kaytek napisał(a):
dect, skąd w Tobie tyle opryskliwości i złośliwości? na każdy post Pawła odpowiadasz z dużą dawką arogancji i niezdrowej ironii - skoro Cię to irytuje, to sobie odpuść i nie czytaj tych postów. Spróbuj się postawić na miejscu człowieka, który stracił swoją kolekcję, który poświęcił temu kawałek życia i nagle wszystko prysło niczym bańka mydlana. Naprawdę spróbuj...
Problem, który Go dotknął JEST dla mnie (sam czekam na hiobowe wieści z prokuratury) i dla wielu innych na tym forum (i nie tylko) istotną rzeczą, a czemu? Bo niektórzy, w przeciwieństwie do Ciebie znają to z autopsji. Jaki % poszukiwaczy kolekcjonuje militaria? Zastanowiłeś się choć przez chwilę nad tym?
Zawsze myślałem, że "poszukiwacze skarbów" to społeczność solidarna i ludzie ze środowiska pomagają sobie, starają się wspólnie rozwiązywać problemy, dzielą smutki i radości. Myślałem, że istnieje pewna więź, ale zdaje mi się, że się myliłem, że to tylko złudzenia... :(
Ale w patetyczny ton uderzasz w ostatnim zdaniu... Opryskliwosc? Zlosliwosc? Arogancja? Rozumiem, ze przesledziles uwaznie i ze zrozumieniem kazda moja dyskusje z pablo? Chcialem tylko dodac, ze oprocz tego co tu widac jest jeszcze cos takiego jak PW wiec nie masz pelnego obrazu - to po pierwsze.
Nie znasz mnie, nie wiesz czym sie zajmuje, nie wiesz co kolekcjonuje i jakie mialem w zwiazku z tym przygody - wiec nie oceniaj mnie, ok? Militarke kolekcjonuje sporo ludzi tylko to akurat taka tematyka, ze trzeba robic swoje, zbiory ukrywac i nie klapac o nich na lewo i prawo. To tez tajemnica poliszynela.
Rozumiem, ze to istotny problem bo faktycznie taki jest - ale ile mozna o tym mielic w kazdym poscie, narzekac na Polske i zle sady. Spytales go co konkretnego zrobil do tej pory? Probowal zalatwic sobie opinie bieglego czy tez jakiejs organizacji pro kolekcjonerskiej? Jak na razie nie widzialem zadnej takiej informacji, poza placzem i zalem ile to teraz bedzie kosztowalo, ze nikt nie chce pomoc i ze trzeba bedzie zaplacic adwokatowi. Ano i owszem, trzeba bedzie. Dobrze wiesz (chociazby na swoim przykladzie), ze to kolekcjonowanie na granicy legalnosci - jestesmy dorosli wiec zachowujmy sie odpowiedzialnie.
Pozdrawiam