Ponury napisał(a):
Nie widziałem gdzieś tutaj, aby był zakaz pisania na forum określonych grup zawodowych. A niejeden mój kolega tutaj już od dawna siedzi :) :) Czyżbym się mylił?
Raz jeszcze postawię to pytanie, Koledzy: "Co ten kwiatek robi w naszym ogródku?" Albo inaczej: "Czym się ten kwiatek w naszym ogródku zajmuje?".
Ponury napisał(a):
Chyba coś ci się pomyliło. Milicja skończyła się w 1990 roku :)
Nie, nic mi się nie pomyliło. Policjantem był brat mojej Babci. "Wykonawcy" z NKWD, których panem była konstytucja ZSRR i na którą składali przysięgę, wykonali rozkaz strzelając mu w głowę.
Ty jesteś milicjantem. Świadczy o tym wszystko co napisałeś. Nie masz żadnej pasji, bo nawet nie rozumiesz co to znaczy. Nazywanie cudzych zainteresowań "głupotą" to przejaw prymitywizmu i jednostronnego postrzegania świata.
Ponury napisał(a):
Co go obchodzi i co wykonuje? Są ustawy, przepisy, jest ustawa o broni i amunicji. Wykonuje zawarte tam przepisy. Czy są one słuszne? Pewnie, że opinie się podzielone. Ale od jej zmiany jest ustawodawca (którego przedstawicieli także ty miszczu wybierasz!), a ja jestem wykonawcą.
Ponury napisał(a):
Czy ty mnie porównujesz do hitlerowców?
Przykro mi, ale teraz nie mam już najmniejszych wątpliwości: tak. Wszystko co napisałeś dowodzi, że postępujesz całkowicie bezmyślnie i bezrefleksyjnie. Zgadza się: jesteś wykonawcą. Oni też byli.
Dalej nie piszę, bo równie dobrze mógłbym prowadzić dysputę ze stołem kuchennym.
I na dodatek mnie mdli...