Teraz jest poniedziałek, 26 stycznia 2026, 00:52

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 23:06 
Moderator
Moderator

Zmiłuj się, Ponury! (ach-- wycinam reszte swojej wypowiedzi)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 23:09 
Sierżant
Sierżant

Kazik na swoim forum zapewniałeś, że Ponury nie donosi na forumowiczów, ale jak widać nie jest to takie pewne.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 23:11 
Starszy Plutonowy
Starszy Plutonowy

Witam

No cóż,jaki kraj taka policja.Często to słysze i coś prawdy w tym jest.Co do wypowiedzi pana ponurego(małe litery zamierzone!) nic nie skomentuje bo moge zwymiotować na klawiature w najlepszym przypadku.

Pozdrawiam Forumowiczów

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 23:30 
Starszy Sierżant Sztabowy
Starszy Sierżant Sztabowy

Badziewiak napisał(a):
Kazik na swoim forum zapewniałeś, że Ponury nie donosi na forumowiczów, ale jak widać nie jest to takie pewne.
U mnie na forum do tej pory 100% przypadków przeszukania mieszkań wiązała się z zakupami militarki na allegro. Wśród użytkowników PFE nie było przypadku przeszukania na skutek bezpośredniej inicjatywy policjantów czy też z donosu. Mam cichą nadzieję, że tu sytuacja jednak się nie zmieni. Póki co nie mam podstaw by twierdzić, że Ponury złamał obietnicę. Nie mniej sytuacja będzie stale monitorowana :]

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 23:46 
Porucznik
Porucznik

Cytuj:
Od oceny czy taka a taka część broni, albo jej istotny element jest niebezpieczny jest biegły. Ja mam swoje prywatne opinie, ale podczas takich akcji jak tutaj opisujecie policjant się w takie opinie nie może bawić

Pewnie, myslenie zostaw innym .

Cytuj:
Czy ktoś kiedyś kogoś zastrzelić z wykopkowej broni? Tak, sam prowadziłem dwa takie przypadki na śledztwach. Porachunki lokalnych gangsterów. W jednym przypadku była to pepeszka z wykopków pod Przodkowem.

Wiesz to jesli to ma byc argument to gratulację , powiedz mi ile ludzi ginie od Noża ? albo siekiery ?

Cytuj:
Milicjant? Chyba raczej policjant. Co go obchodzi i co wykonuje? Są ustawy, przepisy, jest ustawa o broni i amunicji. Wykonuje zawarte tam przepisy. Czy są one słuszne? Pewnie, że opinie się podzielone. Ale od jej zmiany jest ustawodawca (którego przedstawicieli także ty miszczu wybierasz!), a ja jestem wykonawcą.

Zajeb***ta wymowka , dobrze od 26 lat nie wpadają na pomysł strzelać do cywili .
Cytuj:
A przy okazji u każdego "cwaniaka" się zerka na oprogramowanie w komputerze. Ja też tak robię. Sam mam legalny system to dlaczego jakiś złodziej zgrywa cwaniaka i ma mieć pirackie?

A zdajesz sobie sprawe ze sa jeszcze ludzie których nie stać ?

Cytuj:
Ja oraz wielu z moich kolegów od lubienia nie jesteśmy

Jaki wąski kawałek , pewnie to jakaś złota sentencja w kregach Policjantów których nikt nie lubi ale sami też nie robią nic by to zmienić , teraz zaczynam rozumieć skad ten nick .

Cytuj:
A mnie mierzi, jak ktoś sankcjonuje i namawia do przestępstwa. Nie ma o czym gadać. Od tego, o czym piszesz jest Biuro Spraw Wewnętrznych oraz powinny być odpowiednie decyzje polityczne. Czarne owce są wszędzie, tylko nie ma co na ten temat jęczeć, nic nie robiąc

Tu masz racje , tylko nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ze swoim upartym ideologocznym gadaniem klasyfikujesz sie do tego grona . Wiesz szkoda mi ciebie , bo instytucja której tak bronisz zrobiła z ciebie Robota który wyzbył sie wlasnego oceniania rzeczywistości . Widzisz swiat przez czarno białe okulary . Widzisz nie zycze ci zle , moze jeszcze kiedyś zmienisz zdanie na temat tego sytemu któremu tak folgujesz i którym sie zasłaniasz . W policji zdarza sie wiele rzeczy ,popełnisz jakis bład , wskarzą twoją nawet nie zamierzoną wine i wtedy tez koledzy po fachu powiedzą ze oni tylko RASUJĄ STATYSTYKE i mają w dupie twoją słuszność .

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 24 lutego 2007, 23:53 
Sierżant
Sierżant

Do tej pory uważałem Ponurego za pasjonata historii o dość kontrowersyjnych poglądach. Nigdy nie uważałem jego obecności na forum jako próbę inwigilacji środowiska poszukiwaczy, być może byłem w błędzie, ale też nigdy nie krył się on z tym kim jest z zawodu. Uważam, że bardziej niebezpieczni są ci policjanci, którzy występują na forach incognito. Tak czy inaczej trzeba się mieć na baczności!
Pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 00:06 
Specjalista
Specjalista

Witam!

KONIU napisał:

Cytuj:
A zdajesz sobie sprawe ze sa jeszcze ludzie których nie stać ?

Na komputer stać, na wykrywacz stać, ale na 300zł za legalny system nie stać :n Odwracając nieco sytuację - stać kogoś na benzynę a nie stać na samochód...

pozdrawiam
darek6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 00:23 
Porucznik
Porucznik

darek6 napisał(a):
Na komputer stać, na wykrywacz stać, ale na 300zł za legalny system nie stać :n Odwracając nieco sytuację - stać kogoś na benzynę a nie stać na samochód...

Wiesz wyobraź sobie ze nie wszystkich stać , ciekawe czy: jak stać cie na radio w samochodzie pewnie jeszcze 2 radioodbiorniki w mieszkaniu i pewnie 2 telewizory co miesiąc sumiennie opłacasz za nie wszystkie abonament ?? Ja nie place przyznaje sie.A ty ?? ciekaw jestem też czy na swoim PC posiadasz wyłącznie Mp3 z legalnego zrodła i czy nigdy nie ogladałeś kinówki na kompie ? chyba stać cie na kino? Wiesz Windows'a mam legalnego ale nie bede nikogo uważał za złodzieja bo pozyczył od kolegi i wgrał sobie na swoj PC i tym bardziej nie bede popierał działan Policji w zakresie kotroli komputerów.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 01:16 
Podporucznik
Podporucznik

Kazik napisał(a):
A czy w swojej karierze do łapania "bandytów" posiadających stare zamki od Mausera posłużyłeś się choć raz informacjami zaczerpniętymi z for internetowych? :>

Nie. Dobrze wiesz, dlaczego :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 01:50 
Główny Administrator
Główny Administrator

Koledzy nie wiem czym jesteście tak zaskoczeni ?
od dawna wiadomo że komornik, prostytutka jak i policjant to nie zawód tylko cecha charakteru.
Z tym sie rodzi a nie nabywa
Znajomy adwokat powtarza, że psy są od szczekania i się nie myli.
W szkołach policyjnych tłuką do tych łbów, że najwazniejsze to "stosować" prawo suche - bez zrozumienia - bo od myślenia /zdrowego rozsądku/ są inni.
Porównanie z psem nie wzięło się znikąd - od psów Pawłowa
U nas są policjanci z takim właśnie odruchem w odróżnieniu od szeryfów w USA z nadania i zaufania społecznego.
jak maja złapać "cwaniaka" to cwaniakują a jak mają hamburgera lub kocyk podwieźć to już litera prawa mieści się w dupie.
Naskakują na "przestępców" a gdyby nie oni to stracili by pracę ci "stróże prawa" :)
Z tych oto powodów zbieracze syfu czyli syfiarze miejcie sie na baczności :n
szkoda gadać

FDJ

ps. anonimy to wysyłacie wy na samych siebie więc tu nie proponuj policjancie takich rozwiazań koledze
ps2. oprogramowanie mam legalne i broni też nie posiadam ale jak musisz zameldować to pewnie cos interesującego znajdziecie :n
ps3. Kazik nie bierz na poważnie takich "obietnic" bo pamiętaj, że niezawiadomienie o popełnionym przestępstwie jest też przestępstwem.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 07:39 
Generał Broni
Generał Broni

KONIU napisał(a):
jak stać cie na radio w samochodzie pewnie jeszcze 2 radioodbiorniki w mieszkaniu i pewnie 2 telewizory co miesiąc sumiennie opłacasz za nie wszystkie abonament ??

W naszym kochanym systemie podatkowo-abonamentowym szary człowiek płaci za pierwszy odbiornik radiowy i pierwszy odbiornik telewizyjny. Pozostałe które ma są za free.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: paranoja
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 08:55 
Moderator
Moderator

Ponury napisał(a):
Argo napisał(a):
a ludzkie namietnosci sa silniejsze niz jakies tam zakazy czy nakazy.

Dobre. Brzmi jak usankcjonowanie włamań, kradzieży, pedofilii czy też morderstw. To tylko ludzkie namiętności :)

Oczywscie, jestem pedofilem, wlamywaczem, morderca, kieruja mna ludzkie namietnosci ................cyklista, masonem , lewakiem i faszysta i oczywscie Zydem jestem takze ..................... nie pozostaje mi nic innego jak pogratulowac Trojmiastu Policji .........ale gdzie indziej sie tez takie rodzynki niestety znajda...... mimo to sie nie podpisze pod diagnoza FDJ-a, bo jednak tak sie sklada, ze znam kilku gosci, co pracuja w tej firmie i mimo to sa normalni, czego o Ponurym sie powiedziec nie da..........
Renald masz racje, to dyskusja nawet nie ze stolem, rzeklbym bardziej ze z taboretem :666

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 10:23 
Specjalista
Specjalista

Witam!

Do KONIA - płacę abonament za RTV i za kablówkę. Jeśli chodzi o ten pierwszy to muszę przyznać że nieraz myślałem po co? Jestem jednak zbyt leniwy by iść wyrejestrować :)
MP3 i filmów nie słucham i nie oglądam bo po prostu ze względu na charakter pracy nie mam na to czasu! Zresztą uzależniłem się od internetu i wolne chwile spędzam w sieci a i pokopać czasami trzeba :1

pozdrawiam
darek6

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 11:17 
Porucznik
Porucznik

Witam!
panie ponury nie będziesz miał pan efektow w pracy stawiając sprawe w ten sposób,policja nie jest od tego żeby jej się bać,ona ma pomagać tym bojacym się,proponuję zmienić nicka z ponurego na uśmiechnięty :) efekty murowane.Miałem spotkania trzeciego stopnia z :cop i różne one byly,moje spostrzeżenie zaleznie od wieku takiego osobnika.Ci starsi wiedzą już o co chodzi i tylko pro forma zrobią pogadankę,a czasem wskażą miejsce gdzie warto wejść :1 ,za to młodzież to jest to ściśnięte pośladki i w trzewikach w orne pole.
wszelkie tłumaczenia ,że gdybym chcial zastrzelic sąsiada bo wkurza mnie jego pies,i mialbym szukać broni wykrywaczem ,prędzej sam padnę na zawał ,a sąsiad bedzie zdrów.
ps.1 abonamentu nie płacę bo na szczęście nie muszę
ps.2 system mam legalny
....to tak na wszelki wypadek....
pozdrawiam

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 25 lutego 2007, 13:08 
Major
Major

Mam znajomego policjanta i wie doskonale, że kopię. Kiedyś mi powiedział: "Jak nie jestem w pracy, nie mam nic przeciwko, możesz sobie kopać". Ale po mundurowemu to by mi pewnie :polbie Zresztą służbista jakich mało... i inteligencją nie grzeszy :D

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 208 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 14  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]