Teraz jest wtorek, 8 lipca 2025, 23:23

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Na swojej ziemi
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 11:15 
Generał Broni
Generał Broni

Ostrzeżenia: 1
frank napisał(a):
Kolego Nietajenko, jeżeli uważasz, że wszystko jest w porządku i jak piszesz urzędnicy WKZ wydają pozwolenia, policja nie ściga, czyli nagonki medialne na detektorystów, przeszukania, aresztowania kolekcji to urojona przez poszukiwaczy fikcja, więc po co zakładano PZE i jaki cel mają mediacje w ministerstwie ?
Nietajenko napisał(a):
Według mnie PZE powstało po to by primo przyczynić się do maksymalnego uproszczenia procedur związanego z poszukiwaniami i secundo by pomagać poszukiwaczom tam gdzie w wyniku złej interpretacji przepisów przez aparat państwowy ci zostali skrzywdzeni.

Gratuluję poczucia humoru ! :n

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 11:20 
Moderator
Moderator

A dziękuję, kolego frank. Tego póki co mi nie brakuje. Współczuję za to ludziom, którzy mają jego deficyt. Zamiast czerpać z życia oddają się wydumanym teoriom spiskowym.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 12:00 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Cytuj:
Póki co mam dobre doświadczenia z policjantami. To też ludzie i jak do nich po ludzku to odwdzięczą się tym samym.

No to to będzie moja maksyma życiowa!
Teraz już wiem, że nie mam się czego obawiać. Będę chodził na luzie, a jak podjadą to po prostu po ludzku i po sprawie. :D

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 12:09 
Młodszy Chorąży Sztabowy
Młodszy Chorąży Sztabowy

Nietajenko napisał(a):
Według mnie PZE powstało po to by primo przyczynić się do maksymalnego uproszczenia procedur związanego z poszukiwaniami i secundo by pomagać poszukiwaczom tam gdzie w wyniku złej interpretacji przepisów przez aparat państwowy ci zostali skrzywdzeni.

A może słyszysz jakieś głosy... szepczące jak ta pomoc wygląda? :ups:

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 13:31 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

Nietajenko napisał(a):
Problemy póki co mają ci, którzy handlują znajdami.

Kolejny raz wprowadzasz ludzi w błąd. Handel zabytkami nie jest zabroniony i nikt nie ma z tego tytułu problemów jeśli w posiadanie zabytków wszedł w sposób zgodny z prawem, czyli legalny. Zabroniony jest jedynie handel zabytkami pochodzącymi z kradzieży i będącymi na liście przedmiotów zaginionych, ponadto na wywóz niektórych zabytków wprowadzonych do rejestru za granicę potrzebne jest zezwolenie.
Mogę sprzedać swoje zabytkowe pianino, obraz, lub numizmaty jeśli nie pochodzą z przestępstwa, a są moją własnością.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 13:35 
Użytkownik zbanowany
Użytkownik zbanowany

frank napisał(a):
(...) więc po co zakładano PZE i jaki cel mają mediacje w ministerstwie ?

Na to pytanie pojawi się odpowiedź samoistnie po jakimś roku - dwóch. Myślę, że wielu będzie mocno zdziwionych.
Nietajenko napisał(a):

Kto z was był w teatrze, może zauważył, że w teatrze widać tylko oświetloną część sceny. To co dzieje się za kulisami, przed spektaklem i po spektaklu pozostaje tajemnicą dla widzów. Oni myślą, że teatr zbudowano i wystawia się spektakle po to, aby widzowie się świetnie bawili. Błąd, teatr buduje się i spektakle wystawia po to by na tym po jakimś czasie zarobić i to nie jednorazowo. A na budowie zawsze wisi baner "Tutaj powstaje dla Was teatr Zielona Gęś, zapraszamy, wstęp 40zł, karnet taniej, wszelka pomoc mile widziana".

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 14:16 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

Sowa74 rewelacyjne porównanie. Chylę czoła :o

Ale jak to ma się do chodzenia z wykrywaczem? U siebie czy nawet już gdziekolwiek.
PZE coś zmieni?
Ja wolę polegać na sobie i żadne związki raczej niewiele pomogą. Może coś tam globalnie zamieszają, ale co mi po tym...
Pewnie musiałbym z 10 lat czekać na to, żeby spokojnie u siebie złom pozbiereać.
Wolę po swojemu.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 15:38 
Moderator
Moderator

A róbcie sobie jak chcecie tylko nie biadolcie już nad okrutnym losem.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: sobota, 29 września 2018, 17:29 
Pułkownik
Pułkownik

Kol.pasiu przebrnąłem przez wszystkie strony i odpowiem że chyba najlepszym stwierdzeniem był na samym początku wpis Olka,i po tym powinna zawisnąć na temacie kłódka,pytasz się o coś co ma jasną definicję prawa lecz w obecnych czasach różnie bywa,chyba nie liczyłeś na konkretną odpowiedz tak lub nie :? , do przewidzenia było że z tematu zrobi się szybko farsa,sugerujesz po raz enty że wolisz chodzić po cichaczu to chodz, ale nie twórz w ogóle takich tematów bo bezproduktywnego pisania na Forum na takie tematy jest aż nadto.

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 99 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]