Cytuj:
Od oceny czy taka a taka część broni, albo jej istotny element jest niebezpieczny jest biegły. Ja mam swoje prywatne opinie, ale podczas takich akcji jak tutaj opisujecie policjant się w takie opinie nie może bawić
Pewnie, myslenie zostaw innym .
Cytuj:
Czy ktoś kiedyś kogoś zastrzelić z wykopkowej broni? Tak, sam prowadziłem dwa takie przypadki na śledztwach. Porachunki lokalnych gangsterów. W jednym przypadku była to pepeszka z wykopków pod Przodkowem.
Wiesz to jesli to ma byc argument to gratulację , powiedz mi ile ludzi ginie od Noża ? albo siekiery ?
Cytuj:
Milicjant? Chyba raczej policjant. Co go obchodzi i co wykonuje? Są ustawy, przepisy, jest ustawa o broni i amunicji. Wykonuje zawarte tam przepisy. Czy są one słuszne? Pewnie, że opinie się podzielone. Ale od jej zmiany jest ustawodawca (którego przedstawicieli także ty miszczu wybierasz!), a ja jestem wykonawcą.
Zajeb***ta wymowka , dobrze od 26 lat nie wpadają na pomysł strzelać do cywili .
Cytuj:
A przy okazji u każdego "cwaniaka" się zerka na oprogramowanie w komputerze. Ja też tak robię. Sam mam legalny system to dlaczego jakiś złodziej zgrywa cwaniaka i ma mieć pirackie?
A zdajesz sobie sprawe ze sa jeszcze ludzie których nie stać ?
Cytuj:
Ja oraz wielu z moich kolegów od lubienia nie jesteśmy
Jaki wąski kawałek , pewnie to jakaś złota sentencja w kregach Policjantów których nikt nie lubi ale sami też nie robią nic by to zmienić , teraz zaczynam rozumieć skad ten nick .
Cytuj:
A mnie mierzi, jak ktoś sankcjonuje i namawia do przestępstwa. Nie ma o czym gadać. Od tego, o czym piszesz jest Biuro Spraw Wewnętrznych oraz powinny być odpowiednie decyzje polityczne. Czarne owce są wszędzie, tylko nie ma co na ten temat jęczeć, nic nie robiąc
Tu masz racje , tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze swoim upartym ideologocznym gadaniem klasyfikujesz sie do tego grona . Wiesz szkoda mi ciebie , bo instytucja której tak bronisz zrobiła z ciebie Robota który wyzbył sie wlasnego oceniania rzeczywistości . Widzisz swiat przez czarno białe okulary . Widzisz nie zycze ci zle , moze jeszcze kiedyś zmienisz zdanie na temat tego sytemu któremu tak folgujesz i którym sie zasłaniasz . W policji zdarza sie wiele rzeczy ,popełnisz jakis bład , wskarzą twoją nawet nie zamierzoną wine i wtedy tez koledzy po fachu powiedzą ze oni tylko RASUJĄ STATYSTYKE i mają w dupie twoją słuszność .