lata juz ma, troche przez niego olowiu juz przelecialo i w polu i na strzelnicy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 11 sierpnia 2006, 18:56 
Kapitan
Kapitan

Argo :)ten H&H tez jest nie do zajechania "stara" bron dziadek z nim polowal jakos od 1981r. a wtedy to w polscebyl unikat wiem ze dostal go od jakiegos swojego kuzyna z austrii czy cos takiego.w praktyce u nas to bylo raczej nie do dostania.z tego co mi wojek opowiadal czyscil go jeszcze 2 dni przed smiercia :(
a co do Blaser'a to nie ten lamany ale tez krotki tyle ze zamkiem suwowym:)przeladowuje sie go bajecznie wlasciwie mozna to robic wskazujacym palcem,cos na zasadzie karabinka do biathlonu.jego plusem a za razem minusem jest tez to ze ma wymienne lufy. tylko wlansie ten minus ze zdobycie obecnie tego jest ciezkie.gdyz produkuja ten model dalej ale juz ze stala lufa i komora:( a kto ma w polsce ten raczej nie chce sie tego pozbyc.
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]