Teraz jest sobota, 31 stycznia 2026, 01:00

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: wizyta smutnych panów...
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2007, 13:19 
Generał Brygady
Generał Brygady

no i stało się... dziś rano wpadli do mnie panowie z CBŚ... jak się okazało, powodem był zakup części zamka na all... co najciekawsze, było to ponad 2 lata temu. na dzień dzisiejszy jestem tylko świadkiem, ale już wiem, że najprawdopodobniej postawią mi również zarzuty... nic więcej już w tej sprawie nie napiszę... tylko jedno: ludzie, nie trzymajcie takich rzeczy w domu (i to nieistotne, czy to deko czy nie, to naprawdę nie robi im różnicy), o ile nie chcecie mieć podobnej wizyty...

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2007, 18:16 
Kapral
Kapral

No to kurcze trochę przekichane możesz mieć.

Wiem, że jesteś dobity i przybity, ale powiedz mi jak wyglądało to ich wejśćie. Tak jak na filmach, że rozwalają taranem drzwi i brygada AT wpada do srodka rzucajac wszystkich na glebe czy po prostu zapukali i poprosili o otworzenie?

Sory ze pytam, ale bardzo mnie to ciekawi.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: czwartek, 29 marca 2007, 22:13 
Kapitan
Kapitan

mrx1 napisał(a):
Tak jak na filmach, że rozwalają taranem drzwi i brygada AT wpada do srodka rzucajac wszystkich na glebe

Za dużo się naoglądałeś "Fali zbrodni" i detektywa Rutkowskiego :)

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 marca 2007, 00:40 
Kapitan Petersen

Witam

Ostatnio niebiescy bardzo wzmogli działania na tym tle. Jednym z powodów może być eksplozja "rozrywki" na Podharpaciu, która zabiła dwóch ludzi. Drugim - głośne na całą Polskę napady z użyciem broni, (w tym maszynowej) np. ostatnia seria zabójstw kantorowców.

Niebiescy naprawdę wzięli się do roboty. Ostatnio wygarnęli nielegalny warsztat rusznikarski pod Myślenicami. Gdzie drwa rąbią, tam wióra lecą. Przy okazji dostanie się i zbieraczom łusek i wyciorów.

Wszystkim naszym forumowym militarystom chciałbym się wpisać do pamiętnika z tym, co tyle razy było tu mówione (i nieraz wyśmiewane przez "twardzieli"): nie chwalić się "żelastwem" w sieci.

Test

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 marca 2007, 10:02 
Kapral
Kapral

Test napisał(a):
Witam
Gdzie drwa rąbią, tam wióra lecą. Przy okazji dostanie się i zbieraczom łusek i wyciorów.
Test

Czyli łuski są nielegalne? Bo nie wiem teraz, ale łuski to nawet na allegro sprzedają przecież. Chyba, że są nielegalne a za allegrowiczów dopiero się zaczynają brać.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł:
PostNapisane: piątek, 30 marca 2007, 11:21 
Moderator
Moderator

Test napisał(a):

Ostatnio niebiescy bardzo wzmogli działania na tym tle. Jednym z powodów może być eksplozja "rozrywki" na Podharpaciu, która zabiła dwóch ludzi. Drugim - głośne na całą Polskę napady z użyciem broni, (w tym maszynowej) np. ostatnia seria zabójstw kantorowców.
Test

Test wyluzuj, napady na kantory odbyly sie za pomoca nowoczesnej broni, a nie zlomu w wykopkow, wybuch na Podkarpaciu to tez nie pamiatka po ostatniej wojnie, niebiescy wiezli sie za to bo zbieracze militariow sa smiesznie latwym celem za pomoca ktorego mozna sobie doskonale poprawic statystyke nie narazajac sie ani nie ruszajac 4 liter zza biurka, zbieracze nie uciekaja nie ostrzeliwuja sie, nie rzucaja granatami do policjantow i w ogole nastaiweni sa pokojowo :666, przyczyny tej sytuacji bym szukal w narastajacej paranoi panstwowej, czyli doktrynerach u steru ( vide ostanie wypowiedzi niejakiego Ziobro dotyczace posiadania broni przez "przypadkowe spoleczenstwo" - ten pan chyba uznal ze jedna kadencja w sejmie to bedzie dosc :666)
Nie ma sie co oszukiwac, ustawa o broni jest sworzona tak aby posiadanie broni i jej kolekcjonerstwo maxymalnie utrudnic i uczynic nieosigalnym finansowo, wiadomo wszak ze beton po(mi)licyjno-prokuratorski na sam dzwiek slowa "bron u obywateli" dostaje zapasci na tle nerwowym .............. a kwestie scigania prokuratorskiego za deko czyli cos co wyglada jak bron, a nia nie jest, to kuriozum na skale prawdopodobnie europejska ............. coz klania sie tu mentalosc niewolnika .....musi pare pokolen wymrzec zeby ludzie w tym kraju uwolnili sie od niej.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]