Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 15:48 
Podporucznik
Podporucznik

Dylan napisał(a):
Brawo niebieskie pedały !!!!!!!! Statystyki rosną , wykrywalność jeszcze lepsza.

Sam jesteś p... i do tego g... p.... :) Wykonuję swoją pracę i gdzieś mam te twoje bzdurne komentarze. Jest jasno określone, że posiadanie broni palnej lub jej elementów jest karalne. I co? Jak ktoś jest głupi, zbiera ten syf to się sam pakuje w kłopoty. A statystyki rosną, normalna sprawa :)

Ostatnio edytowano sobota, 24 lutego 2007, 15:50 przez Ponury, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 15:49 
Podporucznik
Podporucznik

kuba_gd napisał(a):
p.s w Gdańsku na V komisariacie (tj. na Krynickiej) dalej pewnie mają lewe windowsy , pól roku temu jeszcze mieli :)

Skąd ta pewność? Sam to stwierdziłeś? Jesteś z tego komisariatu? Napisz anonima do Komendy Wojewódzkiej Policji, adresy nawet na necie są, a nie sensancję robisz. Jeżeli okaże się, że to prawda to się BSW za nich weźmie :) A jak piszesz bajki, to też wyjdzie :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 16:06 
Generał Broni
Generał Broni

Oj Ponury. Przepisów was w tej Policji nauczyli, ale myslenia chyba nie za bardzo co :que Na chwilę porzuć myslenie policyjne i przestaw się na zdroworozsadkowe. Czy zardzewiała lufa od Mausera jest niebezpieczną bronia, czy nie? Ile w swojej policyjnej praktyce miałes wypadków, ze ktos kogoś zastrzelił z wykopkowej broni?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 16:15 
Plutonowy
Plutonowy

I w tym właśnie jest problem! W kompletnym braku umiejętności dostrzegania tych wszystkich odcieni szarości, które znajdują się pomiędzy czernią, a bielą.
Jeżeli coś ma lufę (oczywiście nie ważne w jakim stanie), to musi to być karabin, Koniec, kropka. Żadnej dyskusji. Prawo jest prawem... Blabla.
A czy ci wszyscy ludzie, którzy mają możliwość podejmowania decyzji nie potrafią dostrzec tego, że nasze prawo stanowione jest przez buraków oderwanych od pługa, którzy nawet nie potrafią się poprawną polszczyzną posługiwać? Nie wspomnę o tym, że drugą część stanowią ludzie, którzy uważają, że Ziemia powstała w akcie stworzenia 5000 lat temu a Bóg ma brodę :) Najłatwiej iść na łatwiznę i ukrywając swoją niekompetencję zasłaniać się "rozkazami" z góry i demonstrować swoją władzę w najbardziej prymitywny sposób.
Smutne to :(

Ostatnio edytowano sobota, 24 lutego 2007, 16:32 przez kamdrum, łącznie edytowano 2 razy

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 16:17 
Generał Broni
Generał Broni

kamdrum napisał(a):
nasze prawo stanowione jest przez buraków oderwanych od pługa, którzy nawet nie potrafią się poprawną polszczyzną posługiwać

Których wybraliśmy w głosowaniu powszechnym i którym powierzyliśmy obowiązek stanowienia tego prawa. :666
Więc do kogo te pretensje?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 16:30 
Plutonowy
Plutonowy

Niestety musiemy cierpieć za decyzję podjęte przez ogół - to jeden z uroków demokracji. Daje Ci jednak ona prawo do swobodnego wypowiadania myśli i konstruktywnej krytyki (z tą konstruktywnością niestety różnie bywa) władzy. Nie mam jednak pretensji do narodu, którego stanowię część. Mam pretensje do tych wszystkich ludzi na różnych szczeblach władzy, którzy cały czas idą na łatwiznę i przysłowiowo "biją słabszego", zamiast stawić czoło prawdziwym problemom i "równym sobie".
Zeszliśmy jednak troche z tematu, więc lepiej chyba zamknąć tę dyskuję w tym miejscu, bo i tak do niczego nie dojdziemy :)
Tymczasem marzec za pasem ;)
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 16:43 
Moderator
Moderator

kamdrum napisał(a):
A czy ci wszyscy ludzie, którzy mają możliwość podejmowania decyzji nie potrafią dostrzec tego, że nasze prawo stanowione jest przez buraków oderwanych od pługa, którzy nawet nie potrafią się poprawną polszczyzną posługiwać? Nie wspomnę o tym, że drugą część stanowią ludzie, którzy uważają, że ziemia powstała w akcie stworzenia 5000 lat temu a Bóg ma brodę :)
Smutne to :(

Ok prawda tyle ze nie do konca , pragne wszystkim przypomniec ze ta nieszczesna ( a dosadniej mowiac po..ebana) ustawa o broni i amunicji to potworek splodzony przez LSD i okolice, ktorym to lewactwo uderzylo na mózg i niedopuszczalnym im sie wydaje ze spoleczestwo, moze posiadac legalnie bron w domu , bo to pachnie kontrrewolucja i innymi bezecenstwami, vide wypowiedzi chocby niejakiego Dziewulskiego :n.
Co stworza w planowanej nowej ustawie buraki z przeciwnikami ewolucji to sie jeszcze zobaczy, choc uwazam ze bac to sie juz zaczac nalezy, a ja sie zastaniam nad przeprowadzka do normalnego kraju pod nazwa Republika Czeska, gdzie to nie siegaja brudne lapska jakiegos niewydazonego prokuratorzyny.
Koledze Ponuremu natomast radze zeby tak nie przezywal i nie zaslanial przepisami, gdybym byl zlosliwy bo bym sie powolal na Norymberge gdzie kilku pacjentow w podniszczonych mundurach wehrmacht tez sie zaslanialo wykonywaniem rozkazow, ale ze nie jestem :666 wiec powiem ze znam w tym srodwisku tzn w :cop sporo naprawde porzadnych ludzi i nie zazdroszcze im groteski w jakiej uczestnicza, zwlaszcza ze w prywatnych rozmowach czesto podkreslaja absurdalnosc i debilizm przepisow.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 16:49 
Strzelec Wyborowy!

Witam. Są jednak i dobre strony działania policji, które popieram.
http://piszanin.pl/index.php?news.974,what.more
Pozdrawiam.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 17:38 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

ehhhhhh.... Ponury.... ehhhhhhh nie zapomnij się wylogować z forum http://www.forum-rzesza.prv.pl/ ,(polecam dział rewizjonizm)
bo pasuje to do stereotypu zmienia się władza , metody te same....

a kolejna sprawa to że z tego artykułu dziwne niejasności wynikają...

czarnoprochowce można mieć ale:

Cytuj:
Natomiast za wyrabianie broni palnej albo amunicji grozi kara do 10 lat pozbawia wolności.

czy ołowiana kula to wyrób amunicji ?

absurd goni absurd ....

http://youtube.com/watch?v=Tb1XTIcqaa4 bo to Polska nie elegancja Francja....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 17:47 
Moderator
Moderator

Ponury napisał(a):
Wykonuję swoją pracę i gdzieś mam te twoje bzdurne komentarze. Jest jasno określone, że posiadanie broni palnej lub jej elementów jest karalne. I co? Jak ktoś jest głupi, zbiera ten syf to się sam pakuje w kłopoty. A statystyki rosną, normalna sprawa :)

No to mamy kwiatek! :) Należy sobie postawić pytanie: co robi ten kwiatek w naszym ogródku?
No bo chyba nikt mi nie powie, że mamy do czynienia z kolekcjonerem. Ktoś, kto posiada jakąkolwiek pasję, nie powie o przedmiocie cudzych zainteresowań: "syf". Tak powie milicjant.
Człowiek z pasją doskonale rozumie ten rodzaj szaleństwa, gdy resztki kasy wydaje się na śrubeczkę, której brakuje do kompletu. I rozpacz, którą musi odczuwać człowiek, któremu odebrano to, co z taką miłością latami zbierał. Pasjonat doskonale wie, że broni nie kolekcjonuje się po to, aby za jej pomocą zrobić komuś krzywdę. Wie, że nie można tutaj mówić o broni, ale o eksponatach. I, że 5 karabinów powieszonych na ścianie to nie jest arsenał, ale kolekcja.
Natomiast milicjanta wszystkie te sprawy i duchowe rozterki nie dotyczą. Milicjant wykonuje.
Mam psa. To duże, silne bydle. Wszyscy w okolicy czują przed nim strach. Pies wie o tym i czuje się pewnie. Ale wystarczy, że machnę ręką, a pies kładzie się i waruje. Dlaczego? Bo pies wie również o tym, że to ja decyduję, ja jestem panem.
Kto jest Twoim panem, Kolego Ponury?
Gdyby Kolega Ponury urodził się odpowiednio wcześniej, byłby jednym z tych, którzy polowali na człowieka, od którego pseudonimu wziął Kolega swój nick. Rozkaz to rozkaz, prawda?
A, i jeszcze jedno: widzieliście to Kolego Ponury: http://www.westerplatte.com.pl/ ? Co za banda kretynów! Czym się ci ludzie zajmują? Jakimiś gruzami? Przebierają się w niemieckie (!) mundury. "Syf", po prostu "syf". Trzeba chyba coś z tym zrobić, zgłosić gdzieś, raport napisać?

KWJ napisał(a):
Witam. Są jednak i dobre strony działania policji, które popieram.
http://piszanin.pl/index.php?news.974,what.more
Pozdrawiam.

Też popieram. Jeżeli prawo daje możliwość rozwijania swojej pasji (w tym wypadku pod postacią strzelnicy :) ), a ktoś mimo to prawo łamie i zagraża innym, powinien być ukarany.
Ale najpierw musi zostac stworzona alternatywa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 18:19 
Podporucznik
Podporucznik

Renald napisał(a):
No to mamy kwiatek! :) Należy sobie postawić pytanie: co robi ten kwiatek w naszym ogródku?

A stawiaj sobie pytanie :) Nie widziałem gdzieś tutaj, aby był zakaz pisania na forum określonych grup zawodowych. A niejeden mój kolega tutaj już od dawna siedzi :) :) Czyżbym się mylił?

Renald napisał(a):
Ktoś, kto posiada jakąkolwiek pasję, nie powie o przedmiocie cudzych zainteresowań: "syf". Tak powie milicjant.

Chyba coś ci się pomyliło. Milicja skończyła się w 1990 roku :)

Renald napisał(a):
Człowiek z pasją doskonale rozumie ten rodzaj szaleństwa, gdy resztki kasy wydaje się na śrubeczkę, której brakuje do kompletu.

Także mam pasję. To historia i militaria, ale nie jakieś nielegalne syfy. Nie rozumiem co to ma być za porównianie? Jakieś przyzwolenie czy co? Kojarzy mi się to z "Milczeniem Owiec". Tam też pan H.L miał pewną pasję, bardzo krwawą i odrażającą i co? To jego usprawiedliwia?

Renald napisał(a):
I rozpacz, którą musi odczuwać człowiek, któremu odebrano to, co z taką miłością latami zbierał.

Jeszcze gorszą rozpacz przeżywa, gdy w więzieniu czy w areszcie na tymczasowym aresztowaniu zdaje sobie sprawę ze swojej głupoty. Tak, z głupoty, a nie z miłości do swojej "pasji" :)

Renald napisał(a):
Pasjonat doskonale wie, że broni nie kolekcjonuje się po to, aby za jej pomocą zrobić komuś krzywdę. Wie, że nie można tutaj mówić o broni, ale o eksponatach. I, że 5 karabinów powieszonych na ścianie to nie jest arsenał, ale kolekcja.

Hehe, w swojej pracy widziałem już wiele. Nieraz te pięć w pełni sprawnych karabinów zostało sprzedanych
"koledze z miasta" z zamiarem wykorzystania ich w wiadomym celu. Podobnie z odzyskanymi z pocisków materiałami wybuchowymi. Czy ty popierasz coś takiego? To mają być eksponaty? :)

Renald napisał(a):
Natomiast milicjanta wszystkie te sprawy i duchowe rozterki nie dotyczą. Milicjant wykonuje rozkazy

Milicjant? Chyba raczej policjant. Co go obchodzi i co wykonuje? Są ustawy, przepisy, jest ustawa o broni i amunicji. Wykonuje zawarte tam przepisy. Czy są one słuszne? Pewnie, że opinie się podzielone. Ale od jej zmiany jest ustawodawca (którego przedstawicieli także ty miszczu wybierasz!), a ja jestem wykonawcą.

Renald napisał(a):
Mam psa. To duże, silne bydle. Wszyscy w okolicy czują przed nim strach.

W jaki sposób? Czy sugerujesz sam sobie odpowiedzialność w ramach wykroczenia pod postacią szczucia psem kogokolwiek? :) I czym tutaj się chwalić.

Renald napisał(a):
Kto jest Twoim panem, Kolego Ponury?

Konstytucja RP. Na nią składałem przysięgę i jak na razie nie mam sobie nic do zarzucenia.

Renald napisał(a):
Gdyby Kolega Ponury urodził się odpowiednio wcześniej, byłby jednym z tych, którzy polowali na człowieka, od którego pseudonimu wziął Kolega swój nick. Rozkaz to rozkaz, prawda?

Czy ty mnie porównujesz do hitlerowców? Co to za bzdury?

Renald napisał(a):
A, i jeszcze jedno: widzieliście to Kolego Ponury: http://www.westerplatte.com.pl/ ? Co za banda kretynów! Czym się ci ludzie zajmują? Jakimiś gruzami? Przebierają się w niemieckie (!) mundury. "Syf", po prostu "syf".

Tak, znam tych ludzi dość dobrze. Są także z Gdańska. Ot, legalna pasja. Nie robią nic nielegalnego, a sami przebieranie się w niemieckie mundury w celu rekonstrukcji działań wojennych nie jest karalne, bo to nie propagowanie faszyzmu. Polecam kodeks karny.

Renald napisał(a):
Trzeba chyba coś z tym zrobić, zgłosić gdzieś, raport napisać?

Dokładnie. Co roku 1 września wspieramy tych ludzi w rekostrukcjach, zabiezpieczamy prewencyjne ich przedstawienia oraz wraz z Żandarmerią apele poległych pod pomnikiem na Westerplatte. Jeżeli już chcesz coś z raportem w tle, nich ci będzie. Z każdego takiego zabezpieczenie dowódca sporząda raport - notatkę :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 18:27 
Podporucznik
Podporucznik

Lipek napisał(a):
Czy zardzewiała lufa od Mausera jest niebezpieczną bronia, czy nie? Ile w swojej policyjnej praktyce miałes wypadków, ze ktos kogoś zastrzelił z wykopkowej broni?

Od oceny czy taka a taka część broni, albo jej istotny element jest niebezpieczny jest biegły. Ja mam swoje prywatne opinie, ale podczas takich akcji jak tutaj opisujecie policjant się w takie opinie nie może bawić

Czy ktoś kiedyś kogoś zastrzelić z wykopkowej broni? Tak, sam prowadziłem dwa takie przypadki na śledztwach. Porachunki lokalnych gangsterów. W jednym przypadku była to pepeszka z wykopków pod Przodkowem. Drugi przypadek to ładunek wybuchowy, wykonany z jakiś dziwnych mieszanek. Biegły z materiałów wybuchowych orzekł, że to składniki powyciągane z jakiś starych pocisków oraz amunicji.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 18:31 
Generał Broni
Generał Broni

Ponury, nie rozśmieszaj mnie :jump :jump Chcesz nam wmówić, że jakiś kolekcjoner sprzedał Mausera czy Mosina gangsterowi, by ten popełnił nim przestępstwo? Myslisz ze bandyci to debile i robia napady II wojenną bronia kolekcjonerską? Przecież na kazdym bazarze mozna kupić u Ruskich TT za pare stówek. Oryginalny, w pewłni sprawnu Mauser kosztuje duużo więcej. Gdzie tu logika? Policjant chyba nie powinien kłamać, co Ponury? :bir
Hehe śmieszny jesteś. Sam piszesz, ze obowiazujace przepisy sa bzdurne, ale je wykonujsz. Czyli sam nie wierzysz w to co robisz. No cóż, grunt to dobrze wytresowany pies :)
Nikt nie porównywał Cię do hilterowców. Po prostu masz tą sama mentalność służbisty - rozkaz jest rozkaz i trzeba go wykonać. Zero samodzielnego myślenia. Jak za jakis czas wprowadzą przepis, ze nielegalne jest posiadanie czerwonych czapek, to będziesz chodził po ulicach i zamykał ludzi za ich posiadanie?
Widać, ze w ogóle nie kumasz czym jest pasja kolekcjonera :n
Powiedz mi, ile przestepstw jest popełnianych za pomoca broni kolekcjonerskiej w Czechach? Tam legalnie mozesz mieć w domu to, co u nas rózne Borewicze twojego pokroju uważają za groźną broń. Jak to jest?
A tak BTW, dostajesz jakąś extra premię z pracy za wypisywanie takich bzdur po różnych forach? Bo nie tylko na tym.
Zresztą chyba i tak nie zrozumiesz o co nam chodzi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 18:35 
Podporucznik
Podporucznik

kuba_gd napisał(a):
a Wiesz czemu kontrolują oprogramowanie ?
bo jak nic nie znajdą to im prokurator przeszukania nie zatwierdzi...

Bzdura. Jeżeli podstawą przeszukania bez nakazu był artykuł 308 kodeksu postępowania karnego, to oczywistym jest, że każde takie przeszukanie wykonane w celu uniemożliwienia zatarcia śladów przestępstwa (w tym przypadku ukrycia lub pozbycia się przechowywanej broni lub jej elementów) będzie zatwierdzone przez prokuratora jako wykonane w przypadku nie cierpiącym zwłoki. Obojętnie czy to przeszukanie na legitymację czy na nakaz Komendanta Komisariatu. Nie pasuje? Zawsze można zaskarżyć postanowienie o zatwierdzeniu przeszukania do prokuratora nadrzędnego.

A przy okazji u każdego "cwaniaka" się zerka na oprogramowanie w komputerze. Ja też tak robię. Sam mam legalny system to dlaczego jakiś złodziej zgrywa cwaniaka i ma mieć pirackie? :) I tak są już dwa zarzuty. Jeden z ustawy o broni i amunicji albo z kodeksu karnego, a drugi z praw autorskich :)

kuba_gd napisał(a):
najlepiej to by było mieć jakieś mieszkanko wynajęte za granicą.. gdzieś blisko i tam sobie trzymać kolekcje z daleka od łap naszego pokręconego wymiaru sprawiedliwości (a może niesprawiedliwości ?)

Tak, tak. A świstak siedzi i zawija :) Jak cię kumpel czy ktoś sprzeda, to na terenie UE dostaniesz europejski nakaz zatrzymania i przy nim także policja tego państwa przetrzepie ci takie mieszkanko :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 18:42 
Podporucznik
Podporucznik

Lipek napisał(a):
Chcesz nam wmówić, że jakiś kolekcjoner sprzedał Mausera czy Mosina gangsterowi, by ten popełnił nim przestępstwo?

Wspominałem o pepeszy i materiałach wybuchowych. Nic nie mówiłem o Mauserze czy Mosinie.

Lipek napisał(a):
Myslisz ze bandyci to debile i robia napady II wojenną bronia kolekcjonerską?

Jeszcze gorszym badziewiem robią nieraz napady :)

Lipek napisał(a):
No cóż, grunt to dobrze wytresowany pies :)

No coż. Ty zachęcasz do olewania prawa i popełniania przestępstw, a sobie mówię co innego. Nie mam zamiaru ciebie przekonać. A pies? Hehe, takie inwektywy nikogo z nas już nie ruszają. Podobnie CHWDP :) Chowaj Wino Do Plecaka :)

A dalej to już tylko nudzisz :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]