Teraz jest niedziela, 25 stycznia 2026, 17:31

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 sierpnia 2008, 10:41 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam, w czasie ostatniego weekendu pożyczyłem wykrywacz i usiłowałem szukać, niestety bez rezultatów, znalazłem tylko aluminiowy bilon polski i guzik z orłem w koronie i napisem z tyłu PONIATOWSKY. niestety nie mam aparatu żeby sfotografować ten guzik. Czy może to byc coś ciekawego?
pozdr
P.
P.S. mim o wszystko moje zapędy do poszukiwań nawet na polu teścia trochę osłabły, może jednak się do tego nie nadaję.....męczące hobby chociaż ciekawe
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 sierpnia 2008, 17:05 
Plutonowy
Plutonowy

To nie jedz tyle fast foodow... co to znaczy męczące?Że schylać się trzeba? O co ci właściwie chodzi?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 sierpnia 2008, 17:14 
Generał Broni
Generał Broni

mopsik napisał(a):
Witam, w czasie ostatniego weekendu pożyczyłem wykrywacz i usiłowałem szukać, niestety bez rezultatów, znalazłem tylko aluminiowy bilon polski i guzik z orłem w koronie i napisem z tyłu PONIATOWSKY. niestety nie mam aparatu żeby sfotografować ten guzik. Czy może to byc coś ciekawego?
pozdr
P.
P.S. mim o wszystko moje zapędy do poszukiwań nawet na polu teścia trochę osłabły, może jednak się do tego nie nadaję.....męczące hobby chociaż ciekawe
pozdrawiam

Nie zniechęcaj siętak szybko mopsiku :)
To hobby jest cudowne - ale nie można przeliczać fanta na wartość materialną !
Ja biegam z piszczałką prawie 5 lat i do dziś cieszy mnie nawet kulka muszkietowa , czy jakiś guyzik.
Pozdrawiam i życzę więcej cierpliwości :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 sierpnia 2008, 17:30 
Generał Broni
Generał Broni

Szukac mozna zawsze meteorytów. A jak przeszukaja plecak i powiedza ze masz "zabytki" to powiesz ze znalazles przypadkiem szukajac meteorytow i ze zamierzales je zaniesc do WKZ jak tylko wrocilbys do domu... Normalni :cop to nawet jak nie uwieza to istenie zawsze spora szansa ze przymka oko - w koncu to tez ludzie, ich bardziej interesuja frajerzy z pociskami w bagazniku a nie boratynkami w plecaku...

A do hobby sie nie warto zniechecac, ja za pierwszym (w terenie) razem po 6 godzinach jedna łuske od mausera znalazlem, po prostu trzeba trafic na dobra droge lub pole zeby sie naszukac monet i guzikow. A nawet jak na calym polu znajdziez jedna czy dwie monetki to i tak kolekcja powolutku rosnie...

Pozdrawiam!

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 21 sierpnia 2008, 18:14 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Dzieki chłopaki za słowa otuchy. Nie przeliczam na pieniądze guzika tylko chciałem go wywalić do rowu, ale sie powstrzymałem. przed chwilka poszperałem na tym wspaniałym forum i wszystko znalazłem, ze to może być guzik z okresu Królestwa Kongresowego..więc dla mnie ciekawe i wspaniałe znalezisko.
A co do reszty to niestety nie znam nikogo kto szuka i trochę się boję sam szukać po tym co usłyszałem a raczej wyczytałem na forum....strach mnie troszkę ogarnął i zamiast patrzeć na wykrywacz to sie oglądałem czy nikt nie biegnie przez pole z kajdankami i psem służbowym, chociaż to zwykłe pole nie stanowisko.....
Kiepsko się szuka samemu...
A co do hamburgerów to nie jadam, zdrowo się odżywiam itp.
Kondycje mam, tylko ręka trochę sie przeciążyła....pierwszy raz w życiu szukałem..
pozdrawiam i życzę Wam samych wspaniałych znalezisk. Będę często prosił o porady jako nowicjusz...jeśli się nie wkurzycie o to
K. :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2008, 00:16 
Moderator
Moderator

mopsik napisał(a):
Kondycje mam, tylko ręka trochę sie przeciążyła....pierwszy raz w życiu szukałem..
Widać, że kolega na ręcznym dawno nie jechał (przepraszam za chamstwo ale nie mogłem się powstrzymać) :jump
Wczoraj pierwszy raz kopałem od prawie roku czasu i dzisiaj rano kubka kawy nie mogłem podnieść :( Kondycha spadła i same zakwasy....
Głowa do góry - kilka wypraw, parę kilometrów i się przyzwyczaisz ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2008, 11:14 
Major
Major

prezesszczepan napisał(a):
Wczoraj pierwszy raz kopałem od prawie roku czasu i dzisiaj rano kubka kawy nie mogłem podnieść :( Kondycha spadła i same zakwasy....
Głowa do góry - kilka wypraw, parę kilometrów i się przyzwyczaisz ;)

Oj Prezes... Coś Ci służba w woju nie wyszła na dobre... :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2008, 11:47 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Faktycznie,kiepsko sie szuka samemu :( Ja tez od niedawna kopie i zakopuje dolki :) ale az mnie skreca i nie moge usiedziec w domu!!
Pozdrawiam wszystkich

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2008, 12:28 
Specjalista
Specjalista

Dorota napisał(a):
Ja tez od niedawna kopie i zakopuje dolki :) ale az mnie skreca i nie moge usiedziec w domu!!

Wykopiesz szanowna koleżanko kilkaset śmieci i poziom zapału Ci opadnie ;)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2008, 13:00 
Generał Brygady
Generał Brygady

A ja rozumie Dorotę... Też mnie czasem skręca, bo chciałbym wyprowadzić Tesoraka w pole a nie zawsze mogę. To już tak jest, czasem znajdziesz tylko śmieci, innym znów razem coś konkretnego... ale nie ma co się zniechęcać!!! :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 22 sierpnia 2008, 13:36 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Mowy nie ma o zniecheceniu! Chodze krotko ale skutecznie :). Smieci to bedzie jakies 30% moich wykopalisk ;) Fakt ze sa to drobiazgi np;guzik(kiedys obszyty materialem)itp, ale mnie to i tak kreci :jump
Pozdrawiam wszystkich :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 sierpnia 2008, 16:32 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Witam, nie za bardzo rozumiem co to znaczy jechać na ręcznym, bo na ręcznym hamulcu się przecież nie jeździ tylko nim hamuje. Ale pewnie coś branżowego z branży poszukiwawczej...
Co do szukania to trochę sobie smaku narobiłem, chociaż jeden pan którego kiedyś spotkałem w czasie rowerowej wycieczki pod Tomaszów mnie ostrzegał. A sam szukał i wyglądał dostojnie jak naukowiec.
Rozmawiałem z nim chyba z godzinę i tak mnie wzięło na szukanie, szkoda że go już nie spotkałem. Trochę mnie ostrzegał przed szukaniem, bo sam miał problemy jak mówił ale bardzo sympatyczny jegomość.
A może jest tutaj na forum?? Niech da znać i napisze na konto prywatne jeśli może
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 sierpnia 2008, 20:33 
Plutonowy
Plutonowy

mopsik napisał(a):
Witam, nie za bardzo rozumiem co to znaczy jechać na ręcznym, bo na ręcznym hamulcu się przecież nie jeździ tylko nim hamuje. Ale pewnie coś branżowego z branży poszukiwawczej...

Oooo. Kto tego Pana uświadomi z tym ręcznym? No kto? :1

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: poniedziałek, 25 sierpnia 2008, 22:38 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

No ja tez jestem ciekawa, jak to bedzie z tym uswiadomieniem...? ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 26 sierpnia 2008, 07:28 
Starszy Kapral
Starszy Kapral

Aaaa juz rozumiem..... :o :pomysl

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]