|
Witam. Jestem jednym z was i mam problem.
W zeszłym roku mieliśmy "nalot" na dom. Przeszukano całe mieszkanie, pomieszczenia gospodarcze itd.
Zabrali rzeczy moje, mojego brata oraz inne przednioty, które według policjantów miały związek z poszukiwaniami.
U brata znaleźli stary rewolwer z 19 wieku kilka niesprawnych sztuk amunicji i jakiś dzbanek. Ja posiadałem własną kolekcje kilku hełmów, guzików, monet, bagnetów, wykrywacz metali (używany był jedynie na potrzeby m,ojej działalności gospodarczej czyli tartak),
Brat dostał wyrok w zawieszeniu a ja jako podejrzany o nielegalne wykopaliska itd zostałem uniewinniony (umożono moją sprawe). Chcąc odzyskać kolekcje Jeździłem do prokuratury i do komendy policji (jedni odsyłali mnie do drugich, że niby "tam" są moje fanty). byłem wczoraj w komendzie i sie dowiedziałem że w związku z prawomocnym wyrokiem mojego brata z marca!!! orzekł o przepadzie na rzecz państwa moich przedmiotów, razem z wykrywaczem. O niczym nic nie wiedziałem i cały czas szukałem swoich przedmiotów. co mam robić? prosze o pomoc.
|