Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 16:09

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 15 marca 2008, 21:44 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

,....

Ostatnio edytowano piątek, 25 lipca 2008, 14:04 przez pablo11, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 24 marca 2008, 13:31 
Mr. Sturmgewehr

pablo11 napisał(a):
a przeczytaj sobie art. 5 !!!!!
hahahaha wykluczają sie wzajemnie !!!!!
w dodatku ostatnio znalazłem na to koronny dowód,prawomocne orzeczenie sądu okręgowego,który to stwierdził w swoim uzasadnieniu wyroku !!!

pozdr.

A co z tego wg Ciebie wynika?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 25 marca 2008, 08:37 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

....

Ostatnio edytowano piątek, 25 lipca 2008, 14:05 przez pablo11, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 marca 2008, 22:18 
Mr. Sturmgewehr

Brawo. Znalazles jedna z 103246786409797 glupot w tej ustawie. Tylko, ze nic z tego nie wynika bo orzecznictwo sadow nie jest w RP zrodlem prawa - sad moze co najwyzej zwrocic sie do TK z pytaniem prawnym co do zgodnosci aktu (w tym przypadku ustawy) z Konstytucja.
Przepisy o ktorych piszesz sa niedoprecyzowane i zadaniem sadu jest stosowanie ich z glowa - ale znowu - sedzia nie moze odmowic stosowania aktu normatywnego w oparciu o zarzut niekonstytucyjnosci bo jest nim zwiazany.

A co to za wyrok o ktorym piszesz?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 26 marca 2008, 23:19 
Podporucznik
Podporucznik

Czyli wynika z tego że. nawet tak zwane pistolety gazowe/rakietnice, również powinny być z pozwoleniem , wkład do racy jest w niektórych pistoletach wymienny a nie trudno wymienić go na lufę załadować kulkę łożyskową i odstrzelić komuś ja-ja,wiem że już po świętach ale możliwość taka jestnieje.
Na jednym z wypadów z JMS i kilkoma kolegami , zajechaliśmy (nie daleko od Argo) do gospodarza wypytać o karczmy już nie istniejące, ku naszemu zdziwieniu gość zamiast pala używał lufy mauzera,
czyli trzeba by było razem z krową oddać do laboratorium , (a może ona z prawego ślepia strzela ) no i sprawdzić łańcuch , czy może nie służył jako taśma amunicyjna hehehe
nie wspomne o minach (poślizgowych) jakie ta krowa nastawiała ja tam od razu bym wystawił wyrok , krowie 10 latek do odsiatki a gospodarzowi 2 lata w zawieszeniu na 20 lat za udostępnianie części broni palnej krowom :piwo
czysty bezsens praw w polsce , które nie zostały zmodernizowane od lat powojennych ,jak z resztą ich większość jest nadal ustanowionych za komuchów

pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]