Krzychu, to co opisujesz jako wyjątki jest już regułą w państwie Prawa i Sprawiedliwości, ogromna część społeczeństwa już zauważyła, że żyjemy w kraju Bezprawia i Niesprawiedliwości. Nie dotyczy to tylko problematyki poruszanej na tym forum. Dużo ostatnio dyskusji publicznej w mediach o degeneracji aparatu państwowego. Nie chodzi tu o jakąś śmieszną sprawę sędziego kleptomana, który jakieś wiertła zakosił ze sklepu. Najbardziej przeraża powszechna degrengolada aparatu, który ma służyć prawu, a faktycznie mu urąga. Zakres zjawiska jest różny, od olewactwa, tumiwisizmu, nieróbstwa, niedbalstwa, po ewidentną korupcję i przestępczość w poczuciu własnej nietykalności (immunitety, powiązania, pieniądze). Ludzie w dyskusjach w TV podają przykłady swoich losów i swoich sądowych i policyjnych oprawców, powiązanych z miejscową mafią/ władzą terytorialną....Powołują się na fakty, dokumenty, orzeczenia sądowe, podają imiona i nazwiska swoich krzywdzicieli...A tu na forum krzywdy...wykrywka do depozytu...podrzucony woreczek ze skorupami, wyroki za jakieś śmieci i złom. Ludzie w tym kraju w majestacie prawa/bezprawia tracą domy, firmy, majątki, mają zrujnowane życie rodzinne z powodu ograbienia z majątku. Wstrząsnęła mną relacja faceta, którego zamknięto na długie lata, ponoć po to, by żona mogła się z prorokiem w tym czasie bzykać. Syn nie wytrzymał takiego życia, popełnił samobójstwo. Gość już jest wolny, mógł nawet w tym wolnym kraju przyjść do studia o tym opowiedzieć. Sprawiał jednak wrażenie człowieka, który całkowicie się uwolni, jak odwiedzi parę osób z siekierką...Nie wiem Krzychu w jakim zakątku Polski się uchowałeś, że o tym nie wiesz :o Ja tam się boję...pomimo że jestem prawym obywatelem, a może zwłaszcza ze względu na to.Może ludzie, którzy takie rzeczy widzą i system dotkliwie ich doświadcza są w psychozie? Ale czy Twój nieuzasadniony optymizm nie jest patologiczny? :(
Ostatnio edytowano czwartek, 13 kwietnia 2017, 13:49 przez Ryjec, łącznie edytowano 1 raz
|