Teraz jest środa, 23 lipca 2025, 00:24

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Poprawka do rządowego projektu ustawy o zmianie ustawy o
PostNapisane: piątek, 30 czerwca 2017, 05:24 

No nic teraz tylko czekać na klepniecie rezydenta. Druk w monitorze i będą lepic srogie mandaty za byle boratynek wszak przedział szeroki....

Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 czerwca 2017, 18:29 
Główny Administrator
Główny Administrator

Jacol303 napisał(a):
Witam.

Jacek napisał(a):
racer napisał(a):
Jacek napisał(a):
bjar_1 napisał(a):
Poważnie pytam. Bo dopiero dziś zobaczyłem, że drzewiej był tutaj na Forum, zapewne żebrając o głosy, a niestety się na poszukiwaczy wypiął.

Był na forum w czasie gdy nie myślał jeszcze o kandydowaniu więc twój wpis jest z lekka przegięciem.
Nie wspieramy na forum żadnych polityków.
Jeżeli ktoś czuje się zawiedziony może do niego napisać.
Lepiej jednak wzorem KODu lub pielęgniarek rozbić namiot pod sejmem i protestować.
Gdyby Ci bjar_1 tak zależało na tych przepisach to byś już tam protestował.
Łatwiej jednak szukać winnych gdzie indziej.

chyba na forum pojawił sie własnie zeby zaistnieć,wiec nie chce mi sie wierzyć w to... Jeżeli ktos sie interesuje sprawami takimi jak my .jest pasjonatem to wydaje mi sie że powinien aktywnie uczestniczyć na forum... hmmm..

Chyba ?
To może odszukaj post.
Byłem wtedy u niego z wizytą "wykopkową" i to ja zrobiłem i zamieściłem fotkę Pawła.
Ma słuszne pretensje, że nie daliśmy znać wcześniej.
Kolego Racer a co Ty zrobiłeś w tej sprawie ?

Normalnie cholery idzie dostać...ma słuszne pretensje że nie daliśmy znać wcześniej... czyli co poparł zmiany których nawet nie przeczytał, czy może czytał bez zrozumienia i poparł bo tak trzeba...

Masakra...

A ty czytałeś i nic nie zrobiłeś ?
Masakra

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: piątek, 30 czerwca 2017, 21:25 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam.

Ja jak na razie ograniczylem się do wysyłania wiadomości droga elektroniczną więc proszę mi nie wmawiać iż nie robię nic. A Pan Paweł powinien wiedzieć na co głosuje...no chyba że nie interesuje go na co oddaje swój głos...Nie stety czasami prawda w oczy kole...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 02:05 
Główny Administrator
Główny Administrator

Jacol303 napisał(a):
Witam.

Ja jak na razie ograniczylem się do wysyłania wiadomości droga elektroniczną więc proszę mi nie wmawiać iż nie robię nic. A Pan Paweł powinien wiedzieć na co głosuje...no chyba że nie interesuje go na co oddaje swój głos...Nie stety czasami prawda w oczy kole...

Jaka prawda ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 07:50 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam.
Prawda jest taka że poprawka została poparta przez praktycznie wszystkich posłów, również z ugrupowania Pana Pawła. A jego pretensje o to że nie daliśmy mu wcześniej znać sa bezpodstawne. Wygląda to tak jak by nie przeczytał tego na co zagłosował...
Panie Jacku myślę że tego typu dalsza dyskusja nie ma sensu i nie wprowadza w tym temacie nic konstruktywnego.
Jak widać nie mamy zbytnio co liczyć na domyślność politykow i ich przychylność w naszej sprawie.
Może lepiej zastanówmy się co można jeszcze zrobić aby w senacie ta chora poprawka nie przeszła. ..

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 08:38 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

jakoś dziwnie ten pasjonata Kukiz juz sie nie pokazuje tutaj na forum, hehe

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 08:58 
Moderator
Moderator

racer napisał(a):

zagladał jak potrzebował jeleni, kttorzy by na niego zagłossowali, dostał sie do żłoba i ma nas maluczkich w dupie, co akurat jest typowe dla polityków :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 09:08 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

Może ja czegoś nie rozumiem, ale wydaje mi się że brakuje tu w naszym poglądzie o poszukiwaniach jasnego rozgraniczenia w ustawach na poszukiwania na terenach obiektów archeologicznych i może jeszcze działkach bezpośrednio do nich przylegających gdzie potrzebne byłyby zezwolenia z tymi obostrzonymi warunkami, a pozostałymi terenami gdzie wystarczyła by zgoda właściciela terenu, oraz nasze zgłoszenie że posiadamy wykrywacz i szukamy jakiś drobnych przedmiotów historycznych i zobowiązujemy się zgłosić jeżeli znajdziemy przedmioty wskazujące że mogą oznaczać prawdopodobieństwo miejsca cennego archeologicznie.
Zgłoszeń takich można by dokonać może w powiecie czy też u konserwatora zabytków, na przykład.
Spory polityczne nic nie zmienią bo sądzę że są wśród nas popierający wszystkie partie a nawet nie popierający nikogo :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 10:53 
Moderator
Moderator

Co do stanowisk archeologicznych to oczywista sprawa , że nie wolno na nich poszukiwać bez zezwolenia .Co do działek przylegających to może nie wszyscy wiedzą , ale należy dobrze patrzeć w miejscowe plany zagospodarowania przestrzennego . Jak porównacie mapę stanowisk archeologicznych dostępnych w WKZ -tach , z mapą tego obszaru w gminie to zobaczycie , że wokół stanowisk są jeszcze strefy ochrony konserwatorskiej dla stanowisk. To gmina osobiście ustanawia taką strefę . Poza tym obszarem wszyscy mogą Cię cmoknąć w pompkę ... Choć oddzielnym intetesującym nas tematem jest to na jakiej podstawie prawnej takie strefy ochrony są tworzone . Mężowi w gminie powiedziano, że regulują to odrębne przepisy , ale jakie to już nikt nie wiedział . Ale same stanowiska to oddzielny temat rzeka .
Generalnie sama mapa stanowisk z AZP nie wystarcza . Ważniejsze są mapy zagospodarowania przestrzennego , żeby przypadkiem nie wejść na minę...Nawiązując do głośnego wątku na forum kolegi Tomka , który miał sprawę i którego wyrok uniewinniający się właśnie uprawomocnił, widać jak bardzo temat sąsiedztwa stanowiska archeo jest tematem mało rozumianym i prężącym .

Ostatnio edytowano sobota, 1 lipca 2017, 10:59 przez Aśka72, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 10:54 
Moderator
Moderator

Jacol303 napisał(a):
Może lepiej zastanówmy się co można jeszcze zrobić aby w senacie ta chora poprawka nie przeszła. ..
A co możemy zrobić, mając do dyspozycji najwyżej trzy tygodnie? Przekonaliśmy się, że na żadnego polityka liczyć nie możemy a manifestacji na Wiejskiej nie zorganizujemy, bo nie potrafimy. W tej sytuacji byłoby to najlepsze wyjście, bo z zasady władza panicznie boi się tłumu. Gdyby Senatorowie zobaczyli, mogliby uwierzyć. Tylko, że z nas tłumu nie będzie, prawda? Do swoich Senatorów, chociaż to też działa, raczej się nie przejdziemy. Bo pogoda za ładna, grila trzeba zrobić, na wakacje pojechać, teściową z dworca odebrać...
Pozostaje najmilsze sercu, bo bezpieczne i niewymagające niczego działanie (cytuję):
Argo napisał(a):
(...) chocby sie tu wszyscy zesrali ze zlosci nie odkrecimy tego co sie stało i tyle, trzeba sie dostosować, zakonspirowac albo zmienic hobby.

Do następnego razu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 11:22 
Moderator
Moderator

Jeszcze do Stan12 . Jest tak jak mówisz . Tylko celowo jest to inaczej przedstawiane , a my w sejmie nie mamy sojusznika , który zna temat i jest w stanie powiedzieć głośno : Stanowiska archeologiczne - poszukiwania za pozwoleniem. Obszary poza stanowiskami za pozwoleniem właściciela . Jeśli znajdziesz skarb , lub zabytki świadczące o tym , że być może trafiłeś na nieznane stanowisko archeoligiczne- zgłaszasz to . I tak to powinno według mnie wyglądać w pewnym uproszczeniu oczywiście . Tylko to są mrzonki bo nikomu poza nami nie zależy na dmuchaniu tematu ... Nikt nie chce zadać pytania co to tak naprawdę jest stanowisko archeoligiczne i w jaki sposób większość miejsc tak nazywanych trafiła na mapę stanowisk ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 11:30 
Moderator
Moderator

Renald, chcesz to leć pod sejm i protestuj, mnie przestalo juz zależeć na poszukiwaniach, w cenie wykrywacza mam zachowany w stanie magazynowym karabin z papierami ...po cholere mam kopać kolejne strucle, z ktorymi tak naprawdę nie za bardzo mam co zrobić, których nie powiesze na scianie, nie zalegalizuje i wreszcie nie postrzelam z nich ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 12:26 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
Na miejscu Pawła Kukiza też nie podłożyłbym się dla wątpliwych „idei” poszukiwaczy, za duże ryzyko, rozproszone, niepewne, nieprzewidywalne w czynach jednostki, do niczego nie prowadzące, bez efektów, działania integrujące, stowarzyszenia, zloty to pozoracja, że jakiekolwiek środowisko poszukiwaczy istnieje.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 12:50 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Witam.

Renald napisał(a):
Jacol303 napisał(a):
A co możemy zrobić, mając do dyspozycji najwyżej trzy tygodnie? Przekonaliśmy się, że na żadnego polityka liczyć nie możemy a manifestacji na Wiejskiej nie zorganizujemy, bo nie potrafimy. W tej sytuacji byłoby to najlepsze wyjście, bo z zasady władza panicznie boi się tłumu. Gdyby Senatorowie zobaczyli, mogliby uwierzyć. Tylko, że z nas tłumu nie będzie, prawda? Do swoich Senatorów, chociaż to też działa, raczej się nie przejdziemy. Bo pogoda za ładna, grila trzeba zrobić, na wakacje pojechać, teściową z dworca odebrać...
Pozostaje najmilsze sercu, bo bezpieczne i niewymagające niczego działanie (cytuję):
Argo napisał(a):
(...) chocby sie tu wszyscy zesrali ze zlosci nie odkrecimy tego co sie stało i tyle, trzeba sie dostosować, zakonspirowac albo zmienic hobby.

Do następnego razu.

A ja właśnie z początkiem przyszłego tygodnia mam w planie odwiedzić najbliższego Pana Senatora. Ciekawe czy mi się uda coś zdziałać. Tak czy owak ja tam się nie poddaję :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 1 lipca 2017, 13:25 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Argo napisał(a):
racer napisał(a):

zagladał jak potrzebował jeleni, kttorzy by na niego zagłossowali, dostał sie do żłoba i ma nas maluczkich w dupie, co akurat jest typowe dla polityków :666

dokładnie, pamietam jak sie pojawił tutaj jaka awantura była ze polityke tutaj che uprawiac.. no i co z tego wyszło??? :666

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 178 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]