Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 lutego 2007, 14:23 
Generał Brygady
Generał Brygady

Nasza wspaniała policja znowu się wykazała, kolejny terrorysta złapany. Brawo!
http://www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/articl ... 11/0/guide

Cytuj:
Arsenał amunicji pochodzącej prawdopodobnie z czasów II wojny światowej zabezpieczyli funkcjonariusze z Recza w jednej z miejscowości na terenie tamtejszej gminy.

Niespełna 18-letni Zbigniew M. od dłuższego czasu gromadził swoje zbiory. Wyposażony w saperkę i wykrywacz metalu przeszukiwał okolicę, a znalezioną amunicję przechowywał w pokoju należącego do niego mieszkania. Tam też policjanci znaleźli 341 sztuk amunicji kal. 9 mm, siedem sztuk pocisków karabinowych z elementami taśmy oraz wykrywacz do metalu.

Zbigniew M. został zatrzymany. Za posiadanie amunicji bez wymaganego pozwolenia grozi mu kara pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat.

:( :( :( :( :( :( :( :( :(

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 lutego 2007, 14:43 
Moderator
Moderator

Znowu jakiś pajac z gazety przerobił amunicję 7,62 x 25 na amunicję 9 x 19 (jak byk widać na fotkach). A biedny poszukiwacz stał się bandytą posiadajacym potężny skład amunicji jakich nawet w Skarżysku nie widzieli. Powinna za to potrójna być kara śmierci, bo to bandyta pierwszej klasy jest.
Żenada.........dziennikarz pajacowaty

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 lutego 2007, 14:59 
Generał Broni
Generał Broni

Dzisiaj w DZIENNIK'u bardziej powiało grozą......
W tapczanie misio 19-letni trzymał nierozbrojony pocisk z ładunkiem kilka kilo.
Babcia jak zobaczyła to zawezwała kogo trzeba i wywieziono:
rozrywki na pole
wnusia do paki

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 9 lutego 2007, 15:05 
Moderator
Moderator

Tak słyszałem o tym, to w Wałbrzychu było, no cóż sie dziwić idiota i tyle........

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 22 lutego 2007, 17:40 
Mr. Sturmgewehr

Za http://www.szczecin.kwp.gov.pl/W11/591

"Policjanci z Wałcza wspólnie z funkcjonariuszami Żandarmerii Wojskowej zatrzymali mężczyznę, który w mieszkaniu miał spory arsenał broni i amunicji.
„Kolekcjoner” odpowie przed sądem za jej nielegalne posiadanie.
Na trop „kolekcjonera” naprowadziły policję anonimowe informacje napływające od lokalnej społeczności. Wskazywały one na mężczyznę, który gromadził niebezpieczny arsenał.
W domu 51-letniego mieszkańca Wałcza funkcjonariusze znaleźli 8 jednostek broni oraz 16 sztuk w pełni sprawnej amunicji różnego kalibru. Uzbrojenie pochodziło z czasów II Wojny Światowej.
Teraz zabezpieczoną bronią i amunicją zajmą się biegli, określając jej możliwości bojowe.
Zatrzymanemu mężczyźnie przedstawiono zarzut nielegalnego posiadania broni i amunicji.

Grozi za to kara pozbawienia wolności do 10 lat."

Inny serwis, dot tego samego:

"Policjanci z Wałcza (Zachodniopomorskie) wspólnie z Żandarmerią Wojskową zlikwidowali w mieszkaniu 51- letniego mężczyzny arsenał broni i amunicji, pochodzących z czasów II wojny światowej.
Jak poinformował w czwartek rzecznik wałeckiej policji Krzysztof Dębiński, u mieszkańca Wałcza znaleziono siedem samopowtarzalnych karabinów, pistolet maszynowy PPS (pepesza), kilka granatów ręcznych i moździerzowych oraz amunicję strzelecką.
Według Dębińskiego, na pierwszy rzut oka broń wygląda na sprawną i gotową do użycia. - Czy faktycznie tak jest, ustalą biegli - dodał policjant.
Właściciel, wcześniej karany za innego rodzaju przestępstwo, przyznał się w czasie przesłuchania do nielegalnego posiadania broni i amunicji. Grozi mu za to do 10 lat więzienia."

I jeszcze tu http://allegro.pl/phorum/read.php?f=270 ... 0&t=137480

[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]
[ img ]

Jak już wyjdzie to powinien podziękować sąsiadom.

Poziomu artykułu, jakości i trafności ("Jak poinformował (...) rzecznik wałeckiej policji Krzysztof Dębiński (...) znaleziono siedem samopowtarzalnych karabinów" - a na ścianie ani jednego takiego, "kolekcjoner" w cudzysłowiu etc) wypowiedzi nie komentuję bo jak napisałem w innym wątku miałem się nie [wymoderowano] nie denerwować...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Broń poszukiwanego snajpera
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 18:12 
Generał Brygady
Generał Brygady

Przed chwilą w Teleexpresie pokazano broń jaka prawdopodobnie posługuje się poszukiwany snajper. Wyglądał jak czarnoprochowy Colt Navy z założonym celowniekim laserowym.....ręce opadają..... Drżyjcie czarnoprochowcy :cop

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 18:25 
Moderator
Moderator

Parę dni temu podawali, że biega ze Smith and Wesson być może to rewolwer i Ci się to niefortunnie skojarzyło z Coltem - z resztą ja tam nie widzę możliwości montażu optyki celownika laserowego :D troche nie ta epoka.....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 19:33 
Generał Brygady
Generał Brygady

Chyba nie doceniasz kreatywności :cop . Fotka z dzisiejszego teleexpresu. Zdjęcie marne ale z wyglądu to czarnoprochowiec. Poprawcie mnie jak jest inaczej.

Nie masz wystarczających uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 19:39 
Moderator
Moderator

Jeżeli ten prymityw faktycznie używa czarnoprochowca, to już wiemy w którą stronę pójdzie planowana ustawa.
Mam jedynie nadzieję, że milicjanci się (jak to często bywa) mylą.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 19:44 
Generał Brygady
Generał Brygady

Tez to odebrałem jako wstępniak do ostatecznej rozprawy z "czarnopechowcami"...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 21:53 
Moderator
Moderator

Renald napisał(a):
Jeżeli ten prymityw faktycznie używa czarnoprochowca, to już wiemy w którą stronę pójdzie planowana ustawa.
Mam jedynie nadzieję, że milicjanci się (jak to często bywa) mylą.

Pewnie tak, znajac debilizm naszych tworcow prawa, choc ja twierdze i pewnie nie jestem odosobniony w swych pogladach, ze ewentualne nawet zostrzenie przepisow dotyczacych posiadania replik broni czarnoprochowej jest droga do nikad i pewnie na niewielu uzytkownikach i posiadaczch czarnoprochowcow zrobi wieksze wrazenie, a panowie :cop chocby nie wiadomo jak sie starali i zwalczali :666, sa z zalozenia tam gdzie slonce nie dochodzi, poniewaz ........raz - sporo tej technologi poszlo w narod i znajac poszanowanie prawa przez Polakow oczywscie dobrowolnie nie wroci - zeby nie byc goloslownym odsylam do pamietnej akcji z 2000 roku gdzie byla przewidziana abolicja dla tych co to lewa bron oddadza ........... ile takiej broni Policja odzyskala w skali kraju ???????, dwa - to brak granic w sensie celnym, a za chwile takze paszportowym i zwiazany z tym nieograniczony i nie rejestrowany naplyw takich zabawek wraz z osprzetem z Czech Słowacji czy Niemiec, gdzie obrot nimi jest bardzo liberalny.
Nie ma sie co oszukiwac wiemy doskonale jacy jestesmy jako spoleczenstwo i zadne zakazy czy ograniczenia tu nic nie dadza bo Polak ma wiekszosc z nich o ile nie wystkie w :dupa i moze na miejscu ustawodawcow lepiej byloby sie zastanowic jak z tej nieszczesnej ustawy wyjsc z twarza ( tj z cywilizowanymi rozwiazaniami), niz brnac dalej w paranoje i idiotyzmy ........... bo spoleczenstwo moze i jest przypadkowe, ale sie go nie wybiera w przeciwienstwie do ustawodawcow :666.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Groteski ciąg dalszy
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 22:00 
Plutonowy
Plutonowy

A ja się zastanawiam jak to daleko się jeszcze posunie, bo kiedy czytam o tym, że policja rekwiruje komuś, kto 2 lata wcześniej kupił coś na allegro, kolby(!) to krew mnie zalewa....
Czy w związku z tym, że 2 dni temu kupiłem kolbę do mausera ( obok około 20 innych allegrowiczów), mogę się liczyć z rychłą wizytą 3 smutnych panów ??!! Jest to w końcu istotna część broni........ A piszę o tym, bo zastanawiam się jakimi kryteriami kierowała się policja podczas "łapanek" związanych z wpadką np. pana Tarasa (sprawdzanie wszystkich jego klientów). Bo o ile można ( oczywiście w kontekscie chorego podejścia naszej policji) kawałek zamka lub ułamaną lufę potraktowąć jako istotną częścią broni, to czy zakup np. bączka(lub rzeczonej kolby) oznacza dla niebieskich , ze mam w piwnicy np. 5 mauserów i kompletuję szóstego ??
Paranoja :(
Pozdrawiam
kamdrum

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Groteski ciąg dalszy
PostNapisane: piątek, 23 lutego 2007, 23:38 
Moderator
Moderator

kamdrum napisał(a):
Czy w związku z tym, że 2 dni temu kupiłem kolbę do mausera ( obok około 20 innych allegrowiczów), mogę się liczyć z rychłą wizytą 3 smutnych panów ??!! Jest to w końcu istotna część broni........

Kolba NIE JEST istotną częścią broni. JEST przedmiotem w pełni legalnym. Ale to nie szkodzi.
Wizyty możesz się spodziewać na podstawie widzimisię oślizgłego prokuratorzyny-nieudacznika, który ma gdzieś ludzi, a prawa używa wyłącznie instrumentalnie. Ku własnej chwale.

kamdrum napisał(a):
A piszę o tym, bo zastanawiam się jakimi kryteriami kierowała się policja podczas "łapanek" związanych z wpadką np. pana Tarasa (sprawdzanie wszystkich jego klientów). Bo o ile można ( oczywiście w kontekscie chorego podejścia naszej policji) kawałek zamka lub ułamaną lufę potraktowąć jako istotną częścią broni, to czy zakup np. bączka(lub rzeczonej kolby) oznacza dla niebieskich , ze mam w piwnicy np. 5 mauserów i kompletuję szóstego ??

Należę do klientów Tarasa i wszystko, co napisałeś powyżej jest zgodne z prawdą. Tak się to odbyło i tak to działa...
"Pogański kraj, pogańskie obyczaje"

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 15:07 
Plutonowy
Plutonowy

Jeśli chodzi o kolbę, to oczywiście był to sarkazm... a zarazem dowód groteski, która nas otacza :( Mnie bardziej zastanawiało, czy ktoś miał kontrolę po zakupie czegoś absolutnie nie będącego istotną częścią broni (kolba :) ) ? Oczywiście więkoszść z nas nie ma się czego bać, ale czytałem gdzieś, że jak już się uczepią to kontrolują też oprogramowanie w komputerze... a nie sądzę, że jest wśród nas ktoś, kto by nie miał na dysku jakichś danych, które nie do końca spodobałyby się panom kontrolerom, którzy w swojej komendzie używają nielegalnego softu..... (niedawna afera)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 15:37 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

a Wiesz czemu kontrolują oprogramowanie ?

bo jak nic nie znajdą to im prokurator przeszukania nie zatwierdzi...

bo najczęściej wchodzą na nakaz z komisariatu który potem jest weryfikowany...

najlepiej to by było mieć jakieś mieszkanko wynajęte za granicą.. gdzieś blisko i tam sobie trzymać kolekcje

z daleka od łap naszego pokręconego wymiaru sprawiedliwości (a może niesprawiedliwości ?)

Kuba

p.s w Gdańsku na V komisariacie (tj. na Krynickiej) dalej pewnie mają lewe windowsy , pól roku temu jeszcze mieli :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]