Teraz jest czwartek, 13 listopada 2025, 14:14

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Minelab 505 strojenie i nadmorskei plaże!!!
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2015, 12:50 
Szeregowy
Szeregowy

Witam, posiadam minelaba 505, ostatnio bylem na plazy i pupa.... przy samym morzu nie chcial sie dostroic i mial zaklócenia. Czy to normalne?

Drugi moj problem polega na tym iz czy to las czy łąka ground balance wychodzi mi ciągle na 10. Mimo iz strojenie mam od 0 do 50.

Słyszalem cos o "napompowaniu wykrywacza" czyli ok 50 ruchów w gore i w dol podczas strojenia i dopiero ustawic zakres między "ciszę" i o jeden w dół. Poelcil mi tak sprzedawca.

Robilem tak dzis i niby jest lepiej bo wychodzilo 29. Jednak ciezko u mnie na podwórzu znalezc kawalek bez metalu aby sie dostroic i musialem zjechac z czulosci i dopiero stroic i niby bylo ok. Ale czy to prawidlowe zachowanie?

Prosilbym o jakies sugestie posiadaczy i doswiadczonych poszukiwaczy, z gory dziekuje.

Odpowiedz z cytatem  
 Tytuł: Re: Minelab 505 strojenie i nadmorskei plaże!!!
PostNapisane: poniedziałek, 31 sierpnia 2015, 12:56 
Generał Broni
Generał Broni

Nie 50 razy, kilka razy i wystarczy. Tu masz: https://www.youtube.com/watch?v=EGwhI-0o-YU pokazane jak się stroi (od 3:20). Pompując zjeżdżasz o kilka punktów skali z wysokiego tonu do ciszy, następnie pojawia się dźwięk buczący i cofasz w tą ciszę. Wtedy masz nastrojony. Strojenie na podwórku pełnej śmieci jest bez sensu, znajdź czystą łąkę i poćwicz.
A, że na mokrym słonym piasku wykrywacz świruje to też normalne. Na mokrym nie strój tylko koło wydmy i na takim chodź.

Odpowiedz z cytatem  

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]