Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 18:49 
Forum Thesaurus - Użytkownik Zbanowany

ja pisałem o trzymaniu tam np. czeskich deko , albo mauzerów z pieczątkami BKA ,

w głębokim poważaniu mam zbieranie sprawnych egzemplarzy ,

mi do szczęścia wystarczyły by ładne deko...

ale tego też nie można mieć.

a co do twoich metod kipiszu ,...

dajcie człowieka , paragrafy sami znajdziemy...

wiesz co ? do wora z taką policją...

aha , jakiś czas temu RPO coś wspominał o mijaniu się z konstytucją przy przeszukaniach i zaglądaniach do kompów....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 18:53 
Podporucznik
Podporucznik

kuba_gd napisał(a):
aha , jakiś czas temu RPO coś wspominał o mijaniu się z konstytucją przy przeszukaniach i zaglądaniach do kompów....

Kolejna plotka czy napiszesz coś konkretnie, podając linka do tekstu źródłowego?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 18:57 

ja już skończyłem z tobą dyskutować...

zapamiętaj : DAJCIE CZŁOWIEKA A ZNAJDZIEMY PARAGRAF....

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: paranoja
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 19:07 
Moderator
Moderator

Ponury napisał(a):

Tak, tak. A świstak siedzi i zawija :) Jak cię kumpel czy ktoś sprzeda, to na terenie UE dostaniesz europejski nakaz zatrzymania i przy nim także policja tego państwa przetrzepie ci takie mieszkanko :)

Ponury ty wiesz w ogole o czym ty pieprzysz ????????????????????????
Byles Ty kiedykolwiek za granica ?????? orientujesz sie jakie tam sa przepisy ??????????????
Juz to widze jak policja dajmy na to czeska, czy niemiecka trzepie takie wynajete mieszkanie, znajduje sklad giwer ze stemplami BKA i je rekwiruje, bo sie panu Ponuremu ubzduralo ze ma tak byc :666
Niech moze do Ciebie dotrze ze to czym my sie pasjonujemy w wiekszosci krajow na poludnie i zachod od nas juz od dawna nie jest w zakresie zainteresowan tamtejszych organow scigania, powiem jasniej bo widze ze masz problemy z zrozumieniem, bron ktora jest w obiecu kolekcjonerskim w Polsce jest zdekowana wedlug przepisow czeskich badz niemieckich i trudno wymagac aby byla tam nielegalna, inna sprawa ze tylko jest taka bo panstwo polskie puki co nie stworzylo dla kolecjonerow alternatywy, a ludzkie namietnosci sa silniejsze niz jakies tam zakazy czy nakazy.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 19:28 
Mr. Sturmgewehr

Ponury jest z definicji "przeciw" bo musi - taka robota. Szanuje jego poglady, ale sie z nimi nie zgadzam. Szkoda tylko, ze tak uogolniasz z ta pepesza - skoro taki z Ciebie "pies" to wiesz, ze na bron da sie przerobic zarowno wykopa jak i rurke z Castoramy. Dobrze wiesz, ze 99% zbieraczy militarki chucha i dmucha na tego jedynego mauzera i wiesza go z duma nad kominkiem. Mam tylko wrazenie, ze z uporem maniaka nie chcesz sie z tym pogodzic - ale tak jest.

Podziemie zbieraczy wykopow bedzie trwalo i mialo sie dobrze obojetnie czy Ci sie to podoba czy nie. Szkoda tylko, ze nie potrafimy wybrac takiej wladzy ktora chcialaby znormalizowac przepisy do takich jakie sa np w Niemczech czy chocby Czechach (a na pewno je oczywiscie dobrze znasz).

Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: paranoja
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 19:38 
Podporucznik
Podporucznik

Argo napisał(a):
a ludzkie namietnosci sa silniejsze niz jakies tam zakazy czy nakazy.

Dobre. Brzmi jak usankcjonowanie włamań, kradzieży, pedofilii czy też morderstw. To tylko ludzkie namiętności :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 19:43 
Podporucznik
Podporucznik

Argo napisał(a):

Hehe, zabrzmiało jak próba usankcjonowania włamań, kradzieży i innych przestępstw. To także tylko namiętności, czyż nie? :) :) :)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 19:46 
Mr. Sturmgewehr

Ponury, ja wiem, ze Policja raczej nie jest od tego zeby ja lubic, ale Ty swoimi odzywkami tylko to potwierdzasz. Czy nie wolalbys nam, maluczkim, wyjasnic co i jak zamiast kpic i wymyslac?

Ponury napisał(a):
Argo napisał(a):

Dobre. Brzmi jak usankcjonowanie włamań, kradzieży, pedofilii czy też morderstw. To tylko ludzkie namiętności :)

Mierzi mnie jak ktos ma taki sposob porownywania. Jak chcesz sie bawic w zlosliwosci i przytyki to powiedz. Pogadamy sobie na temat przedsiebiorstwa taksowkowo (2 trupy) zywieniowo (burgery) grzewczego (kocyk dla pani z rzadu) zwanego tez Policja.

Ostatnio edytowano sobota, 24 lutego 2007, 19:48 przez dect, łącznie edytowano 1 raz

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 19:48 
Moderator
Moderator

Ponury napisał(a):
Nie widziałem gdzieś tutaj, aby był zakaz pisania na forum określonych grup zawodowych. A niejeden mój kolega tutaj już od dawna siedzi :) :) Czyżbym się mylił?

Raz jeszcze postawię to pytanie, Koledzy: "Co ten kwiatek robi w naszym ogródku?" Albo inaczej: "Czym się ten kwiatek w naszym ogródku zajmuje?".

Ponury napisał(a):
Chyba coś ci się pomyliło. Milicja skończyła się w 1990 roku :)

Nie, nic mi się nie pomyliło. Policjantem był brat mojej Babci. "Wykonawcy" z NKWD, których panem była konstytucja ZSRR i na którą składali przysięgę, wykonali rozkaz strzelając mu w głowę.
Ty jesteś milicjantem. Świadczy o tym wszystko co napisałeś. Nie masz żadnej pasji, bo nawet nie rozumiesz co to znaczy. Nazywanie cudzych zainteresowań "głupotą" to przejaw prymitywizmu i jednostronnego postrzegania świata.

Ponury napisał(a):
Co go obchodzi i co wykonuje? Są ustawy, przepisy, jest ustawa o broni i amunicji. Wykonuje zawarte tam przepisy. Czy są one słuszne? Pewnie, że opinie się podzielone. Ale od jej zmiany jest ustawodawca (którego przedstawicieli także ty miszczu wybierasz!), a ja jestem wykonawcą.

Ponury napisał(a):
Czy ty mnie porównujesz do hitlerowców?

Przykro mi, ale teraz nie mam już najmniejszych wątpliwości: tak. Wszystko co napisałeś dowodzi, że postępujesz całkowicie bezmyślnie i bezrefleksyjnie. Zgadza się: jesteś wykonawcą. Oni też byli.
Dalej nie piszę, bo równie dobrze mógłbym prowadzić dysputę ze stołem kuchennym.
I na dodatek mnie mdli...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 20:19 
Podporucznik
Podporucznik

Ale bredzisz. Nic dziwnego. Podczas sprawy znanego nam wszystkim WT policja zajrzała i do ciebie, zabrała ci trochę fantów. I jakie żale wylewasz na Odkrywcy, ojej nic dziwnego że takie nie lubisz policji :) Hehe i nadal sobie jęcz, nie lub policji itd. Nazywaj milicją, NKWD, Gestapo czy co tam sobie jeszcze wymyślisz.
Ja oraz wielu z moich kolegów od lubienia nie jesteśmy. I nadal sobie będziemy rasować statystyki na starych zamkach od Mausera.... hehe :1

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 20:22 
Podporucznik
Podporucznik

dect napisał(a):
Mierzi mnie jak ktos ma taki sposob porownywania. Jak chcesz sie bawic w zlosliwosci i przytyki to powiedz. Pogadamy sobie na temat przedsiebiorstwa taksowkowo (2 trupy) zywieniowo (burgery) grzewczego (kocyk dla pani z rzadu) zwanego tez Policja.

A mnie mierzi, jak ktoś sankcjonuje i namawia do przestępstwa. Nie ma o czym gadać. Od tego, o czym piszesz jest Biuro Spraw Wewnętrznych oraz powinny być odpowiednie decyzje polityczne. Czarne owce są wszędzie, tylko nie ma co na ten temat jęczeć, nic nie robiąc :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 20:27 

Cytuj:
I nadal sobie będziemy rasować statystyki na starych zamkach od Mausera.... hehe

:1 :1 :1 tak , właśnie potwierdziłeś moją opinię mundurowych policjantach ,

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 20:32 
Mr. Sturmgewehr

Ponury napisał(a):
Ja oraz wielu z moich kolegów od lubienia nie jesteśmy. I nadal sobie będziemy rasować statystyki na starych zamkach od Mausera.... hehe :1

To chyba sie komentuje samo. Nie odbierz tego jako moje swiete oburzenie tylko po prostu ciezko mi to zrozumiec jak pracownicy staraja sie zeby ich firma byla postrzegana jako buraczana. Skoro Policja nie szanuje ludzi to dziala to tez w druga strone. Byles kiedys w Anglii? Znasz niejakich bobbies? Gadales kiedys z nimi?

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 21:46 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Ponury napisał(a):
I nadal sobie będziemy rasować statystyki na starych zamkach od Mausera.... hehe :1
A czy w swojej karierze do łapania "bandytów" posiadających stare zamki od Mausera posłużyłeś się choć raz informacjami zaczerpniętymi z for internetowych? :>

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 22:24 
Major
Major

Witam! Tak sobie czytam te dysputy... Ech... Zniechęcam się coraz bardziej do instytucji zwanej " :cop ", a zwłaszcza po wypowiedziach kolegi "Ponurego". Faktycznie chyba nie wie co to PASJA, mimo iż jak sam pisze: "Także mam pasję. To historia i militaria...", poza tym złości się jak dziecko, któremu zabrano zabawkę i ma pewne braki w wykształceniu: "miszczu" :que zamiast "mistrzu". Nie wiem czemu, ale sposób myślenia kolegi "Ponurego" kojarzy mi się z konikami z klapkami na oczach... :evil:

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]