1978mariusz napisał(a):
Mam do was pewne pytanie. Odkryłem na dniach jak się okazało sporą osadę pradziejową jak się dowiedziałem od WKZ jest to mniej więcej okres kultury łużyckiej aż do średniowiecza . Wielkość terenu to około 5-6 hektarów na takiej powierzchni leżą ułomki ceramiki. Osadę pradziejową zgłosiłem była już pani z WKZ i kazali milczeć jeżeli chodzi o lokalizację. Najlepsze jest to , że znalazłem jeszcze tego samego dnia dalej kolejne i to starsze ułomki ceramiki jak się okazało ceramika kultury pucharów lejkowatych.
I teraz pytanie czy z tego tytułu należy się jakieś znaleźne ? WKZ mówi, że uścisk archeologa natomiast archolog doktor oraz pan z NIDu mówi, że tak i że mam się dogadać z tymi co będą już tam kopać . Ktoś coś w takich sprawach wie ?
No tak ale WKZ nie wie, że ma już ta osadę dawno zlokalizowaną i widniejącą na AZP :ups: :roll: bo na pewnym studium uwarunkowań i kierunków zagospodarowania przestrzennego jest już to miejsce oznaczone jako stanowisko archeo nr... ( i tu miłosiernie zostawię niedopowiedzenie) i jest opisane jako punkt osadniczy k. pucharów lejkowatych, osada k. łużycka, ślad osadnictwa kultura prapolska, i cmentarzysko?.
Więc co mają dać znaleźne za to, że odkryłeś osadę już dawno zlokalizowaną i opisaną?
Czy w tym WKZ mają taki burdel, że nie wiedzą co już dawno zidentyfikowali, opisali i nanieśli na mapy.