Teraz jest wtorek, 15 lipca 2025, 02:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Poszukiwany ,poszukiwana
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 12:58 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Klaun chodzi po polu z całą świtą, tzn. z archeologami, geologami, saperami, szerpami i wszyscy oni czekają w gotowości na jego jakże cenny i przełomowy sygnał z ziemi. BURP!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 13:14 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

jansz napisał(a):
Aśka72 napisał(a):
Jansz, przestań się bawić w troskliwą ciotkę. Lepiej pokaż koledze swoje dokumenty z WKZ- etu na przedmioty, które nie zostały uznane za zabytki. Zapewne są wśród nich jakieś fenigi i marki. Tak rzeczywiście możesz się przysłużyć.

Czegoś takiego nie posiadam, wynika to poniekąd z celowości moich poszukiwań. Przypominam! Ja szukam zabytki i tylko one mnie interesują. By uprzedzić kolejne pytania o słuszność mojej identyfikacji znalezionych przedmiotów, to pomijając moją wiedzę o tym co mogę znaleźć na terenie przeszukiwanym, to posiadam wsparcie osób, które chętnie służą mi pomocą.

Miszczu co to jest według ciebie mityczny zabytek

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 13:58 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

boniek napisał(a):
Klaun chodzi po polu z całą świtą, tzn. z archeologami, geologami, saperami, szerpami i wszyscy oni czekają w gotowości na jego jakże cenny i przełomowy sygnał z ziemi. BURP!

Nie jest to dokładnie tak, jak napisałeś, ale dość blisko. Tak krótko wyjaśniając, to teren moich poszukiwań jest zawsze poprzedzony "wywiadem", co w jakiś tam sposób pozwala mi na ograniczenie interesujących(możliwych) mnie znalezisk. Oczywiście może i czasami zdarza się, że nie jestem w stanie dokładnie zidentyfikować przedmiotu wykopanego, wtedy... tutaj posługuję się współczesnymi środkami kontaktu.
W sensie: zdjęcie- osoba właściwa.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 14:08 
Kapitan
Kapitan

Jansz Ty to dopiero tajemniczy jesteś…
Sto Twoich postów przeczytałem i się niczego nie dowiedziałem…

Ps. Ale ja to p.je..ny jestem , bo truskawki to cukrem posypuję…

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 14:23 
Starszy Chorąży Sztabowy
Starszy Chorąży Sztabowy

jansz napisał(a):
boniek napisał(a):

Nie jest to dokładnie tak, jak napisałeś, ale dość blisko. Tak krótko wyjaśniając, to teren moich poszukiwań jest zawsze poprzedzony "wywiadem", co w jakiś tam sposób pozwala mi na ograniczenie interesujących(możliwych) mnie znalezisk. Oczywiście może i czasami zdarza się, że nie jestem w stanie dokładnie zidentyfikować przedmiotu wykopanego, wtedy... tutaj posługuję się współczesnymi środkami kontaktu.

Dobra metoda, tylko może ją jeszcze trochę zmodyfikuj a będziesz miał 100% pewności........ Może najpierw zakop tam zabytki których poszukujesz, a następnie wykopuj sygnały w miejscach gdzie je zakopałeś, wtedy będziesz pewny co masz pod cewką i co znalazłeś :666

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 14:42 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Gdyby tylko chodziło mi o sygnał pod cewką...?!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 14:58 
Malkontent

jansz napisał(a):

Czyli chodzisz na wykopki by się nachlać ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 15:02 
Specjalista
Specjalista

Kolejny ważny i merytorycznie interesujący wątek/ tak do 4 strony/ wzorcowo rozwalony :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 15:11 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Masz rację, milczenie jest łatwiejsze do zrozumienia.

Edit.
Olek_65 napisał(a):
jansz napisał(a):

Czyli chodzisz na wykopki by się nachlać ?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 16:37 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Aśka72 napisał(a):
Koledzy i koleżanki. Jest jeden poszukiwacz,który ma kłopoty za posiadanie konkretnych monet ,których w życiu byście nie uznali za zabytki. Jednak stało się tak,że kolega staje przed sądem za monety typu 50 fenigów 1940 rok,2 marki 1937 i 39 ,500 marek 1923 lub 200 marek 1928. Takie okazy zostały uznane za biegłego za zabytki mimo,że do tego określono ich wartość historyczną ( i materialną 2-5 zł)jako niewielką.
Do wszystkich poszukujących ze zgodą WKZ-etu jest gorąca prośba ,żeby podzielili się jakąś ewentualną decyzją WKZ,że fenigi to nie są przedmioty zabytkowe.
Być może też inne osoby wysyłały do WKZ prośbę o opinię czy fenigi są zabytkami czy też nie ? W każdym razie możemy w taki sposób pomóc pokazując decyzje innych urzędów.

Ponawiam moje pytanie. Czy Kolega został "przyłapany" w trakcie poszukiwań?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 16:50 
Chorąży
Chorąży

Jansz , szkoda ,że nie posiadasz żadnych papierów od ludzi z którymi współpracujesz , które by pomogły w sprawie i stwierdzały ,że np pruskie monety i inne popularesy to nie zabytki :cry:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 16:59 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Do momentu, kiedy nie wiem czy i jak kolega zdobył przedmioty na podstawie których jest oskarżony, palcem nie ruszę. Nie wiem czy pomóc mogę, ale tez nie wiem czy chcę?!

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 18:35 
Moderator
Moderator

Dlatego proponuję Ci wypad z tego wątku. Nie jesteś tu przydatny i nie będziesz nikomu dyktował warunków ewentualnej współpracy łaskawco. Merytorycznie jesteś kiepściutki a Twoje teorie na temat celowości poszukiwań i wywiadu to majstersztyk ignorancji. :( Czy ty w ogóle masz wykrywacz ? Tylko burdel robisz.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 18:51 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Pytasz się mnie, czy ja posiadam wykrywacz? Jesteś bardzo niekonsekwentna w tym co..., sam nie wiem jak to nazwać.

Albo zapominalska jesteś, albo strzelasz tekstami ot tak sobie. ;) W obu przypadkach:"Boże chroń Króla... ;)"

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: środa, 22 maja 2019, 19:44 
Generał Dywizji
Generał Dywizji

jansz napisał(a):
boniek napisał(a):

hehehehehe.... ranga klauna jest jak najbardziej trafna dla tego pana i zasięg powinien być szerszy niż to forum, wszechświat to mało! ;)

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 118 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]