Witam. Swego czasu brałem udział w dyskusji na pewnym forum archeo w temacie "Niszczenie stanowisk"
Z powodów braku dostępu do netu zupełnie o tym temacie zapomniałem, aż do dziś. Nie spodziewałem sie że aż tak to się rozwinęło
http://www.pradzieje.pl/forum-archeolog ... -3100.html
Cytuj:
Re:!! Niszczenie stanowisk - ogłoszenie - 2007/03/27 09:14 Witam, w sobotę widziałem się z Dyrektorem Pracowni Archeologicznych Badań Terenowych przy IAUW. Wyraził zgodę na przeprowadzenie wykładu (ów) dla wszystkich zainteresowanych problemem używania wykrywaczy i ogólnie nieuprawnionych exploracji i poszukiwań zabytków. Jak to jest od strony prawnej, oraz realnej, jaki to ma naprawde wpływ na kontekst stanowiska itd.... .
Cytuj:
Na poczatek potrzebuje wiedziec jak duze byloby zainteresowanie, i w tym celu proszę wysłać chęć przybycia z tego formularza
Pozdrawiam
Creb
Cytuj:
Re:!! Niszczenie stanowisk - ogłoszenie - 2007/04/06 08:16 Witam, mimo tak buzliwej dyskusji to niestety odnosze wrazenie ze u nas w kraju nie ma tak naprawde zainteresowania tematem. Na moje starania o zorganizowanie spotkania z czlowiekiem, ktory na poszukiwaczy nie patrzy jak na zaraze a widzi zle sformulowane prawo oraz jest jednoczesnie znanym i szanowanym archeologiem odazwalo tylko kilku archeologow oraz od strony poszukiwaczy kolega "SZUKAM".
A co z pozostalymi?
Cytuj:
Moze ktos zamiescil by te informacje na forach dla poszukiwaczy?
Pozdrawiam
Creb
Spełniam prośbę CREBa i zamieszczam. A do kolegów poszukiwaczy zwracam się z prośbą o pokazanie że jednak "u nas w kraju" jest zainteresowanie tematem. Pozdrawiam Visnia.