Teraz jest niedziela, 1 lutego 2026, 13:28

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 13 grudnia 2006, 15:31 
Generał Broni
Generał Broni

Jak najbardziej - tym bardziej że zamieściłeś bardzo ważne adresy. Jak najbardziej popieram.... ( o ile moje zdanie się cokolwiek liczy...)
pozdrowionka

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: wtorek, 9 stycznia 2007, 18:42 
Generał Broni
Generał Broni

india napisał(a):

Mam nadzieję Kocio, że swoje pytanie do Prokuratury sformuowałeś dokładnie-pisząc o znalezisku szczątek zołnierzy. BO-uciete głowy w reklamówkach-to i ja szanowny Panie zgłaszam. A pomiędzy powinienem-a muszę, jest taka sama różnica jak pomiędzy stosunkiem-a onanizowaniem się:) Dyskusja dotyczny- pozostałości wojennych, a nie współczesnych.

Pozdrawiam, India

Niestety!!!
Mimo, że jasno postawiłem sprawę i opsałem dość dokładnie sytuację odpowiedź jaką dostałem można powielać jako dobry dowcip....

oto ona:

Sz.P. Tomasz Kotowski

W odpowiedzi na Pana pytanie informuję, że zgodnie z art. 304§1 k.p.k. wszystkie przestępstwa (w tym zabójstwa) są ścigane z urzędu a każdy dowiedziawszy się o ich popełnieniu ma społeczny obowiązek zawiadomić o tym prokuratora lub Policję. W podanym przez Pana przypadku może istnieć taka możliwość.

z poważaniem:

podkom. Robert Horosz

Wydział Prasowy

Biura Komunikacji Społecznej

KGP

No co?
No i nic!
Moje pytanie zostało przesłane do Policji a oni odpowiedzieli....
Nie dam się zbyć i odpiszę mu jeszcze raz kurdelebele !!!!!!!!!!!!!!!!!! :wq :wq :wq :wq :wq

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 12:03 
"Spammerus maximus"

Kocio, zgodnie z prawem powinieneś zawiadomić o znalezieniu szczątków odpowiednie władze.
Ciało (szczątki) mogą być dowodem popełnienia przestępstwa (w tym wypadku zabójstwa) i zgodnie z prawem tylko organy ścigania mogą wykluczyć fakt jego popełnienia.
PO powiadomieniu policji, prokurator wszczyna śledztwo, Ty jesteś przesłuchany na okoliczność znalezienia zwłok a później sprawa się toczy by po 2-3 miesiącach zostać umorzoną:)
Co tu wyjaśniać:)
Pozdrawiam
Hans
PS A co odpowiedzialności:
Art. 240.KK
§ 1. Kto, mając wiarygodną wiadomość o karalnym przygotowaniu albo usiłowaniu lub dokonaniu czynu zabronionego określonego w art. 118, 127, 128, 130, 134, 140, 148, 163, 166 lub 252, nie zawiadamia niezwłocznie organu powołanego do ścigania przestępstw,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w § 1, kto zaniechał zawiadomienia, mając dostateczną podstawę do przypuszczenia, że wymieniony w § 1 organ wie o przygotowywanym, usiłowanym lub dokonanym czynie zabronionym; nie popełnia przestępstwa również ten, kto zapobiegł popełnieniu przygotowywanego lub usiłowanego czynu zabronionego określonego w § 1.

§ 3. Nie podlega karze, kto zaniechał zawiadomienia z obawy przed odpowiedzialnością karną grożącą jemu samemu lub jego najbliższym.

Teraz tylko pytanie czy znalezienie zwłok jest wiarygodną wiadomością o popełnieniu przestępstwa.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 12:19 
Generał Broni
Generał Broni

Hans - przeczytaj cały temat od początku........ przeciez ja tak pisałem a India twierdziła, ze nie i że nie ma takiego przepisu.
Stad moje zapytanie do prokuraturu tak w ogóle a nie do KGP.

Mówimy nie o rozkładającym się ciele lub resztkach tylko o rzołnierzu z 39' A to oznacza jedynie kości i kontekst np. bagnet, sprzączka od pasa itd....
Ponoc wystarczy powiadomić odpowiedznich ekshumatorów - w zalezności od narodowości denata

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 12:47 
"Spammerus maximus"

Przepraszam Kocio. Moje niedopatrzenie.
Nie zmienia to mojego zdania co do konieczności zawiadomienia policji o fakcie odnalezienia kości; nawet z tarczą i mieczem wikingów obok.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: środa, 10 stycznia 2007, 21:26 
Generał Brygady
Generał Brygady

No i takie powinno byc oficjalne stanowisko tego forum w tej sprawie. Czas Hansie aby zamknac temat. Wszystko juz tu zostalo chyba powiedziane.

Pozdrawiam,

Ardengard

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 stycznia 2007, 01:00 
Generał Broni
Generał Broni

Ardengar - rzucam hasło Robiemu by zmienił Ci ksywę na "ZAMYKACZ" albo "KLUCZNIK"..... ;)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 11 stycznia 2007, 02:42 
"Spammerus maximus"

Zamykam :)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 53 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]