Teraz jest czwartek, 11 września 2025, 16:06

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: XP Deus wersja Lite
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2016, 20:57 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

cewka i słuchawki muszą mieć ten sam soft w v2.0 ma 9 programów a 3.2 ma 18 i inne ustawienia w programach podstawowych

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2016, 21:57 
Kapitan
Kapitan

Jako że jestem w przededniu zakupu Deusa w wersji Lite wraz ze słuchawkami WS4 lub WS5, mam pytanie - czym się kierować przy wyborze konfiguracji takiego zestawu? Na pewno zdecyduję się na małą cewkę 9 cali - jednak widzę, że każda z wersji oferuje bardziej lub mniej zaawansowane ustawienia.
1. Czy jest gdzieś dostępne porównawcze zestawienie możliwych i dostępnych opcji w zależności od wersji softu?
2. Czy zestaw ze starszym softem można zaktualizować do nowszej wersji i cieszyć się wszystkimi dostępnymi ustawieniami nowszego?
3. Czy oferowane zestawy są identyczne jeśli chodzi o kwestie techniczne? Starsze modele różnią się czymś w kwestiach technicznych od nowszych?
4. Niebawem pewnie wejdą nowsze wersje z nowszymi cewkami - rozumiem, że również w wersji Lite. Zdążyłem doczytać, ze nowe zestawy będą dedykowane jak dotąd z podobnymi częstotliwościami i dodatkowe ukierunkowane pod szukanie złota - rozumiem, że te pierwsze będą miały podobne możliwości i osiągi co dotychczasowe jednak bardziej zaawansowane technicznie? Więc warto na nie poczekać?
Dużo pytań, ale chcę mieć jasność sytuacji i dokonać przemyślanego wyboru.
Na koniec najważniejsze - zestaw ten będę używał jak typowego analogowca - chodzenie wyłącznie na słuch, stąd decyzja o nie kupowaniu panela - czy jest jakaś znacząca różnica w jakości dźwięków w słuchawkach WS4 i WS5? Techniczne różnice są oczywiste - a jak się to ma do jakość dźwięków? Nie ukrywam, że to będzie decydujące przy wyborze pomiędzy nimi...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2016, 22:59 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

benekpe napisał(a):
Jako że jestem w przededniu zakupu Deusa w wersji Lite wraz ze słuchawkami WS4 lub WS5, mam pytanie - czym się kierować przy wyborze konfiguracji takiego zestawu? Na pewno zdecyduję się na małą cewkę 9 cali - jednak widzę, że każda z wersji oferuje bardziej lub mniej zaawansowane ustawienia.
1. Czy jest gdzieś dostępne porównawcze zestawienie możliwych i dostępnych opcji w zależności od wersji softu?
2. Czy zestaw ze starszym softem można zaktualizować do nowszej wersji i cieszyć się wszystkimi dostępnymi ustawieniami nowszego?
3. Czy oferowane zestawy są identyczne jeśli chodzi o kwestie techniczne? Starsze modele różnią się czymś w kwestiach technicznych od nowszych?
4. Niebawem pewnie wejdą nowsze wersje z nowszymi cewkami - rozumiem, że również w wersji Lite. Zdążyłem doczytać, ze nowe zestawy będą dedykowane jak dotąd z podobnymi częstotliwościami i dodatkowe ukierunkowane pod szukanie złota - rozumiem, że te pierwsze będą miały podobne możliwości i osiągi co dotychczasowe jednak bardziej zaawansowane technicznie? Więc warto na nie poczekać?
Dużo pytań, ale chcę mieć jasność sytuacji i dokonać przemyślanego wyboru.
Na koniec najważniejsze - zestaw ten będę używał jak typowego analogowca - chodzenie wyłącznie na słuch, stąd decyzja o nie kupowaniu panela - czy jest jakaś znacząca różnica w jakości dźwięków w słuchawkach WS4 i WS5? Techniczne różnice są oczywiste - a jak się to ma do jakość dźwięków? Nie ukrywam, że to będzie decydujące przy wyborze pomiędzy nimi...

1 wersja 2.0 ma tylko 9 programów które można ustawiać według swoich upodobań a wersja 3.2ma 10 programów fabrycznych i 8 miejsc na zapisywanie zmodyfikowanych programów fabrycznych
2 zestawy można modyfikować w obie strony z 2.0 do 3.2 i niedługo do 4 i na odwrót
3 zestawy stare i nowe są takie same poza cewką 9 pierwsze były cięższe i miały baterie o mniejszej pojemności (podobno nie były sprzedawane w Polsce)
4 nowa wersja będzie różniła się softem i nowymi akcesoriami (cewka. pinpointer i rama )to będzie obsłgiwane przez v4 czekać nie musisz wszystko będziesz mógł zaktualizować do nowych częstotliwości potrzebna ta nowa cewka elipsa

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2016, 23:11 
Kapitan
Kapitan

Skoro nowa wersja będzie się różniła cewkami, to tak naprawdę wszystkim, bo cewka to nic innego jak elektronika wykrywacza a słuchawki są jedynie swoistym interfejsem za pomocą którego dokonujemy wyboru szeregu opcji, dobrze zrozumiałem? Idąc dalej, nowa cewka to nowa elektronika, zapewne zmodyfikowana, poprawiona? Soft, to soft on współpracuje z zaawansowana elektronika, bezpośrednie przełożenie na osiągi i tak ma pewnie użyta elektronika, zastosowane nowsze technologie, poprawione rozwiązania techniczne... Wiec może poczekać na premierę nowej wersji i jakieś miarodajne testy? Czy nowe wykrywacze znacząco bedą się różniły cenowo od dotychczasowych? Czy rynek wtórny nie zareaguje w ten sposób, ze ludzie bedą wyprzedawać starsze modele i przesiadać się na nowsze a co za tym idzie można będzie liczyć na jakieś ciekawe okazje...?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2016, 23:22 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

podstawowy zestaw będzie taki sam cewka 9,11,13 bez zmian nowa elipsa ponoć na złoto częstotliwości (10.20.30.40) też będzie obsługiwana przez stare (panele i słuchawki po zmianie softu więc na wyprzedaż bym nie liczył tym właśnie różni się deus od konkurencji) :h

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2016, 23:39 
Kapitan
Kapitan

No spoko, to nie pozostaje nic innego jak poczekać a w międzyczasie może ustrzeli się jakaś okazję :) I na koniec zasadnicza dla mnie kwestia, czy jakość toru audio jest wyczuwalnie lepsza w słuchawkach nausznych ws5? Bo te małe i delikatne ws4 jakoś mnie nie przekonują...ja wiem ze są bardziej uniwersalne ale dla mnie najwazniejsza jest jakość dźwięków, odseparowanie od otoczenia...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: poniedziałek, 11 stycznia 2016, 23:45 
Starszy Sierżant
Starszy Sierżant

ja mam zestaw z sw4 dla mnie są ok bo słyszę co dzieje się do koła dźwięki ok na plaży też dają rade

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2016, 00:34 
Generał Broni
Generał Broni

benekpe napisał(a):
Skoro nowa wersja będzie się różniła cewkami, to tak naprawdę wszystkim, bo cewka to nic innego jak elektronika wykrywacza a słuchawki są jedynie swoistym interfejsem za pomocą którego dokonujemy wyboru szeregu opcji, dobrze zrozumiałem?

W Deusie jest już bardzo nowocześnie, tam prawie że nie ma tradycyjnej elektroniki, poza absolutnym minimum - wszystko co możliwe robi soft... więc tak naprawdę Deus to soft...

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2016, 08:25 
Kapitan
Kapitan

W zasadzie jestem już zdecydowany na zestaw 9cali i słuchawki WS5.
Teraz pytanko. Już wiem, że nie możemy stworzyć od podstaw dowolnego programu, trzeba modyfikować już istniejące po czym tak zmodyfikowany program zapisać jako własny...
Postępując tą trochę okrężną metodą możemy w ten sposób ustawić każdy możliwy program? Czy ta metoda jednak ma jakieś ograniczenia w dostępnych nastawach, których nie ma zestaw z panelem? A co z gruntem? Jest w wersji lite automatyczne śledzenie gruntu? Jakie jeszcze różnice w opcjach występują w wersji lite i full? Przepraszam, że tak drążę temat, ale chciałbym mieć jasność sytuacji.
Mógłby mnie ktoś odesłać do strony, gdzie opisane są podstawowe programy fabryczne oraz opcje ich modyfikacji?
Rozumiem, że w opinii wielu podstawowe programy nie są doskonałe - to całkiem zrozumiałe. Ale można je przecież modyfikować w zakresie pewnych istotnych ustawień, prawda? Co tak naprawdę tracimy rezygnując z panela, oprócz możliwości aktualizacji oprogramowania i śledzenia wskazań ID na wyświetlaczu oraz szybkiego dostępu do każdego z parametrów?

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2016, 09:19 
Kapral
Kapral

Na ws4 mozez zmieniać parametry prametry podstawowych programow, ale nie możesz utwozyc i zapisać nowego programu. Na słuchawkach mozesz tylko odczytac grunt i ręcznie go ustawic, nie ma śledzenia. Cyfrowe ID jest

Wysłane z mojego GT-S7275R przy użyciu Tapatalka

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2016, 11:08 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

remuch napisał(a):
Na ws4 mozez zmieniać parametry prametry podstawowych programow, ale nie możesz utwozyc i zapisać nowego programu.

Faktycznie możesz zmienić parametry programu (czułość itp.) i możesz zapisać to jako swój program, dzięki czemu nie musisz za każdym razem tego modyfikować - to wystarczy.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2016, 11:23 
Kapral
Kapral

Tylko po co ustawić na sztywno czułość, balans itp?? Jak to wszystko zalezy od gleby. Poważniejsze nastawy ustawisz tylko panelem.
Jeżeli zle mowie to juz sie nie odsywam ;)

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2016, 11:45 
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

zeppo035 napisał(a):
ja mam zestaw z sw4 dla mnie są ok bo słyszę co dzieje się do koła dźwięki ok na plaży też dają rade

Ja niestety na plaży, przy bardzo wietrznej pogodzie odczuwałem problem ze słyszeniem sygnałów na sw4.

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2016, 13:21 
Młodszy Chorąży
Młodszy Chorąży

remuch napisał(a):
Poważniejsze nastawy ustawisz tylko panelem.

Jakie? Wzmocnienie audio? resztę masz w programach

Odpowiedz z cytatem  
PostNapisane: wtorek, 12 stycznia 2016, 13:27 
Kapral
Kapral

Poz żelaza reaktywnosc, wyciszacz ?

Odpowiedz z cytatem  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 136 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]